Távol a normálistól

Elhatároztam hogy miután egy hónapja lakom az új lakásban, végre beköltözöm. Tulajdonképpen mindenem ott volt csomagokban, csak épp még soha nem volt úgy időm, hogy a hátizsákból betegyem az ingeket a szekrénybe. Nem vagyok olyan ember, aki érzelmileg-lelkileg nagyon kötődni tudna egy helyhez, mindegy, hogy egy évig vagy egy napig laktam valahol, az ilyen dolgok kevésbé érdekelnek. Soha nem tudtam átérezni az olyan retorikákat, hogy szülőföld így vagy úgy. Miközben méltó helyet kerestem a szobámban az ajándékba kapott 10 kg tömegű (98 newton súlyú) Monty Python összesnek gondolkodtam azon, hogy hol szerettem a legjobban lakni. Fura, de a top3 élmények mindegyike túl van az óceánon.
Mindössze egy éjszakát aludtam a New Yorkban, a Columbia egyetem bentlakásában, de az életem legszebb lakás-élménye. Kiálltam az ablakba (óriási ablakok voltak, szeretem az ilyet), lenéztem, csúcsforgalom, sárga taxik, a forró aszfalt illata, Laura mellettem, egy utcányira a Central Park, tízre a Chrysler Building , kábé 125 dollár a zsebben, és egy egész felfedezni való kontinens.
Az első „felfedező utam” miután megérkeztem az Egyesült Államokba a Harlembe vezetett, anélkül, hogy tudnám hogy az a Harlem. Persze feltűnhetett volna, hogy mi Laurával vagyunk egyedül fehérek. Egy pillanatig sem volt veszélyérzetem Harlemban, a Monostor veszélyesebb.
***
Miközben kipakoltam a cuccaim az új lakásba, találtam egy játékautót a csomagomban. Szeretem a kis játékautókat, szoktam ajándékba is kapni, de ez nem tudom, hogy került oda, egy matchbox BMW, 1981-ben készült. Akkor 1 éves voltam.
A fal rémisztően üres a szobában, ezért megkérdeztem a tulajt, hogy nincs véletlenül valami a falakra, bevitt egy amolyan raktárféleségbe, ahol találtam egy óriásplakátot (bekeretezve): Madonna – Who’s that girl World Tour 1987. Mondtam neki, hogy szívesen kitenném a falra. Megkérdezte, hogy még mindig énekel a csaj?! Mondtam neki, még mindig énekel.
***
Szombat-vasárnap Pofon albumfelvétel, hétfőn vissza, véglegesíteni az új premierünket, pénteken fellépés Nagyváradon (PKED szépségversenyt szervez, de nem ezért hívtak), szombat Kolozsváron bemutató, hja – hogy nőjön így az ember szíve a lakáshoz?
***
Készítettem magamnak forró csokit (porból és forró vízből), és rájöttem, hogy lehet, hogy nem vagyok normális. Vagy ti is meg szoktátok kavarni a forró csokitokat a golyóstollatokkal, ha nincs a kezetek ügyébe kiskanál?
***
Ja, most jut eszembe, legalább nem vagyok egyedül, Téesszel egyszer flopival kentük a májpástétomot a kenyérre.

Béfé ::

16 válasz: “Távol a normálistól”

  1. A.I.

    Lazaaa. :)

  2. bacsa

    martogattunk mi is borkanbol(jolvan, befottesuvegbol) csokoladekremet kenyersarokkal, stoppolas kozben, uton jugoszlaviaba. Flopi, mindenesetre alkalmasabb kenoeszkoz mint az USB sztikk.

    Temesvaron volt egy szobatarsam, Vorosacelrol. Fel evig, vagy tobb. Egyetlen (vasalt) inget tartott a szekrenyeben, a tobbi cucca az agy alatt volt egy “sport”taskaban. Kulon rekesz volt a szennyesnek.
    Ez am a lakhelyheznemkotodes.

    Na.

  3. eva

    .. nekem azert is tetszik.. Kulomben nem vagytok egyedul, mert nalunk mikor nem akad mas a patet a patsdoboz fedelevel szoktuk a kenyerrekenni..
    Kulomben Umberto Eco azt mondta, hogy normalisnak csak a kisemberek latszanak…

  4. nagyi

    Tudom, hogy ez most itt nem erről szól, de talán megbocsájtjátok.Tudom, hogy holnap szomszédnéni humor est, gondolom, hogy a Báthory dísz termében, de nem találok sehol semmit, ahonnan megtudhatnám, hogy mikor. na. ez kérdés volt. köszönöm.
    Még csak annyit, hogy örülök, hogy mindenki csinál extrémet a kajával. Én egyszer ettem vajas kenyeret. csak úgy, simán, kézből.jó volt.

  5. Szomszédnéni

    Humorestünk március 11.-én lesz a Báthory dísztermében. Holnap, vagyis 4.-én szerettük volna, de diáknapok vannak a Báthoryban. Az is jó, menjetek el, nézzétek meg.
    TSz

  6. eva

    11-en, hany oratol? Me vegulis nem mindegy mert mi szerencsetlen bentlakasosok, nem mehetunk ki. A multkor is elmentem kb egy orara, na meg meg jottek volna, csak feltuno lett volna, ha egyszerre olyan sokan hianyoznak a sulibol (mert volt suliprogram). Es erre majdnem kidobtak. Erdekes volt. Ez is az adrenalin szint novelesenek egyik formaja…

  7. Le-hee

    Ha mar extrem kajalasokrol van szo, valamikor reges regen (par evvel ezelott) egy kirandulason ejjel, vagy inkabb hajnalban (3-4 ora korul)nagyon megeheztunk egy heverommal. Elkezdtunk kaja utan kutatni, de sajnos egy szerencstlen, kis pastetomon kivul semmit nem talaltunk. Gondolkodtunk hoyan ehetnenk meg, kenyer nelkul eleg gusztustalan azert a pastetom… Sok elmelkedes utan, rajottunk h. habar kenyerunk nincs de van egy csomo cigink, es miert ne kenjuk a pastetomot a cigarettara, es ugy szivjuk el. Igy is lett. Hadd ne szamoljak be az izekrol es a szagokrol amik kerekedtek…

    Mindezek ellenere masnap kiprobaltuk sajttal, befottel es meg kitudja mivel…

  8. csuklanirossz

    Én jobban szeretem a köröket mint a szögletes dolgokat, normális dolog ez?

  9. Szomszédnéni

    Le-hee,
    nagyon élveztem a cigarettás-májpástétomos sztorid. És még azt hittem én nem vagyok normális. :)

    Csuklanirossz. Én is jobban szeretem a köröket. Lehet, hogy orvoshoz kellene fordulnunk?

    Béfé::

  10. Koszika

    mi ettunk pastetomot teafuvel..erdekes volt, de foleg azert mert valami vadalmara kentuk…

  11. Koszika

    sot asszem cigit is csinaltunk almafalevelbol….
    erdekes volt csak budos. es rossz:)

  12. KK

    A kavekeveres gollyostollal teljesen normalis. Ujjal is lehet, ha nem annyira nagyon forro

  13. Szomszédnéni

    Kedves Klára, végre egy hasonló gondolkodású ember, aki érti a probléma lényegét. Én is végiggondoltam az ujjal való keverés motívumát, de sajnos az én bögrém nagy, és az ujjam nem ér le az aljára, ahová lerakódnak az izék.

    Béfé::

  14. Öcsike

    Tévedtek. Nem a PKED szervezi a szepsegversenyt. Kerdezzetek meg Kedves Petit, ha nem hiszitek.

  15. eva

    szanjatok mar meg es mondjatok el, hogy hanytol fog kezdodni?

  16. eva

    hoppá.. rájöttem