Pest vs Cluj

Ez a cím fogalmazódott meg bennem még Pesten, hozzá dolgok, amelyeket össze lehetne hasonlítani. Kolozsvár nyert volna. De aztán voltak dolgok, melyekben Pest, úgyhogy elég nagy zagyvaság lett volna belőle, inkább hagyom a témát. De azért még mindig jobban szeretem itt. Igaz nagyon hangulatos volt a Vásárcsarnokban véreshurkázni egy pohár sör mellett. Meg az a sok víz a Tisza körül. Na oda se költöznék szezonban.

Béfének szép tiszta lett a haja az előadásra, én ezalatt kisebbségi dolgokban foglaltam állást. Nem volt egyszerű, ugyanis ezekben a dolgokban nincsenek nekem előre kész véleményeim, úgyhogy helyben kellett összeimprózzak valami állásfoglalást. Két díszmeghívott volt, egy idősebb (a nevére már nem emlékszem) öltönyös úriember, és én a kapucnisomban, melyen írja, hogy Riding Fakie. A témák a következők voltak: megmaradás-elvándorlás, nyelvi és/vagy kulturális identitás, csángó magyarok kérdése, cigánykérdés, ki kér még narancslevet, EU, Makovecz.

Voltunk tegnap gombászni Bükkbe. A gombákról, melyeket szedtünk, elég hamar kiderült, hogy csontok. Tulajdonképpen, már amikor közelebb értünk sejtettük, hogy csontok. Szedtünk egy zacskóval, majd PéKának ajándékozzuk, ő ökölógián van. Reméljük fog örülni egy zacskó mohás őzcsontnak. Ha távolról nézzük gombának tűnnek még mindig. Elég távolról.

gomba

Legközelebb a Billába megyek gombászni.

TSz

Egy válasz: “Pest vs Cluj”

  1. Huzat

    A Billába 4.000 régi lej a laskás-plikkes leves. Vegyél inkább olyat, mert olcsó s nagyon finom.