Bejegyzés – cím

Tegnap déltájt a főépület előtt egy ballagás kellős közepén Béfét gitározni tanította Zsombi.

Ez a mondat szerintem annyira kerek, hogy nincs mit hozzáfűzni. Végülis nem sikerült a dolog, úgyhogy a fellépésre BF gitáros stand-up-ja átvedlett sima stand-up-á.
A fellépésen nem voltak végül kivetítők, ezért abban a jelenetben ahol a szónoklatomat Béfé kézjelekkel fordítja süketnémáknak, óriási, széles kézmozdulatokkal fordította. Tehát például a nő szónál Béfé legalább térdig érő melleket mutatott. Vicces volt, hajszálra voltam, hogy ne röhögjek bele. Az idősebb nénik – megfigyeltem – annál a szónál például hogy bazmeg, úgy kacagnak (de nagyon), hogy kezüket a szájuk elé kapják, szétnéznek hogy látja-e valaki, majd fejüket lehajtják, úgy rázkódnak, miközben kezükkel maguk előtt olyan mozdulatokat végeznek, mintha egy nagyon kitartó léggyel viaskodnának.
Homonyik megkérdezte melyik a Szabolcs és melyik a Feri. Vissza kellett volna kérdezzek, és melyik a Sanyi.
Azért fura hová vezet ez az egész szomszédnénizé, tegnap az Apostol együttessel söröztünk. Igaz nem a Krajcárban, és nem ők jöttek, hogy leülhetnek-e mellénk, hanem a szervezők megvendégeltek, és így, de akkor is. Utána Széna szülinap a Kurkubeu-ban, nem rossz hely, nem tudom miért nem jártunk eddig soha oda.

És Széna ma lebukott. Sokat kacagtam. Arról van szó, hogy:

Széna megy ma este a Tamás Gábor koncerte. (Lehet ezért most utálni fog)
Ő mondta tegnap este, ma pedig hívta Dzsimi pintyózni és azt mondta nem jön, mert tavasz van.
Nem egy erős érv, de úgy látszik még mindig jobban hangzik, mint az hogy, nem lehet mert megyek Tamás Gábor koncerte. Csak elképzelem azt a szorult helyzetet, amikor hirtelen ennyit bírsz kitalálni, hogy tavasz van.

Még abban a helyzetben is inkább működne,amikor kérdi a barátnőd, miért csaltad meg, és azt mondod, mert tavasz van.

TSz

12 válasz: “Bejegyzés – cím”

  1. Széna

    Téesz, utállak.

  2. Szomszédnéni

    Széna, azaz kedves Szénássy Zsolt – az utálatot a szívedbe váltsa fel a dónátúti orgonák illata. Ne haragudj TSz-re, beszéljétek meg a dolgot, találkozzatok egyet a Hargitán, oksi?

    :)
    Béfé::

  3. bacsa

    “Még abban a helyzetben is inkább működne,amikor kérdi a barátnőd, miért csaltad meg, és azt mondod, mert tavasz van. ”
    Hat mindenkepp inkabb mukodne ez, mint azt valaszolni, “mert megyek Tamas Gabor koncertre”.

  4. paszti

    en peldaul rettenetesen sajnalom, hogy nem lehetek ott a TamasGaboron,
    es Szena, kitartas, ha hurcoltatnak erte,
    TSz, te meg ne ciheralj mert hallgattad te is szeptemberben a balkonon ahogy bugott at a TamasGabor a kazettofonbol az ejszakaba bele,
    s akkor bezzeg jovolt neked is a TamasGabor

    mikor leptek fel Becsben (Kocsgok!)

  5. Szomszédnéni

    Szo mi szo, hallgattam a balkonon Tamas Gabort, tenyleg, sot egyutt enekeltem vele, amit ismertem, es ismerek am egy par szamot tole.

    Azazhogy, mikor is volt? Dehogyis, nem is hallgattuk, mert tavasz volt. Vagy inkabb osz. Tenyleg, osz volt, azert nem mentem TamasGaborozni. Nem voltam. Nem is szeretem, mert ott a balkon. Es az is benne az oszben.

    TSz

  6. Széna

    eddig legalább öten megkérdezték, hogy milyen volt a tamás gábor. nem tudtam mit válaszoljak, csak annyit, hogy elég jó, mindig meglep, hogy milyen jó hangja van az ipsének, pedig már ő is benne jár a korban.
    máskor kérlek hireszteljetek kellemesebb híreket rólam, mert így nehezen fognak bukni rám a csajok.
    Pl: aki esetleg nem hallotta avagy olvasta volna a híreket, képzeljétek kiderült, hogy Tanzánia királyának a leszármazotja vagyok, és hamarosan trónra kerülök, egyben örökölöm a király 6 palótáját, 28 bentley-ét és 144 tevéjét. a pénzről majd később.
    szoval, csajok várom a kényelmetlen kérdéseket.

  7. eva

    na aze nem mindenki rohogott.. a mellettunk ulo bacsi peldaul sovarogva nezte a galambos, rozsaszinu csipkebugyitokat.., aztan lehet, hogy ennek a hatasara (kesobb az apostolon) ugy kiragadta a feleseget a korlaton at tancolni, hogy meg nyogott bele.. Erdekes latvany volt..

  8. Arszol

    Tamás Gábor vs. Nicolae Guta
    Széna vs. Tsz

    még mindig Széna nyert…s a Bentley is sokat nyom a latban

  9. Szomszédnéni

    Éva (már-mér beteges látogatónk) félreérthető hozzászólását kommentálom:
    A rózsaszínü bugyi nem rajtunk volt, hanem Béfé kezében, mégpedig azért, mert abban a jelenetben egy bugyiárust alakít, és a bugyiban éppen nem volt senki. Na csak azért.

    TSz

  10. Szomszédnéni

    Ja, és Guta ő tényleg király.

    TSz

  11. eva

    oooooo arra en nagyon jol emlekszem, de egy idos bacsi fantaziajat szerintem egy ures bugyi is beindithatja..
    Tenyleg, ami meg a bugyit illeti, en azt irtam, hogy bugyiTOKAT ami maga utan vonja azt, hogy nem felteteleztem, hogy rajtatok volt. Na csak azert.
    ……… kossz a rangot…. mar-mar elhiszem magam.. ;>

  12. TT

    Dierks Bentley-re gondolsz?