A Golyó

Annak következtében, hogy lement a blogban a „Bécs: Szöveg nélkül” beírás, jó kis giccsfényképészetemmel illusztrálva (lásd Schönbrunn, Prater, MQ) következzen az, amit igazán élveztünk Bécsben:
A GOLYÓ – The Ball.

Azért nem ezzel kezdtük, mert hogy néz az ki, hogy hazajövünk Bécsből, és több évszázad építészete, zenéje és kultúrája ellenére, mi a vidámparkban a golyós bungee jumpingot bírtuk a legjobban.
Retkes, inkulturált parasztok – gondolhatná a nagyérdemű olvasó.

Szóval, mi a Golyó?

Egy kétszemélyes könnyűfémből készült fülke, ami két gumihuzalon van kifeszítve egy 100 méter magasságú parittyában. 15 euróba kerül egy kilövés, de csak két személyt lőnek ki egyszerre, hogy meglegyen az egyensúly. TSz-t sikerült megygyőzni, TSz kissé szerényebb, valami olyat mondott, hogy nem akarja megmutatni mindenkinek, hogy mit reggelizett. Lealkudtam az árat 10 euróra, ecseteltem, hogy kihagyhatatlan, sohatöbbetvisszanemtérő alkalom, hogy hülyére rémüljön – meggyőztem.
Megkértek, hogy beszállás előtt vegyünk ki mindent a zsebünkből, ez már gyanús volt. Utána beszíjaztak, elszámoltak 30-ig, és kilőttek minket egy parittyából.
Zseniális.
Borzalom.
Extázis.
Mikor a maximális magasságot elértük, láttuk az osztrák fővárost felülnézetből, ezután egy századmásodpercre megáll a golyó 200 méteren, úgy van kialakítva, hogy a súlypontja kapcsán elforduljon, hogy arccal a föld fele fordulva, egy fémgolyóhoz szíjazva elkezdődjön a szabadesés.
És ez megismétlődik 10-szer.
Annyira rémisztő, hogy egy adott ponton azt mondtuk, hogy, ha mégegyszer kilő bennünket a szerkezetet működtető férfi, akkkor mikor vége lesz, kiszállunk és felsapkázzunk.
A Bungee Jumping kismiska a Golyóhoz képest.

**
Kiskoromban mikor befizettem a körhintára, mindig azt szerettem volna, ha tovább tartana. A Golyót senki se próbálja ki mégegyszer.

1

2

3

4

5

Béfé::

2 válasz: “A Golyó”

  1. paszti

    TSZ, megadhatom a postacímem, küldjél levelet akkor

    és ismét: szesszió,
    mert az emlékek fontosak nekünk

  2. alladin9

    good post. it is best site.9