Mindenki alszik, csak aki haragszik, abban dolgozik némi erő, igyekezz, az égbolt zár

Nem tudom miért, de a „Zár az égbolt” a Kispál és a Borztól az egyik kedvencem, a Jancsó filmet is mindig rewindolom, mikor odaérek.
***
Olyan paraszt vagyok – csak a tegnap este néztem először vébé meccset, Brazilia játszott Horvátországgal. Előzetesen hozzáfűzöm, hogy annyira tájékozott vagyok fociban, hogy lazán elhiszem, ha valaki be akarja etetni velem, hogy Ronaldinyo az Ronaldo fia.
Fogadtunk is persze, TSz „a jó zsíros Horvátországra” fogadott. Persze, hogy vesztett.
Nem ismerem a csapatokat – ezért kitaláltam, hogy én arra fogadok, hogy a két csapat által belőtt gólok összege páratlan szám lesz. A staffból valaki állta a fogadást, azaz azt állította, hogy páros lesz a szám. Az eredmény: 1 – 0. Nyertem.
Csaba barátunk vett 700.000 lejre Coca-Colat, hogy nyerjen a kupakokkal focilabdát. Nem nyert. A jó oldala a dolognak, hogy most mindig van neki kólája otthon.
***
„A Focault ingát” olvasom Umberto Ecotól, parasztnak érzem magam.
***
Meccs után megint festettük kicsit az ördögöt a falra Az Angyalokban. Lássuk mit hoz a jövő. Azaz mégse, ez kiszolgáltatottságot feltételez. Inkább mit hozunk mi a jövőnek?
***
Szoktam olvasni más blogokat is. Mindjárt megnézem – hogy kit szopott le Répa újabban.
***
A húgom holnap ballag, 18 – mekkora, de mekkora csatákat vívtunk korábban a távirányító birtoklásáért.

Béfé::

4 válasz: “Mindenki alszik, csak aki haragszik, abban dolgozik némi erő, igyekezz, az égbolt zár”

  1. emo

    hat eleg primitiv modszer a csatazas a taviranyitoert. mi jobban oldottuk meg: egyik allt a tv elott mig a masik az agybol probalkozott a taviranyitoval s ha nem jott ossze felvalltottuk a szerepeket. ez pacifikusabb megoldas mint a verontasos csatazas:). kiprobalhatjatok erdekes!:)

  2. Tamas

    En is most olvasom A Foucault-ingat es nagyon elvezem! Egyidosok vagyunk… en is erezzem parasztnak magam? :P Vagyis te miert, Befe?

    ps. Eco olyan, akit romanul ugy lehet jellemezni, hogy “smeker” ;)

  3. glicerinaldehid

    elegem van Ecoból… “vaze”… :/

  4. Szomszédnéni

    Én elolvastam azóta a könyvet. Utána gyorsan megnéztem egy South Park epizódot, hogy visszatérjek normálisba. Reméltem, hogy a SP nem az önmagát meghatározó titokról, a létezés misztikumáról vagy az összeesküvésről szól, és bejött: Cartmanék csak egy bálnát lőttek fel a Holdra.

    Béfé::