12 nő

Szeretek beszélgetni. Íme 12 történet 12 nőről az elmúlt hétről.

Az első
Egy buliban megismerkedtem egy Duna TV-s PR-os csajjal, aki a buli hevében kiöntötte a sörét a táncparkettre. Ezt senki nem vette észre. Azt viszont mindenki, mikor megjelent öt perc múlva, és a kör közepén egy felmosóronggyal próbálta felitatni a piát. Ezt az odaadást! Ez a csaj, ha peches lesz, és a férje verni fogja, utána mindig fel fogja törölni a padlóról a vért.

A második
Van egy nő. Jogász. Államvizsga előtt egy úszómedencés házban lakott huszadmagával. Ismeri a non-stop buli fogalmát. Ismerte a maximum hangerő fogalmát. Egy olyan helyen élt, ahol soha nem kapcsolt ki a zene. Mikor csendre vágyott, bedugott egy szöget a konnektorba, és kiverte a biztosítékot.

A harmadik
Él egy lány Budapesten. Él-hal az animékért, a kedvence a „Ghost in the shell”. Ha részeg, filozófiáról szeret beszélgetni. A tanulmányai mellett néha dolgozik. Eddig az egyik kedvenc munkahelye egy plázában volt, ahol egy köröm-gomba jelmezben naponta háromszor kellett végigsétálnia.
A lány szerint köröm-gombának jó lenni, de gonorhea vagy más nemi betegség nem szívesen lenne.

A negyedik
Fotós. A hip-hopról tanult az egyetemi vizsgájára. Tőle tudtam meg, hogy léteznek tanulmányok ebben a témában. Az roppant érdekes, mikor egy csaj megkérdi tőlem, miről szól a hip-hop? Másik csajokról.

Az ötödik
Tudja fejből a Hargita sör vonalkódját. A telefonjának a kijelzőjén ugyanez a vonalkód található. A készülék háta nem záródik túl jól, ezért szükséges egy kis papírnehezék oda. Ami egy Hargita sörcímke volt. Nem kérdeztem meg tőle – melyik a kedvenc söre?

A hatodik
Mikor feljött egyetemre Kolozsvárra, egy hónapig jegy nélkül járt a villamoson, mert nem tudta, hogy kell. Egyszer sem kapták el az ellenőrök.

A hetedik
Művelt, több nyelvet beszél, megjárta Európát. Ugyanolyan hülyeségnek tartja Paulo Coelhot, mint én. Eredetiben olvasta Umberto Ecot. Három óra beszélgetés után, mikor épp koktélrecepteket cserélünk, azt mondja, hogy – ja, egyébként ő antiszemita.
Kérdeztem L.-t utána, hogy szerinte a Cosmopolitan koktélrecept ismertetésétől, gondolati síkban, hogyan lehet eljutni az antiszemitizmusig?
L. sem tudta, és a csaj mellei felől érdeklődött.

A nyolcadik
Copfos, fekete. Van egy sokkal vadabb húga, mint ő. Néha este felhívja telefonon a húgát, s ha az nem veszi fel a telefont egyből, azzal kezdi, hogy –„Remélem nem térdepelsz épp valamelyik pasinak a cipőjén?”

A kilencedik
Mindig akar beszélni velem, én soha nem akarok beszélni vele. Mikor összefutunk, mindig megkérdezi, hogy mikor beszélünk, én mindig azt mondom, hogy majd. Kíváncsi vagyok, meddig tudom ezt így halasztani?

A tizedik
Magasabbrendűségi komplexusa van. Mit tehetnék? Mindenki, aki ismeri, félve néz fel rá…

A tizenegyedik
Nyolcadik éve jár a barátjával. Mindketten hisznek egy felsőbbrendű entitásban. Nem az ufókban. Szörnyen unják egymást. A múltkor észrevettem egy ásítást, csók után.

A tizenkettedik
Egy cérnagyárban dolgozik, HR-os. Nevet, mikor a falusi alkalmazottak nekimennek a fotocellás üvegajtónak.

Béfé::

3 válasz: “12 nő”

  1. bacsa

    Paulo Coelho nem hulyeseg. Maximum hulye lehetne, de megcsak nem is hulye. Nekem legalabbis tetszett a 11 perc. Igaz, egyebet nem olvastam tole:D

  2. k.k.

    A Duna Tv-s holgy nagyon ugyesen mosta fel a padlot… es kozbe tancolt is… nem mindennapi latvany volt… megkell hagyni… Vajon megsem torolte fel elegge jol? mivel kesobb valaki elesett a kis kor kozepen… :-)

  3. andi

    A Coelho könyvek jellegzetessége a harmadik mondat után bevillanó: “Hogy ez mekkora fasz”, amiben pedig rejlik az ő zsenialitása, hogy képes ezt az alapgondolatot 283ezer karakteressé duzzasztani.
    Az olyan tizenháromezer jelző és 300 szinonima. És mind eszedbe jut! Zseniális.