Speed

“Mi a faszt gondolsz? Mi a faszt érzel?”
(Sicratman)

(Fíling fordított kronológiával.)
Éjjel 23.44-kor kezdem írni ezt a bejegyzést. Lejárt a mai munkanap, Sickratman a playlisten, földieperszirup ásványvízzel a pohárba – vad vagyok, mondhatom.
Körülbelül 15 perce végeztünk egy Szomszédnéni prodzsekt próbájával – viszonylag fárasztó dolog, ugrálnunk kellett, hogy miért kell ennyi mozgást kitalálnunk, nem tudom.
Megcsengetett egy „rejtett szám” közben, tudom, hogy valaki tudja, hogy tudom.
A délután folyamán felvettük a stúdióban a rádióműsorunkat – kaptunk zsét havi egyszeri 25 perces szórakoztató műsor készítésére, szerződésünk van, meg minden – Havi Agytakarítás a műsor címe. Csütörtökön megy a Kolozsvári Rádióban, mi akkor kezdjük a Félszigeten a humorprogramot.
Megkapjuk a cuccot mp3-ban, a producerek szerint majd a netről is le lehet csorgatni.
Azt is lehet mondani, hogy büszkék vagyunk erre a műsorra, jól sikerült.
Telefonon megszívattam Gáspit, nagyon működött, felhívtam, bemutatkoztam álnéven, mint a Gazdakör szerkesztője, nem ismert meg, rátértem a lényegre – uniós disznótartási ügyekben kértem ki a véleményét, azzal az indokkal, hogy sajnos nem tudtam egyetlenegy igazi szakértőt sem elérni telefonon, és tudom, hogy ő más témához ért, de jó lenne, ha kisegítene.
Kisegített. :)
Reggel utálok ébredni, a rádióműsor felvételéről is kicsit késtünk, pedig Felméri Péter humorista barátunk vitt be egy narancssárga Dácsiával. Meghívottunk volt.
Elképzelhető, hogy annak köszönhető, hogy nem igazán szeretünk felébredni, hogy nem is igazán alszunk előtte.
Az éjszaka közepén érkeztünk ugyanis, fellépésünk volt – egy idősekkel foglalkozó Caritas jótékonysági szervezet estjén.
Stoppoltunk visszafele, két roma maffiózó vett fel az esti sötétbe, összenéztünk TSz-el, hogy hátha nem ölnek meg nagyon. Beszélgettem kicsit velük, az autójuk egy Dácsia, így becézték: Racheta lui Vasile.
Teáztunk a jótékonysági fellépésünk előtt egyet Marosvásárhelyen, TSz meg hagyományosan ismét elhagyta a mobiltelefonját.
Kábé 50 nyugdíjas ember előtt léptünk egy Európai Uniós prodzsekt keretén belül, vajon mikor mi öregek leszünk nekünk is szerveznek humoresteket jótékonysági szervezetek.
Vásárhelyre egy államtitkár vitt le.
Kellene már mi is vegyünk egy autót.
Kézdivásárhelyről is stoppal mentünk be Szentgyörgyig, elérni a vonatot a múlt hétvégén.
Sörfesztiválon léptünk ott fel, mi voltunk az egyetlen együttes, amelyik nem playbackelt.
Most fogadják el azt törvényt, miszerint kötelezően fel kell tüntetni a rendezvény plakátján, ha az előadó playback-el.
Meg fog halni az erdélyi dance és könnyűzene ettől a kezdeményezéstől.
Hála istennek.

Béfé::

3 válasz: “Speed”

  1. Péter

    Az autó nem narancssárga, hanem sárga. Csak kicsit mocskos.

  2. th

    honna lehet letölteni a “cuccot”? s mikor?

  3. hm...

    Hát igen… Kézdin (és ami nagyobb baj, hogy nem csak) ez így működik. Aztán meglepődnek az emberkék, hogy nem nagyon akaródzik visszamenni oda annak, aki egyszer elkerült. Jut eszembe, holnap megyek Kolozsvárra, és megint ötkor kell kelnem, hogy elérjem a vonatot… grrr….. valaki nem tud elvinni???