MUUUVI Fesztivál

Selyem András fesztiváligazgatóval korábban Pesten futottam össze egyszer, akkor még nem is sejtettem, hogy négyen egy nemzetközi rövidfilmes és animációs fesztivált csinálnak Gyergyószárhegyen.

Azt hiszem, a MUUUVI lett a kedvenc fesztiválom, erre a nyárra legalábbis. Hogy miért? Mondok pár szót a feelingről.

Nagyváradon este 21.10-kor végzünk a fellépésünkkel, fel a vonatra, ugyanis reggelre már Gyergyószárhegyen kell legyünk a Lázár Kastély lovagtermében – én és TSz vezetjük, nyitjuk, zárjuk, moderáljuk a filmfesztivált.
Reggel hatkor vonat be, Selyem András vár, csatlakozik még hozzánk egy lány, aki Groó Diána filmjeit hozzá, a fesztivál-igazgatóhoz megyünk először haza. Kávét és rántottát csinál nekünk. Ez elég ritka egy fesztiváligazgató részéről.

A Muuuvi Fesztivál a no budget és a low budget között mozgó fesztivál, és ezt nagyon szeretem benne. Mindenki ingyen jön, senki sem kér tiszteletdíjat, ilyen szempontból viszonylag kevés a költség. Nagyon szimpatikus igazán akkor lett nekünk ez a fesztivál, mikor a megnyitón elmondták, hogy a tavaly pénzügyileg kicsit mínuszban jöttek ki, amit úgy ellenpontoztak, hogy a fesztiváligazgató eladta a síléceit.

Volt valaki a fesztiválon, aki saját bevallása szerint nagyon jól ugrik. Megkértem, hogy ugorjon:
jump

További résztvevők, akik nem annyira jó ugrók, viszont remekül ülnek a fűben. A képen látható piros csíkos pólós, szőke csaj például a Duna tévés Csáky lánya, de sokkal profibb, mint a Duna tévés Csáky. Mármint esztétikailag.
sit

Ebben a csíkfotóban a szervezők és az újságírók egy része:
org

Egy másik feeling cucc a Fesztiválról: Egy este, úgy jött össze, hogy nem mentünk haza a szállásunkra, Szelyem András mondta, hogy van nagyon közel egy tornaterem, matracokkal, lehet ott aludni.
Én évek óta nem voltam egy tornateremben, kicsit horror volt tehát éjjel négykor oda belépni. Kaptam matracot, és takarót. TSz késett kicsit, elfogytak addig a takarók, és akkor elhangzott egy mondat Selyem Andrástól, amin másnap nagyon lehetett szórakozni:
A mondat a következő:
“– Te TSz, nagyon zavarna téged, ha a függönnyel kellene takarózzál?”
És TSz a függönnyel takarózott, illetve a törölközőjével, csak úgy bónuszként.

Az ilyenek miatt szeretem a Muuuvi fesztivált. Ja, meg az áfonyapálinka, persze.

A következő kép hátterében látható egy templom. Ilyenkor nekem mindig beindul a képzeletem, találtam két hip-hoppert, és már meg is van a kompozició, avagy a “templom és iskola” fogalomköre:
“Ne hagyjátok a hip-hopot. A hip-hopot és az iskolát.”
hiphop

A Fesztivál helyszíne volt. Lázár kastély:
lazar

És még nem is írtam semmit a profi zenéről és a versenyző filmekről. Jó egy ilyen Muuuvi.
Neked van kedvenc fesztiválod?

Béfé::

9 válasz: “MUUUVI Fesztivál”

  1. K.andi

    Én imádom a falunapokat és városnapokat. Sokat lehet röhögni. Leginkább a modern tánccsoportokon lehet szórakozni. Mikor egy-egy bugyiban lépnek fel táncolni, mindig arra gondolok, hogy ez aztán a low budget. Sok hülye pinka.

  2. Elemér

    A Félsziget nagyon bejött nekem.

  3. Andi

    Busho Rövidfilmfesztivál, Budapesten a Kultiplexben..új kedvencem lett, mert ingyenes, mert kis svédasztal volt a megnyitó után (igaz vizezték a bort, de hát akkor is ingyenes volt), mert nem csapnak neki nagy reklámot, ezért nem csődül oda minden idióta, mert családias hangulata van, mert láttam pár jó rövidfilmet..stbstbstbstb

  4. csuliszta

    A falunapokon nalam mindig a helyi illetosegu “Sarga Rozsa blues band” az est fenypontja. :D Hallottatok mar az Edda Almodtam egy vilagot-jat egyszerre 2 szaxofonon es tangoharmonikan eloadva? Na az a tortenes, apam…

  5. Elek

    Most miért fikáztok? Ha a népnek 2 szaxi kell akkor azzal játszom. Különben leszaxizhatsz mert én igazi művész vagyok és nem mp3-ra szopatok.

  6. blackhandr

    hmm, a muuuviekat nem lehet letolteni? nem tezik kozze a nepnek?

  7. just me

    Tornaterembe en is aludtam mar… Kolozsvaron a Bathory-ba… es ejszaka attol kellett rettegni, hogy nehogy bekenjek az arcodat fogpasztakremmel, mig netan elszunditol egy kicsit… Masnap kora reggel indultunk Felixre, ahol lehetett aludni a napon, ezzel bepotolva az elvesztett elozo ejszakat…

  8. Peter

    A muuuvi-nal nincs jobb. legalabbis nem voltam jobb fesztivalon! a hangulat tokeletes, a hajnalokba nyulo buli mint amilyet a Wacumairse-sek csinaltak persze a kesesuk miatt :D de nagyon jo a muuuvi! janlom mindenkinek! jovore ugyan ott talalkozunk

  9. Timia

    jóó nagyon jó,a hangulat..egyszerűen imádom :) de a sátrazásért mennyit kellett tavaly nyáron vizetni?