Az örök poénok szótára

Gondoltunk egy ilyen szotarra. Olyan poenok kerulnenek bele, amelyek orok eletuek, az az erzes, hogy annak ellenere, hogy ujra meg ujra elsulnek, megsem halnak meg soha. Egyben ezek azok a poenok, amelyek mar idegesitoek egy ido utan, annyira, hogy mazochista modon mar varod, es ha senki nem dobja be, hianyzik. Erzed, hogy valami nincs rendjen, hianyzik valami, es akkor kerul valaki, aki elsuti, es idegesitoen megnyugszol. Ezek a poenok nagyon veszelyesek, mert ha egyszer elsutotte valaki, az meg nem garancia arra, hogy valaki ra tiz percre nem suti el meg egyszer. Tehat soha nem lehetsz nyugodt. Igazabol nem tiszta, hogy mi lenne a celja ennek a szotarnak, tulajdonkeppen egy gyujtomedenceje ezeknek a poenoknak, es lehetne ajandekozni olyan embereknek, akik szajan tovabb ernek ezek az orok poenok. Igy majd rajonnek ok is, hogy ezek mar leteznek, es talan merseklodik a helyzet. Kozos erovel kell epitsuk ezt a szotart, segitsetek ti is.

Nehany pelda:

instrumentaaaaal – karaoke esteken talalkozhatunk ezzel, minden karaoke program a szamban a szolo resznel, ahol nincs szoveg, kiirja zarojelben, hogy instrumental, igy: (instrumental). Minden egyes karaoke esten kerul valaki, aki bedobja azt a poent, hogy ezt a szot is beleenekeli a szam szovegebe, mintha odatartozna. Pedig nem is. Haha.

aki nincs itt, emelje fel a kezet – Leggyakoribb elofordulasi helye a buszos kirandulasok azon pillanata, amikor a csoport tovabbindulni keszul a busszal. Ilyenkor a vezeto felall, es megkerdi: “Itt van mindenki? ” Rogton ez utan a kerdes utan hangzik el az ~ poen. Ha netalan a vezeto elmulasztana, akkor mindig kerul valaki a tarsasagban, aki szivese elsuti az ~ poent a vezeto helyett. Nagyon nehez elkerulni, vagy megelozni. Csak ugy lehetne megelozni, hogy elmondjuk, hogy: Nehogy valaki azt mondja, hogy ~, de igy megint elhangzik, es nem ertunk el vele semmit.

hat meg a szunyog – Akkor szokott elofordulni, amikor valaki megkerdi a mokazsáktol, hogy:”Mennyi az ido?” Ilyenkor a jol felkeszult mokazsák eljatsza, mintha ugy ertette volna, hogy ez egy megallapitas, es nem egy kerdes, es megtoldja azzal, hogy ~. Ez a poen is, mint az osszes tobbi orok eletu poen helyzetfuggo, am ez a helyzet sokkal gyakoribb az elozoeknel, ezert a ~ sokkal veszelyesebb is.

ha hányat, akkor nem kerek – Olyan termek vasarlasa kozben fordul elo, amelybol szokas tobbet is vasarolni. Miutan kertuk az adott termeket, az elado megkerdi: “Hányat?”. Peldaul: – Paradicsomot kerek. – mire az elado: – Hányat? Es ebben a pillanatban szokta a szemfules mokazsák bedobni a ~ poent. A helyzet analog a ‘hat meg a legy’ poen helyzetevel. Ebben az esetben is a vasarlo megjatssza, hogy a kerdest megallapitasnak ertette, amely igy uj ertelmet nyer. Az uj erteleme az, hogy: hányingert okoz. Ezert valaszolja azt, hogy ~. Altalaban akkor alakul ki, ha vasarlo es elado kozott ismeretseg all fenn. Nagyon veszelyes, ovakodjunk tole.

Biztos vagyok benne, hogy meg sok ilyen orok eletu poen van. Segitsetek nekunk, kuldjetek be ilyeneket ti is magyarazatokkal, es ha majd osszegyul valamennyi, akkor kozzetesszuk. Koszi.

TSz

14 válasz: “Az örök poénok szótára”

  1. Huzat

    Ha hányat, akkor nem kérek – ugyancsak az üzletben… a kliens cigit kér, mire az elárusító kérdi, hogy hányat, de erre a kliens meggondolja magát, mert nem szeret hányni.
    ha ló, akkor egyen zabot – van egy ismerősöm, aki akárhányszor felhív, alig várja, hogy kiejtsem a haló szót… s ha kiejtettem, rávágja.
    az óra nem hányik, hanem ketyeg – ezt én is szoktam használni, mikor valaki azt kérdi, hogy “hány óra van?” s én nem akarom elárulni neki.
    Most több nem jut eszembe.
    Üdv,
    H.

  2. Skoo

    Hova mégy? Tönkre…

  3. pistike nyolcvanhat

    há legyene?

    rengeteg helyen talalkozhatunk ezzel a poennal. buszon, fogorvosnal, iskolaban, a szomszednal. ..

    nehany pelda:
    elmesz az uzletbe megkerded, h ‘zizi van-e?’ mire a kiszolgalono: ‘~’. elmesz a kozponton az egyik kocsmaba: ‘bitter lemon van?’ ‘~’ .. beszelgetsz telefonon: ‘máma lesz-e szopás?’ valasz: ‘há legyene?’

    es meg 1001 kerdesre ad valaszt.

  4. Karbert

    Egyik kedvencem:
    - megfelelő pillanat, amikor valaki azt kérdezi, hogy “Mire?”
    válasz: “Mire hármat számolok!”
    :)

  5. NMS

    Adj kölcsön pénzt!
    Meddig?
    1.- Keddig
    2.- Amig meg nem csaplak
    3. Fizetésig. -S az mikor lesz? – Te tudod, te dolgozol!

    Pistike 86-nak: a telefonbeszélgetéses poén az év poénja:)

  6. VHK

    Mivel éhes vagyok… – válasz akkor, amikor az általunk kért
    (leggyakrabban) szendvicset, Hot-dog-ot az eladó feldobná még valamivel (saláta, mustár, majonéz, kechup). Mivel kéred? és jön a válasz…., ez is kevésbé sértő, ha ismerjük az eladót, vagy anyut

  7. Picur

    Utcán: elnézést nem tudja véletlenül hogy hány óra van? Pasas megnézi az óráját és azt mondja: De igen, viszlát

  8. hmmm...

    Ez a “mivel hogy” egy mas szituban is hasznalhato:) Pl: Egy disco barjaban tortenik az eset, egyik egyed odaszol a masikhoz ugy hajnal tajban, hogy mivel megyunk haza…itt aztan johetnek a variaciok, pl: mivel hogy muszaj, mivelhogy reszeg vagyok, mivelhogy ehes vagyok stb….jo moka mi??:P)

  9. VHK

    Budiajtót tokostól! – a legmegszokottabb megoldás, amikor valaki tanácstalan abban, hogy mit vegyen fel. Leggyakrabban a már 3 órán keresztül készülödő feleség kétségbeesetten fordul a férjéhez: – Drágám, mit vegyek fel?. És a frappáns válasz ~ Én mindig elsütöm, pedig férj sem vagyok, sőt pasi sem.

  10. gada

    -mit vegyek fel?
    -személyi kölcsönt.

  11. acsongor

    - hany ora van?

    - ugy erted, most?

  12. VHK

    Ez nem jó, ne egyetek belőle, nehogy rosszul legyetek – az egyik legeredetibb megoldás, ha a terítéken levő zabálnivalóból minél többet szeretnénk magunknak. (Megj.: általában senki nem hiszi el, hogy rossz a zaba, de a poén az kikivánkozik belőlünk, ahogy most belőlem is )

  13. tibi

    Mi? Si!
    Ki? Fli!

    ha pedigmár összeszokottabbak vagyunk a partnerünkkel:

    Ki? Te! Kat! (nem a reklám helye(x))

    szerintem ez tényleg vicces

  14. eviciqee

    egyetem v lici:
    -milyen szak?
    -erőszak…(:| (ezé nem szoktam feltenni ezt a kérdést)

    az órásnak meg van egy hosszabb változata ish:
    -nem tudja hány óra?
    (partner megnézi) -de tudom
    -s nem mondaná meg?
    -jajj, dehogynem, 4 óra lesz 10 perc múlva (háhááá)
    -na ide figyeljen, engem nem az érdekel h. 10 perc múlva mennyi lesz az idő, hanem h. most mennyi…:D:D