Ajánló

konczy

Erről akartam írni, de aztán nem volt időm, mert el kellett készítenem a töltött tojást, és sehol sem találtam bazsalikomot.
Könczey kiállításain mindig szeretek fellépni, fílínges, mindig megtudom a felszólaló méltatóktól, hogy Könczey több, mint karikatúrista – humanista, emberismerő, társadalmilag érzékeny intellektus, mély, összefüggés-kereső, cerebrális, egyszerre közérthető és elvont.
:)
Ha egy ilyen kiállítás méltatáson kiderül Kántortól a Korunk főszerkesztőjétől, hogy Könczey titokban Forma egyes versenyző is, eldobom az agyam.
Könczey kezdés előtt adott egy Székely Csaba könyvet, azzal, hogy akkor én leszek Székely Csaba magyar hangja, mert elaludt. Három paródiáját olvastam fel kortárs erdélyi költőkről, ez rendben volt – ekkor örültem, hogy a Swinging Train jazz-zenekarból jött a nagybőgős, mert őt már sokkal nehezebben tudtam volna helyettesíteni.
A Szomszédnéni „Az ellenkező” jelenetetét adta elő, aztán előadás után csajoztunk, ahogy írta TSz. Azért az érdekes lesz, amikor a humortársulatunk a Szent Mihály templom Katolikus Nőszövetségének a rendes gyűlésén lép fel.
Összefutottunk Szepessy Szabival is a cuccon. Vele valószínűleg a Szent Mihály templom Katolikus Nőszövetségének a rendes gyűlésén már nem fogunk találkozni.
Így megy ez.
Könczey rulez.
A „Gondolmánia” kiállítás megtekinthető a Kolozsváron, a Brassai utca, 6 szám alatt.

Béfé::

9 válasz: “Ajánló”

  1. Sz.Cs.

    Ezek szerint megtalálta az ideális szinkronhangot. Köszi, van egy söröd ;)

  2. not required

    Befe! A kolozsvari Szent Mihaly templom nem KATEDRAlis (=SZEKESegyhaz). Nincs Kolozsvaron sem puspokseg, sem ersekseg, hogy katedralis (puspoki, erseki SZEKhely) lehessen ez a templom. Egyszeruen Szent Mihaly templomnak hivjak.

  3. Szomszédnéni

    Koszi. Javitottam.
    Befe::

  4. bacsa

    hat, ez egy katedralis nagy hiba volt.

  5. Nándika

    ne bassz meg, nem hiszem hogy nem találtál bazsalikodat, minden bótban lehet kapni, azt írja rajta hogy buszujok

  6. Szomszédnéni

    Találtam. Vettem a bazsalikom maffiától.

    Béfé::

  7. bacsa

    Szerintem te buszujoaka de bohotyint vettel.

  8. makranczy

    ugyanezen vallás / cívis jogi alapokon a kolozsvári, Babes – Bolyai tanügyi intézet sem viselheti az „universitas” titulust de ennek magyarázatát a téma felvezetőjének adom át ..DD

  9. makranczy

    még valami…nem ártana ismerni a katedrális és a bazilika közti különbséget ..stb..