Apanyelv stand up comedy és memento

Mielőtt elkezdődött volna a kolozsvári Szabadság napilap közönségtalálkozója, amire meghívtak (gondolom, hogy legyen nevetés is a pakliban), szóval előtte valamennyivel ott ültem az utolsó sorokban, elkapni a közönség hangulatát. Ajánlom mindenkinek, aki ezzel foglalkozik, jó megnézni, hogy kit fogsz majd szórakoztatni – kiszúrni, hogy kik lesznek a hangos nevetők, kacagók, mosolygók, somolygók, és ki az, aki a képes a legjobb poénokat is egy mosoly nélkül végigülni (ez például a román adminisztrátor szokott lenni). Ahogy ültem a közönségben, megszólított a mellettem ülő idősebb hölgy, mondta, hogy ő matematika tanárnő, látta a pofám az újságba, jött nevetni. Mesélte, hogy a Humorfesztiválon is volt, és nagyon élvezte, és lenne egy kérdése: a nyertesünk, Felméri Péter tényleg gyagya vagy csak játssza? Tényleg gyagya. –mondtam. Sejtettem. – válaszolt.
Aztán azt is mondta a matektanárnő, hogy ő olyan, hogy neki mondhatnak bármennyi viccet, ő nem jegyzi meg. Hozzátettem, hogy én is ugyanúgy vagyok a képletekkel.
Erre megérkezett Felméri Péter is, szóltam neki, hogy jöjjön nézze meg az új anyagomat, szakszóval „new material”.
Jól éreztem magam a fellépésen, a jelek szerint a közönség is. Legyen elég most ennyi, az új anyagokat majd az október 14-i kolozsvári Szomszédnéni premieren (még nincs címe az estnek) újra bemutatom.
Péterrel beszélgettem az est után is, lesz egy fellépése a gyergyói Ifjúsági Napokon szeptember 22-én, aki tudja, nézze meg. Ez a plakátja:

felmeri

Az „Apanyelv” cuccom után történt még egy meglepő dolog velem. Egy idősebb nénike, mikor vége lett az estnek, megkérdezte, hogy megpuszilhat, mert jól szórakozott. És kaptam kettőt az arcomra. Namármost, Péter a gecó röhögött ekkor, mert mikor ő lépett föl a Szabadságnak megúszta puszi nélkül, de használjuk ezt az esetet figyelemfelkeltőnek.
Kedves csajok (fiatal lányok, nők), igazán tanulhatnátok a fenti esetből, és az idősebb generációhoz hasonlatosan, előadások után odajöhetnétek lesmárolni minket humoristákat, adhattok puszit, megmutathattok egy cicit akár, sőt akár szeretkezhettek is velünk a legközelebbi kocsma budijában.
Álljon ez itt tanulságul, most és mindörökké.

Béfé::

8 válasz: “Apanyelv stand up comedy és memento”

  1. Sipike

    A plakáton a szószék logója az az ENSZé. Vagy ez a vicc a dologben?

  2. F.Péter

    igen, az az ENSZ logója. És egyben ez a poén is benne. Itt van a kép színesben:

    http://www.humorfeszt.ro/felmeri/jartam_itt_is.php?nr=16

    és ennél még bizarabb dolgok is, mivel mindenhol jártam már.

  3. bacsa

    Hat en szivesen, szivesen. Legkozelebbi fesztivalotok utan megkereslek hatul. Addig meg lenyirom a szakallam is egyszer, legyen jo szuros.

  4. Szomszédnéni

    Mondom csajok. Nem nemi identitas-zavaros torzsvendeg blogolvasok, bacsa. :)

    Befe::

  5. Oogie

    Én azt hittem csak egy puszi volt az egész. De ha a példát a smároláshoz, a puszihoz, a cicimegmutatáshoz meg a szeretkezéshez, azon a romantikus kis helyen , a nénikétöl kell vennünk, akkor azt jelenti, hogy te egy kicsit túlzásba vitted a dolgokat az idös hölggyel az “Apanyelv” bemutatása után. Jó tudni, hogy a humoristák szeretik az érett nöket. Vagy ne álltalánosítsak, tisztelet a kivétel.
    Amúgy a zárógondolatoddal is nagy hangsúlyt fektetsz ennek az eseménynek a fontosságára: “Álljon ez itt tanulságul, most és mindörökké.”

  6. just me

    Ha tudtak volna a lanyok, hogy ez a legkedvesebb almod BeFe, akkor legy nyugodt, kaptal volna tobb puszit eddigi fellepeseid utan. Kapol majd tolem egy nagy cuppanos puszit amivel engem terrorizaltak kiskoromba… remelem neked fog tetszeni…;-)

  7. bacsa

    En egy leszbikus bombazo vagyok, csak beszorultam ebbe a fura szörös lapos férfitestbe.
    Kulonben csak akkor olvaslak mikor nagyon unatkozom.

    Na de mindegy. Ismerem egy kedves rajongodat aki biztos szivesen, barmit. Es neked is tetszik az illeto, tudom.
    Valami Annamari a neve.

  8. Szomszédnéni

    :)

    Béfé::