Bánya és a hajcsattok

Nagybányán Ifjùsági Napokat vezettem a hétvégén, amelyen felléptünk, mint Szomszédnéni is. Volt egy zsetonos dolog, lehetett nyerni ôket, mindegy. Kiderült, hogy azok a fura alakù zsetonok tulajdonképpen hajcsattok, amelyek segélyben érkeztek. Hollandia ùgy döntött, hogy megsegìti a romániai református egyházat, akciót rendeztek, összegyûjtöttek több tonna hajcsattot, és elküldték kamionokkal Nagybányára. Természetesen többféle hajcsatt gyûlt össze, ìgy mielôtt elküldték volna gondosan szétválogatták, külön zacskóba csomagolták, és ùgy küldték el. Az érdekes, hogy mindezt a hollandok komolyan is gondolták. Szerintem be voltak lôve. Lehet megnéztek valahol egy filmet Romániáról, és láttak benne csomó bozontos csobánt, aztán gondolták, küldenek hajcsattot nekik. Nem tudom, végülis jól jöttek, mint zsetonok.
A vendéglô, ahol kajáltunk nagyon szuper volt, élmény. Igazi középkori hangulat, figyeltek minden apró részletre, nem lóg bele a hangulatba a légkondi. Még a Coca-Colás hûtôszekrény is takarva van, az sem rontja a hangulatot. Kapsz egy csengôt, és kell csengess, ha rendelni akarsz. Villát azt viszont nem kapsz, kézzel kell enni. Egészen jó dolog. Szalvétát sem kapsz, hanem egy hatalmas lepedôt kötnek a nyakadba, ott aztán kedvedre malackodhatsz. Talál a régi fôtér hangulatával, amelyet felujìtottak. Azt mondod azon a téren sétálva, hogy nem Romániában vagy. Érdemes felkeresni, ha arra jártok, Corvin vendéglô a neve, ott a sarokban. Amùgy abban volt benne a mi fellépésünk is. Hát mit ìrjak még, pornót nem találtunk a tv-ben, de hát nem is igen illik, hogy Gróf Teleki Sándor valamikori lakásának vendégszobájában pornó menjen.

Hamarosan lesz a Médiabefutó TV a TVR1-en, kb. 16 órától. The Underskies, B Element, és Henter Ambrus a felhozatal. Tomi Trance fotofóbiás szobája, Márió pöpec bigyusza, a beton dák harcos, Ambrus kettôs élete, ilyen dolgok lesznek.

TSz

6 válasz: “Bánya és a hajcsattok”

  1. noirhofeherke

    az epret mindmegettetek? finom volt, me a tvben jol mutatott:)

  2. F.Anna

    A csobánoknak érkezett hajcsattok végul mind elkeltek a Fesztiválon.Akinek megmaradtak,mert nem volt 36 zsetonjuk a xeroxgép licitálására ,azoknak cserébe karkötőket adtunk.Nagy siker volt!
    A Corvinba tényleg érdemes elmenni,legalább egy mézes pálinkát megkóstólni!

  3. Szomszédnéni

    Az epret mind megettük, Tomy édesanyja felpakolta nekünk ami maradt, nagyon kedves emberek. Ha meg lesz valahonnan eprem, tegyek félre neked?

    Igazad van Anna, egy nagyon fontos dolgot kifelejtettem a beìrásból, a mézes pálinkát.

    TSz

  4. noirhofeherke

    nagyon halas lennek a kedvessegedert ha felretennel. elore is kosz:)

  5. Blama Lujza

    (Úgy írjuk magyarul: “csat”.)

  6. F.Anna

    Köszönjük a helyesirási felvilágositást.Meg nézem a helyesirási szótárba.T SZ-nek is ajánlom.