L’art pour l’art, bazmeg.

Írta valaki a hozzászólásoknál, hogy élvezi, hogy mi ezt az egész humorizét munkaként fogjuk fel – kevésbé kötött órarenddel ugyan, de megírjuk a jeleneteinket, van egy hosszabb – rövidebb próbafolyamat, majd előadjuk ezeket. Így dolgozunk. Mázlink van, mert akkor van ebédszünet, amikor csak akarjuk. Jobb, mint egy gyárban. Mondjuk a humor messze veri a mezei munkálatokat is, tudom, egyetem előtt sokat segítettem a nagyszüleimnek a mezei munkában – ástam, kapáltam, szüreteltem, műtrágyát szórtam, cukorrépát szedtem, szénát gyűjtöttem. A családomnak van 50 hektár földje, egy karrierlehetőség, amihez bármikor visszatérhetek. Apámnak van egy piros traktorja is – amit minden bizonnyal én fogok örökölni. Persze, ha nem kell a húgomnak. De sosem lehet tudni, hogy mi kell a húgomnak, egyszer egy Color Glove no. 24 a Maybelline rúzs-katalógusból, egyszer egy traktor.
Mondjuk a szüleim korábban is gondolták, hogy valami nincs velem rendben, mert miközben ástam, kapáltam, szüreteltem, műtrágyát szórtam, cukorrépát szedtem és szénát gyűjtöttem mindig volt nálam egy kockás füzetlap és egy golyóstoll, és leírtam azokat a poénokat, amelyek eszembe jutottak. Azért volt ez feltűnő, mert a család napszámosokat is foglalkoztatott, és ők sohasem kapták elő a kockás papírlapot, hogy felírjanak ezt-azt. Még tudok traktort is vezetni, apám megtanított, de traktorvezetés közben soha nem írtam poénokat, kicsit irritált, hogy apám folyton azt kiabálta: lassabban, lassabban.
Szóval a kockás, matekfüzetből kiszakított papírlap maradt meg mindebből. De a humorról írok kicsit lennebb. Most valami teljesen új izé. Van egy olyan hülye mentalítása a családomnak, hogy bármibe belemernek kezdeni – ezt örököltem. Mondjuk így lett a Pofon 74 együttesünk, anélkül, hogy minimális hangunk lenne – just for fun. Meg ezért gyűjtöttünk pénzt Rejtő Jenő szobrának a cipőfűzőjére. És most ezért lesz nekem egy festménykiállításom.
Hehe, Bálint Ferenc, humorista és festő, így mutatkozok be. Aztán sokan elsütik majd azt a béna poént, hogy mennyiért fested ki a nappalim? De ez ezzel jár.
Szombaton, október 14-én, 17 órakor lesz a festménykiállításom megnyitója a kolozsvári Bulgakov kávéház emeletén, mindenkit szívesen látok. A festményeimen kívül még barátok is mondanak pár szót a megnyitón (a hogyanokról és miértekről): Könczey Elemér karikatúrista például ritkán beszél, inkább rajzolni szeret, de most megszólal (az egyik kiállított festményem már az ő tulajdona), aztán Orbán János Dénes költő is elemez, megkértem persze TSz-t is, mert be szeretjük vonni egymást egymás prodzsekteibe (úgy dolgozunk, mint a maffia) és egy költőnő is jön: László Noémi.
A művészeti élmény után valószínűleg sörözni fogunk.
inside

És akkor vissza a humorhoz. Utálom, mikor időhiány miatt igénytelenek vagyunk önmagunkkal szemben, és nem dolgozzuk ki profira az estet. Most szerencsére nem ez a helyzet áll fenn. Ahhoz képest, hogy eleinte úgy dolgoztunk, hogy adtunk a humorestnek egy ütős címet, elkezdtük reklámozni, és két nappal premier előtt, egyedüli inspirációként a deadline-al, elkezdtük összerakni az anyagot – szóval ehhez képest, most 5 nappal a premier előtt már szinte teljesen kész vagyunk. Ez jó, mert élvezni is tudjuk a színpadon a cuccot, nem kell mindennel arra koncentráljunk, hogy akkor most mi a franc is következik.
Hát ez, mégpedig vasárnap, október 15-én, 19 órától a Báthory Líceum dísztermében (a BBTE főépületével szemben):
ufo

Hát ez a mi munkánk. Aztán kezdődik az őszi idény, már van a Szomszédnéninek meghívása a nagyváradi gólyabál gálaestjére (tavaly az Irigy Miriggyel voltunk), meg mi vezetjük le a kolozsvári gólyabált is, és ki tudja még, hogy hol lépünk. Így megy ez. Mint a gyárban. TSz még Médiabefutón lesz idén a férfi műsorvezető (idén sem kapta meg a női műsorvezetői posztot :) ), az is profi cucc, csak kár, hogy néha egybeesik a Szomszédnéni fellépésekkel. Ezért például TSz november 18-án Temesvárom műsorvezet, én pedig ugyanakkor Szebenben mutatom be a stand-up-comedy rutinomat. Szóval mondom, pont mint a gyárban.

Alig várjuk a szabadságot.

:)

Béfé::

10 válasz: “L’art pour l’art, bazmeg.”

  1. th

    Gratula, nagy ötlet, nagy fenékkel! :-D

    ps. amúgy Cicciolina. Ha egyre gondolunk….

  2. isti

    vigyazz, CICCIOLINA a csaj neve, nem nezel eleg pornot befe !

  3. hehh...

    Befe! Vajon nem OKTOBER 14-et szerettel volna irni a festmenykiallitasod beharangozasanal? :) ;)

  4. LeHeL

    Én irtam a munkafelfogással kapcsolatosan. Végigolvastalak, de csak azért mert nincs jobb dolgom most hirtelen:) Szóval most, hogy szakitosdit játszol és “munkába” menekülsz és még ha figyelembe veszem, hogy Erdélyben nem túl sok meghivni érdemes produksőn létezik és mennyire aránytalanul sokat reklámoznak titeket, már megint mindenhol veletek fogok találkozni és mégacsapból is ti folytok majd :) Mindannyiaaan, sztááárok vagyunk.

  5. Szomszédnéni

    Kedves Hehh.
    Igazad van. Október 14-et akartam írni, szóval ezt a hétvégét. Javítottam, kösz. És tényleg nem nézek elég pornót.

    Béfé::

  6. In exelszisz deo

    Esetleges öröklés esetén hajts rá a piros traktorra. Egy ekkora embernek már illik, hogy legyen piros traktorja. Nagyon sokan fognak ezert irigyelni, sőt, szerintem már van, aki előre irigyel érte. De vigyazz, ne menj traktorozni, csak akkor, ha előző napon a fekete nadrágod volt rajtad. Óriási hiba lenne valamint az is, ha traktorozás közben nem lenne a belső zsebedben egy sötét-piros pirula, arra az esetre, ha neaggyisten szukség lenne rá.
    Ilyenek ezek a dolgok. Ha véletlenül gikszer támad, védekezz!

  7. Szomszédnéni

    Szerintem az a piros traktor az enyém lesz. A hugom lebeszélem valahogy róla. Azt mondom neki, hogy nem menne a make-upjával, vagy valami ilyesmit.

    Béfé::

  8. acs

    A haromeves fiam imadja a traktorokat. Ha megegyezunk es talalok parkolohelyet a tombhaz mellett, egy idore kolcsonkerem.

  9. In exelszisz deo

    Az ég szerelmére, oda ne add! Mondd meg, neki, hogy vegyen a fiának játéktraktort, ha kell, különben is, ki tudja. Ha megkarcolják a parkolóban! Uramatyám..Látod, megmondtam, nem, hogy még nem is a tiéd és máris irigyelnek érte, máris megfájdult rá a foga valakinek, és egy ilyen próbálkozással jön, hogy a hároméves kisfiúnak kell.. Hát mondd meg neki, de legyen gondod arra, hogy előtte egyél meg egy pár deka aszalt gyümölcsöt, ezt úgy tanácsos!

  10. Balambér

    L’art pour gyárt….