“The show must go on, bizony.”

A premier minden humorista életében vízválasztó. Ott dől el, hogy működik-e a poén vagy sem, hogy vicces-e a szituáció vagy sem, hogy jól fel lett építve a karakter vagy sem, otthonfelejtettük-e azt a kelléket, ami létfontosságú a harmadik jelenethez vagy sem?
*
Szeretem a premiereket, és mázlink volt, mert például tegnap is bemutattunk egy vadonatúj humorestet Kolozsváron: a „Székelyföldre székely ufót”. A teltházat sem utáljuk Téesszel, tegnap este is az volt. Már akkor kezdtem sejteni, hogy ez jó nap lesz, mikor megkaptam humorest előtt 3 dévédé Monty Python Repülő Cirkuszt, mer’ küldte OJD. Mer’ a Python jó.
*
Már nagyon sokadik alkalommal játszottunk együtt Felméri Péterrel színpadon, most is jó volt, ő kezdte a humorestünket azzal, hogy a Szomszédnéni semmi vicceset nem tudott kitalálni, ezért most ő kezdi a humorestet, de hogy a Szomszédnéniék ne érezzék rosszul magukat, az ő stand upja sem lesz vicces. De az övé is vicces lett.
*
Aztán színpadra léptünk mi: The Szomszédnéni, mindig eszembejut, hogy, de hülye név, és szinte lehetetlen vele csajozni. Blues Brothersre indítottunk, és a „Székelyföldre székely ufót” kiáltvánnyal folytattuk, ez azért született, hogy az ufók könnyebben beilleszkedhessenek Székelyföldre egy invázió után. Ebből az egyik pont például az, hogy: „Kocsmai verekedésekkor az ufónak szigorúan tilos lézert használnia.”
Legalábbis én így gondolom, hogy nem lenne szabad használni.
Ezután a mindenkori legstupidabb Illemkönyv bemutató következett, ilyenekkel, hogy hogyan viselkedjünk, ha egy madzagra erősített kő van nálunk.
„Tilos pofán dobni egy hölgyet, mégha az használja is azt a kifejezést, hogy: Az vesse rám az első követ…”
Aztán kis Ars Poétika, ahol véletlenül szinte minden rímelt, majd egy Fűrészes Bűvésztrükk, ahol TSz kiválasztott egy hölgyet a közönségből, én pedig egy fűrésszel kettévágtam. Na jó, nem vágtam ketté, most az egyszer megúszta a piszok, de legközelebb, ha meghívnak valahova, tutira kettévágok valakit.
A Ciszterciák Jelenetben egy mindeddig ismeretlen katolikus rendet játszunk, amelyik évente csak 2 szót szólhat. Így megy ez.
Aztán Téesz bemutatta, hogy ha ő miniszterelnök lenne, milyen megszorító csomagokat alkalmazna a nyelvtan területén, például egy csomó dolog helyett csak azt használnánk ezentúl, hogy: cucc.
Én Infóssá is átvedlettem, és bemutattam, hogy hogyan öltözködik és gondolkodik a programozó. Úgy tűnik elég jó lett a figura, kicsit sajnálom szegény programozókat, de megérdemlik, hogy kicsit röhögjünk rajtuk, ha már agyonkeresik magukat Kanadában.
Téesz eljátszott egy székelyföldi diákot, én pedig egy helyettesítő tanárt – „a gané”, mint szemléltető eszköz forradalmasítja az oktatási trendet, remélem.
Kevés Zsírleszívással folytattuk, de ezt a jelenetet látni kell.
Biztos veletek is történt olyan, hogy a magyarországi azt mondja, hogy neki is van egy ismerőse Erdélyben, nem ismerjük? Erre épült a Közös Ismerős jelenetünk.
Karmesterként is bemutatkoztam az este. Keringőt vezényeltem, a Dallas főcímét és bónuszként lelőttem Pavarottit.
Aztán basztattuk kicsit Vörösmartyt, de mi már csak ilyenek vagyunk.
Egy stupid entellektüel jelenettel zártunk, ahol mindent megkérdőjelezünk.
*
Ugye, hogy nézve sokkal jobb?
Mint olvasni róla?
Na?

Béfé::

11 válasz: ““The show must go on, bizony.””

  1. F.Péter

    “[...]Felméri Péterrel színpadon, most is jó volt, ő kezdte a humorestünket azzal, hogy a Szomszédnéni semmi vicceset nem tudott kitalálni[...]”

    Elképzeltem, ahogy Tsz szeme elkerekedik erre, arcára fagy a mosoly Béfének meg rászorul a keze a fűrészre, hogy megtórolja a tréfát :) ))

  2. Szomszédnéni

    Ez jó ötlet, de nem volt rá időnk a nevetéstől.
    Béfé::

  3. Guszti

    hijnyeeeeeee

  4. just me

    Olvasván a rövid összefoglalót a műsorról,az az érzésem, hogy jó lehetett mint mindig. Mikor léptek fel újra? Mivel most nem tudtam megjelenni… ugyanis elraboltak az ufók….;-) és távoli helyekre vittek…

  5. BaBe

    MIÉRT NEM LEHET FELMÉRI A HARMADIK SZOMSZÉDNÉNI???
    SZERINTEM SZINTBEN IGENIS FELÉR HOZZÁTOK!!!
    NA JÓ, ERRE TALÁN NINCS TERMÉSZETTUDOMÁNYOS VÁLASZ, ÉS HA NEM AKARJÁTOK A NÉPET KUTATÁSOKKAL ALÁ NEM TÁMASZTOTT BABONÁKKAL ÉS HIEDELMEKKEL ETETNI, HÁT NEM HAGYJÁTOK BENNE A HOZZÁSZÓLÁSOK KÖZÖTT EZT AZ ÜZIT. BÉFÉ VALAHA MESÉLT NEKEM ILYESMIRŐL, TALÁN ÉRTEM IS, DE MÉGSEM ÉRTEM.

  6. Szomszédnéni

    Na ne hülyíts, Just Me! Mit csinálnának szegény ufók Szatmáron?

    Béfé::

  7. Szomszédnéni

    Mi van BaBe, beragadt a Caps Lock?
    :)

    Béfé::

  8. hm...

    hajjaj, szerintem nem ér fel… messze nem ér fel (bocs, F. P.)

  9. Zimmer.

    Szerintem felér.

  10. just me

    Az Ufok atvarazsoljak a varost… ra sem lehetesz majd ismerni… ;-)

  11. Alpar

    Sajnos nem tudtam elmenni az eloadasra, de a barataim voltak. Sok jot meseltek, de rosszat is. Peldaul, hogy nem kezdodott idejeben az eloadas. Kivancsi vagyok, hogy miert?