Ins!de

Apró dolgok, amelyek valószínűleg sohasem fognak megváltozni az életemben, de ennek ellenére foglalkoztatnak. (The Little Things)

Soha nem volt bornyitóm. Mindig késsel nyitom ki a bort, és mindig meg vagyok győződve arról, hogy ki tudom szedni a dugót. Ezzel ellentétben, mindig azzal ér véget a művelet, hogy be kell nyomni a dugót. Lassan már fel sem ismerem a bor ízét, ha nincs benne parafatörmelék.

Mikor üzletből vásárolok, és nincs apró, hogy visszaadjanak, akkor mindig adnak egy rágógumit, noha nekem nem kell rágógumi. Mindig arra gondolok ilyenkor, hogy vajon, ha nekem nem lenne apróm, én fizethetnék a kasszánál rágógumival? Vagy megtehetném, hogy azt mondom, kérem azt a pezsgőt, pénzem nincs, de tessék itt egy táska Orbit?

Vajon kinyitáskor miért öntöm le mindig magam joghurttal? Tudom, hogy mikor leszedem a tetejét, úgyis rám fog csöpögni, mindig reménykedem, hogy hátha most nem, aztán kiderül, hogy de.

Miért húzom fel mindig félórával korábban a mobilom, mikor tudom, hogy úgysem fogok felkelni félórával korábban, mint kellene?

Használat után miért dobom el a zoknimat, miért nem mosom ki őket? Azt hiszem én vagyok a legtöbb zoknit vásárló személy Európában. Egy átlagos bevásárlókosaram úgy néz ki, hogy: kenyér, tej, sör és zokni.

Miért kérek mindig az üveges söröm mellé poharat a kocsmába? Lehet csak egy kis többletmunkát akarok adni a mosogatónak?

Miért utálom azokat, akik olyan leveleket küldenek, hogy meg fog szűnni a Yahoo címem, meg az iWiWen kaphatok meghívót és a Microsoft nem fizet 1 centet annak a béna gyereknek, ha nem küldöm ezt tovább. Nem érdekel, ha megszűnik a címem, nem kell meghívó, és nem érdekel, ha a béna gyerek nem kap 1 centet. Kik azok az emberek, akik hisznek ezekben?

Miért nem olvasom el soha a használati utasításokat, a garanciapapírokat, szabályzatokat? Miért hiszem, hogy ezeket biztos a hülye amerikaiak számára írták csak?

Béfé::

10 válasz: “Ins!de”

  1. Zsu

    A remény hal meg utoljára.Még javulhatsz.Nekem már van bornyitóm, a kelés még mindig ugy zajlik, hogy még 10 perc, aztán rohanás és késés, és a garanciapapirokat bár elolvasom, a szöveg csak akkor tudatosulmikor ujraolvasom, mert az izé már elromlott…A rágogumi lehet hasznos, és ha összegyüjtőd, kocsmai lyukasora után jó pénzért el lehet adni azoknak kik nem kivánnak cigi, sör és egyébb árulkodó jelek(jelen esetben illatok) kiséretében egyetemre,munkába stb. visszatérni. A zoknimosáson egy automata mosogép segithet és engem a yahoo-s cimemen nem csesztetnek szóval…
    De vannak szép dolgok is az életben, pl. leirod mi zavar és akad ki vigasztaljon..:)

  2. edina

    Joghurtnyitás: tedd le az asztalra úgy, hogy a fólia megfogandó csücske a legtávolabb legyen tőle. Bal kézzel fogd meg a poharat, jobb kézzel a csücsköt, és nyugodtan, kapkodások nélkül kezd magad felé húzni.
    A joghurt nagy valószínűséggel nem csak magadra, de az asztalra sem fog kilöttyenni.
    De mivel ez egy használati, biztos nem olvasod el. :)

  3. Oogie

    Én az új cipökkel vagyok így. Ha cipöt veszek és a boltban felpróbálom, mindig a legkényelmesebbnek tünik. Amint az elsö nap felhúztam és járok benne egy pár métert, bíztos, hogy levájja a fél lábamat. Ilyen esetben mindig el kell egy gyógyszertárba sántítsak, hogy a vérrel teli cipömet, meg a cipö altal kifaragott lábam megmentsem. Érdekes, hogy a cipöt azután is viselem, mert sajnálom letenni. De észrevettem ez egy általános nöi szimptoma, minden nöi lábfej meg van egy raktapasszal pecsételve.

  4. eva

    szeretned e ha valtoznanak?..ha igen valoszinuleg tobb idodet lefoglalnak, s nem jutna idod egyeb dolgokra, vagy tul tokeletes lennel -ami humoristaknal nem elonyos, me nem humorista a humorista ha nincs a ruhajan joghurtfolt-, vagy esetleg gyokeresen megvaltoztatnak az eletedet.. egy dugohuzo sokat tesz.. s ha nem lenne mi foglalkoztatna akko biztos sem edinatol nem kaptal volna jotanacsot joghurtnyitasra, sem oogie nem osztotta volna meg veled h mi a helyzet vele es a cipokkel, sem zsu.. Tehat szeretned e ha valtoznanak?
    (ha a kezedbe akad az “egy igenert vagy egy nemert” darab szorolapja olvasd el mit ir a hatuljan a the little thingsekrol.., nekem erdekesnek tunt..;)

  5. Szomszédnéni

    Mar nem emlekszem pontosan, de tudom, hogy olvastam azt a szorolapot, azt hiszem valami olyat irt, hogy a nap vegen igazan csak a pici dolgok szamitanak, mert a nagyok mulandok and stuff – de mar nem emlekszem egeszen pontosan. Meg kell nezzem azt a darabot.

    Befe::

  6. In exelszisz deo

    És miért esik mindig a macska talpra, és a vajaskenyér a vajas oldalára? S mi történik akkor, ha a vajas oldalával felfele kötjük rá a vajaskenyeret a macska hátára, amikor leeresztjük a harmadikról?
    Te. Előfordul, ugye néha, hogy a kenyér elfogy, meg a tej, meg a sör. De mi történik akkor, ha mondjuk reggel veszed észre, hogy elfogyott a zokni?
    Amúgy ez a dolog a zoknival sajnos igen költséges lehet, de ne csüggedj, képzeld el, biztos van olyan is, aki a nadrágját dobja el minden használat után!
    És sose szabad éhgyomorra jaurtot bontani. Nemcsak lefröcskölheted magad, de súlyosabb következményei is lehetnek!

  7. bacsa

    “Miért nem olvasom el soha a használati utasításokat, a garanciapapírokat, szabályzatokat?”

    azert mert a plussmacival amugy is elboldogulsz.

  8. bacsa

    “Amúgy ez a dolog a zoknival sajnos igen költséges lehet”
    Nem hiszem. Az a havi 2-3 par az nem olyan nagy dolog.

  9. Szomszédnéni

    Bazmeg Bacsa, azert legalabb 5-6 part veszek. :) A plussmacival meg igazad van.

    befe::

  10. Naivia

    zoknibol 5-6 par keves, ha honapban gondolkodunk :-)

    es a kimosott zoknik haromnegyede miert van kiforditva? kezdek gondolkodni: talan megis izgalmasabb uj zoknikat vasarolni mint a hasznaltakat folyamatosan ki-be forgatni….