Áll a bál

Mostanság a Médiabefutó a téma az életemben, erről viszont eleget ír a sajtó, hát álljanak itt olyan dolgok az egészről, amelyek biztosan nem fognak megjelenni soha a sajtóban.

Tavaly Soós Robi volt a főszervező, Sepsiszentgyörgyön tehénszarba lépett. Az idén Bp Előd a főszervező, ő már induláskor, Udvarhelyen lépett tehénszarba. Hagyomány van kialakulóban, úgy tünik.

Csíkszereda:
Hajni be volt gyulladva. Amúgy tavaly is az első alkalommal. Később érkeztek is célzások rá, például Budaházi részéről, úgy mint: Libresszért vaútál a baútba?
Kelemen Attila kezdés előtt nem egészen három perccel egy kutyát cipelve érkezett a kulisszák mögé, ezzel a mondattal: A másik még ott van az első sorban.
A vámpíros jelenetem egyszer rontottam el.

Udvarhely:
Hajni már nem volt begyulladva. Bodor Laci viszont halálközeli élményben részesült. A mozivásznat tartó, kb négy méter magas fémszerkezet tetején mászkáltunk ketten, hogy felerősítsük a bannert, és Bodornak sikerült felvenni egy olyan pozíciót amelyből sehová sem tudott mozdulni. Olyan rémült arcot rég láttam.
– Patthelyzet van barátom, bevagyok szarva rendesen, hivjatok tűzoltókat na, Téesz, ne röhögj, odaszarok mindjárt!!! – mondta sápadtan. Rég röhögtem annyit egy négyméter magas fémszerkezet tetején.
Este besöröztünk, szinte lekéstük az ágyat. Ahogy belefeküdtünk rögtön indult.(Szabolcs poénja)
A vámpíros jelenetem kétszer rontottam el.

Gyergyó:
Itt volt egy színházi alkalmazott, valami ügyelő, simisapkában, koszos pulóverben, oroszpiacos sihisuhinadrágban becsíptetve a zokniba, Puna cipő. Hajni kijött az öltözőből a félhomályos folyósóra, ott állt a tag, és Hajni azt hitte én vagyok az beöltözve a Déneskés jelenetemhez.Így szólt kissé felháborodottan az alakhoz:
– Te miért öltöztél így fel?!
– Tessék? – kérdezte az alak megszeppenve – én itt dolgozom.
– Elnézést – mondta Hajni.
A tag előadás után hazament bizonyára és eltöltött pár tűnődő percet a ruhásszekrénye előtt.
“Most élsz” – énekelte egy csaj. Utána Hajni megkérte, hogy erre a címre mondjon rímeket, mint például: most mész, most lépsz, most égsz. Erre a csaj:
– Most élsz, most mensz, egyszer minden véget ér, mint egy múló pillanat.
– Ez a dalod szövege? – kérdezte Hajni.
– Nem, ezek a rímek – válaszolta a csaj.
Kiadós gyomorrontásért a Rubin nevü vendéglőben kell túrós csuszát rendelni, és elfogyasztani. Ezt Budaházi ki is próbálta és bevállt neki, egy napig pirítóskenyéren élt, és megint rendesen kiderült, hogy van lyuk a seggén, ahogy ő fogalmazott.
Egy másik szatmári poén Budaházitól: Megszaúlalt a kiskokas: Hát az ín sörömet ki kíri ki?
A vámpíros jelenetemet tizenegyszer rontottam el.

folyt. köv.

TSz

2 válasz: “Áll a bál”

  1. ehhem...

    A videok a YouTube-on jol el vannak *urva, peldaul azis kiderul h milyen csizmat viselnek az udvarhelyi tancos lanyok, vagja-e rendesen a kormet a beatbox csavo meg ilyenek… van ennek is vmi hattersztorija? :) )

  2. Szomszédnéni

    Ehhem…
    Nem igazán értem a kérdésed, hogy miért lennének elkurva a videók, aztán megnéztem, és gondolom a kozeli képek zavarhattak, hogy túl sokat mutattak részleteket. Nincs ennek semmilyen háttérsztorija, nemigazán értek hozzá, de nekem tetszenek ezek a videók. Annyit az operatőrünk védelmébe, hogy ezek nem beállított felvételek, nem tudhatta soha, hogy mi lesz a következő mozdulata a fellépőnek, így improvizálnia kellett, a beatboxos csávó meg zenére variált a körmével. Amúgy ez az a videó, ami előadás közben ki volt vetítve, tehát lehet kiváncsi volt a hátsó sor, hogy mit matat ott a másik.

    TSz