Udvarhely, a második kedvenc városom

Udvarhely, a második kedvenc városom. Ismerem a patkót, a Gét, a bíróságot.
*
Megvolt tegnap az Udvarhely-i fellepes. TSz-el, Gáspárikkal, Felmérivel és Zsókkal ülünk az öltözőben. Általában nagyon kellemesek ezek az öltözőben ülések, most nem volt annyira kellemes, mert Gáspárik elkezdett énekelni egy népdalt jamaikai módra, és én tisztelem azt az embert és szeretem a humorát, de a hangján még van mit csiszolnia. És én tudom, hogy mi a rossz, hang, hisz éneklek a Pofon 74-ben.
Az udvarhelyiek kicsit visszafogottabbak voltak, mint mondjuk a csíkiak, de ilyen a showbiznisz, nincs két egyforma előadás.
*
Ma már Szentgyörgyön vagyunk, ez a “Szeretem Európát” turné negyedik állomása, a prodzsekt egy Európai Uniós információs turné, amelyik alatt minden este van egy humorgála, amit Gáspárik visz a hátán.
De Gáspáriknak jó nagy háta van.
Tegnap, Udvarhelyen Felméri Péter felvette Gáspárik kabátját, nem tudom mennyire ismeritek Felmérit, de négyszer belefért a kabátba.
*
Zsók elmesélte, hogy az egyik tanárnője azt tanítja a középiskolában, amiben jár, hogy “A reklám a Sátán szerszáma”.
Csezmeg, 2006-ban.
Megkértem Zsókot, hogy ha legközelebb lesz a suliban boszorkányégetés máglyán, hívjon meg.
*
Minden városba, ahova megyünk, megkérdem Felméritől, hogy volt-e már ott. És Péter mindig azt válaszolja, hogy igen, még régen, matekversenyen.
Ma reggel rádöbbentem, hogy ez az ember már 4 város óta basztat, és én nem veszem észre.
Matekverseny, hja.

TSz megtalálta Udvarhelyen a színpadon azt a noteszét, amit két hete felejtett ott. Szóval pörög az élet Udvarhelyen. :)

Béfé::

8 válasz: “Udvarhely, a második kedvenc városom”

 1. Vosztok?

  Én is jártam a minap Csezmegen. Valami tanügyi rezervátum lehet ott. Egy gyémántokleveles iskoladiri küsded házi Médiabefutókat szok rendezni magának, otthoni pályán, felnőtt közönség biztosítva. Nem akarom komplexálni Felmérit, de Pedagógus ilyeneket tud mondani totál faarccal, hogy aszongya : “A fiúk a vécén élik ki minden vadságukat”. Közben a gond terheli…

 2. felméripéter

  Ide tartozik még az, hogy abban a kabátban mentem ki az előadás végén a színpadra mikor mind meghajoltunk és gondolom hogy senki se tudta a közönségből, hogy akkor most mi is van, csak mi egy páran. Ezt nevezik belső poénnak. Ezentúl.

 3. bacsa

  peter, ennek a kommentnek se fule se farka.

 4. zolika

  A BF beszamoloja a ful, a peter hozzaszolasa a farok.
  Most mar tiszta?

 5. csuklanirossz

  Farka azért van :)

 6. udvarhelyi

  TSz megtalálta Udvarhelyen a színpadon azt a noteszét, amit két hete felejtett ott. Szóval pörög az élet Udvarhelyen.

  Erre lehetne egy masik magyarazat is a “pörög az élet Udvarhelyen”. Peldaul Udvarhelyen olyan rendesek az emberek, hogy nem nyulnak a mas holmijahoz….

 7. Szomszédnéni

  Mivel szombaton ismét megy Udvarhelyre a Szomszédnéni a Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának a heppjére, még lecsekkolhatjuk, hogy miket hagytunk ott mostanaban. :)

  Béfé::

 8. udvarhelyi

  Szomszedneni, az tuti… Itt Udvarhelyen mindig minden megkerul :) Itt nem muki emberek laknak. Tudja mindenki, hogy mije van es nem nyul bele mas dolgaba. Kiveve, ha belenyul… Mas valasztast nem tudok ebben a nagy sietsegben.