Egy Republik szám

Kedden Médiabefutó volt Marosvásárhelyen, szuper közönséggel. Voltak az idősebb korosztályból is, mint például az a bácsi, aki szükségesnek érezte, hogy szünetben elmesélje nekem, hogy ő a katonaságnál tanult meg dobolni, és jobban dobol, mint bármelyik fiatal a versenyzők közül. Talán jövőre kellene indítani granny-star kategóriát is. Megtelne majd az Atomic nyolcvanéves bácsikkal, és mamákkal, akik ventillátorfújta fehér ingben énekelik, hogy: Mindig emlékszem majd rád/ Született egy új unokád/ Velem voltál mindig, vidámságban s borúban is/ Az első és a második világháborúban is/

Szerda este már Nagybányán voltam, a Németh Laci líceum gólyabálját vezettem. Mint általában, nagy káosz volt a színfalak mögött, de ebből semmi nem látszott a nézőtérről, és műsorvezetőként sem éreztem semmilyen hiányosságot a szervezésben. Érdekes, hogy a líceumi gólyabálok általában sokkal kidolgozottabbak, ötletesebbek, mint az egyetemista gólyabálok. Nem tudom miért van ez így. Bevallom, hogy egy ízben én is szerveztem KMDSZ gólyabált, a gálaest főszervezője voltam. Pocsék volt. Többnyire persze az én hibámból. Azt hiszem éppen akkor történt, hogy a gólyabál előtt egy héttel, Béfével elmentünk egyet a tengerre. Személyvonattal utaztunk 24 órát, ültünk egy napot, ettünk kebabot, szaladtunk a cigányok elől, majd jöttünk vissza. Közben telefonáltak a KMDSZ-től, hogy hol vagyok, mert még sehol sem áll a szervezés. Mondtam a tengeren. Mondták, hogy most ne hüjéskedjek*, mert arra nincs idő, és be kellene menjek az irodába. Mondtam, majd ha hazaérek a tengerről. Hoztam nekik kagylót.
Na de nem mindenki annyira komolytalan, mint én, várom már hogy lássak egy líceumi szintű egyetemista gólyabált.

Előadtam a szünetben a kolozsvári diákos cuccomat. Röviden arról szól, hogy keverem a románt a magyarral. De aztán rájöttem, hogy a nagybányaiak még jobban keverik a két nyelvet. Például odajön a végén egy alak, azt mondja nekem: Olyan mortál vótá, hogy inkredíbil.

Mindig frászom van, amikor egy előadás, vagy gólyabál után hívat egy tanárnő. Most, Nagybányán is így volt. A tali elmaradt, de amint mondták, csupán gratulálni szeretett volna.

A buliról röviden annyit, hogy szuper volt. Megismerkedtem Renivel, Hédivel, Brigivel. Hédi barátjának üzenem: Scuze!

A bulin volt egy Republik szám. Nagyon jó buli volt, mert CSAK EGY Republik szám volt, és legalább hat BUG Mafia.

* mielőtt valaki kijavítana, egy ideje Béfével pontos jével írjuk a hüjét. Így: HÜJE!

TSz

Megjegyzések lezárva.