Első vérig

„Megkérhetlek, hogy csukd be az ajtót?” – mondtam, mire a másik behúzott egyet, és eleredt az orrom vére.
Ez az a té nulla momentum, amikor szombat este Torockón a Gondűző kocsmában összeverekedtek a torockói, helyi menő csávók a politolológusok-újságiróis-kommunikációsokkal.

Befe

Igazából nem tudok komolyan venni egy verekedést. Ez meg tulajdonképpen annak a paródiája lehetett volna, úgyhogy, csak azért nem nevettem, hogy ne menjen a számba a vér. Maga az alapszituáció – kimegy pár fehéringes falura, akik persze fújják Kissinger diplomáciáját, és keményem megedződtek a laptop használatában –, és mit tesznek, bunyóznak a favágókkal. Minden tiszteletem a fehéringesek mellett. Újragondolva, bárki ment volna oda az ajtóhoz, hogy megkérje a másikat, hogy csukja be, ugyanúgy kapott volna egyet.
Nem tudtuk, hogy a torockóiak ilyen érzékenyen reagálnak a nyílás-záró szerkezetek mechanikájára.
Három másodperc múlva, az egész kocsma verekedett. Mindenki mindenkivel. Mint a westernfilmekben. Én próbáltam közelebb kerülni a másik sráchoz, hogy jobb esetben megrúgjam, rosszabbik esetben összevérezzem az ingét. Mindkettő sikerült.
Életem első verekedése volt, elítélem az erőszakot, de mikor egy egész kocsma bunyózik, az egy egyedi érzés.
Kár, hogy nem volt valami jó soundtrack, háttérben, helyette be kellett érnünk a pultoscsaj ordítozásával. Mondjuk Propellerheads vagy Prodigy jobb lett volna. Smack my bitch up.
Egy ilyen bunyó mindezek ellenére nem hangtalan. Té például azzal érvelt, hogy ne üssük egymást, mert magyar magyart nem üt. Utána másnap egész nap azzal cseszegettük Tét, hogy pont egy bunyó közepén kellett előjöjjön a nacionalista retorikájával. Dehogynem üt magyar magyart.
Én is mondhattam, volna, hogy az arcomat ne, mert szerdán és csütörtökön tévés felvételünk lesz, de ne legyünk kicsinyesek, ha fight van.
A bunyó már-már kezdett lecsengeni, átmenni unalomba, mikor Csé bevágja, hogy: „Menjük fiúk, parasztokkal nincs mit kezdeni”.
„PARASZT, az ANYÁD!”– mondta valaki a parasztok közül, és már megint élesben ment a bunyó.

Torockó. The place where you can Relax and Fight.

Másnap reggel mindenkinek fájt valahol, nekem kicsit lila az egyik szemhéjam. De másnap reggel mindenki felszabadultan ébredt, beszélt, gondolkodott – az egyik legjobb reggeli élményeim közé tartozik ez. Egy ilyen bunyó az igazi TEAMBUILDING Experience. Cégek nagypénzeket fizetnek egy teambuildingért, mi ingyen összehozzuk a helyiekkel.

(Az esemény a Kolozsvári Politológus-hallgatók Társaságának a szervezésében történt, meg, ahol, mint előadó voltam jelen. A Gondűző kocsmában kicsit összetört ez-az, és véres a fal, tehát a látogatásával megkérek mindenkit, hogy várjon az első nagytakarításig. A véres ingeket, pedig be kell áztatni másnap, mert ha nem, nem jön ki a vérfolt.)

Béfé::

33 válasz: “Első vérig”

  1. cs

    ez most vicc, ugye?:)

  2. csaba

    Nem. Ez véresen komoly. :D

  3. Sch

    Szerintem nem. De nagyon jóóó a leírás. Minimum olyan, mintha én is ott lettem volna. Na de kifelejtetted az általam hallomásból ismert UFO-kat, azaz repkedő poharakat, üvegeket stb.

  4. felméripéter

    Végül megvetted azokat a boxkesztyűket vagy a kép csak photoshop? Minden esetre jól fogtak volna ott a kocsmában. Hogy becsukd az ajtót velük :) )

  5. Szomszédnéni

    Megvettem a boxkesztyűket, de nem nekem, hanem ajándékba a barátnőmnek. Szóval a képen látható kesztyű az övé.

    Béfé::

  6. B

    ne es hol a kek-lila vagy zold folt a szemhelyadrol?
    vagy ki photoshop-oztad? bizonyitsd! na? kijossz velem a hora?

  7. Szomszédnéni

    Nagyon kicsi a lila rész. Csak szemtől szembe látszik, a fotón nem. De ha akarsz egyet bunyózni, megmutatom.

    Béfé::

  8. b

    Csak nekem tűnik úgy, vagy tényleg mosoly kandikál ki a kesztyűk mögül? Szokatlan tőle a kép hangulata. Se nem keménylegényes, se nem durcás, se nem nőbűvölő. Talán enyhén kisfiúsnak tudnám leginkább nevezni. Nos?

  9. b

    Nem vagyok azonos a bunyós “B”-vel :)

  10. Szomszédnéni

    Fene tudja, mi kandikál ki. Mindenki azt lát, amit látni akar.

    Béfé::

  11. b

    Ez nálad tényleg így megy (azt látsz szerinted, amit akarsz?), vagy csak előszedtél egy okosnak ható klisét? Nem bakalódásból…

  12. B

    nos en kisfiukkal nem verekszem…
    …es kulonben is Bf olyan aranyos fiucska inkabb anyaskodnek felette

  13. B

    …..de ha rossz fijucska voltal megver a mami…:):):)

  14. meg egy B

    “Egy ilyen bunyó az igazi TEAMBUILDING Experience” – errol (is) szol a Fight Club c. film – bunyo utan mindenki felszabadult, feler egy terapiaval :-D nezzetek meg, h veletlenul nem lattatok volna meg…

  15. B

    …hallam mit utanoztok “B”-k?????…kinyilik a bicska a szekelyzsbembol…:)
    …de igaz ami igaz, jo lenne mar vegre egy bunyot is szervezzen a szomszedneni, en teljesen benne lennek meg meg hoznek egy ket csajt, tudjatok ahogy illik: monokini, csopnyi bikini, es a tobbi hmmmmm…van egy ket otletem….mondjuk olaj vagy hab vagy iszap, megilyesmik….:):):):)

  16. B

    …hmmmm gondolkodtam a dolgon es hogy tradicionalisabba tegyuk, kezdjuk talan disznyovagassal az elejen hogy meglegyen az anyag a birkozashoz (veres, majas, hurka, meg a lecsipecsi) tabortuz, meg szallonnazas, es csuszik miden mint a pingvin a balnazsiron…… nos ki van benne (a disznokodasban)????????????????????????????????????????????????????

  17. másik B (vagy b)

    A Fight Club találó, bár nem tudom, tsz mennyire bf másik, hasadt személyisége, persze mik ki nem derülhetnek. :)
    De amúgy is jó film.

  18. Szomszédnéni

    Minden disznóságban benne vagyünk.
    Csak találjátok ki.

  19. acs

    Ki beszelt itt valamikor regebben guerilla marketingrol, valami (akarmi) kapcsan ? Gratulalok, Szomszedneni, ez egy hatasos kampany volt ! Nem lattalak meg eloben (sajnos), de reg olvasom a blog-ot es nehezemre esik elkepzelni titeket egy igazi verekedesben.
    Rajta, bizonyitsatok be, valodi kepekkel a bunyot ! (nem hiszem hogy verekedes kozben nem fordult meg a fejetekben, hogy ez milyen jol fog mutatni a blogban) :)

  20. Szomszédnéni

    Te, Acs. Nekem nagyon sokminden megfordult a fejemben a verekedes alatt, es orulok, hogy ezek kozott nem volt egy letort szaju sorosuveg vagy hamutalca.

    Befe::

  21. B

    …Jesszus!…meg jo hogy… erre nem is gondoltam….kicsi Befem ne bantsatok!!!!!!!!!!!!! jo hogy elsz! Ugy felek hogy a kovetkezot nem eled tul……

  22. Rere

    Ez lessz amit mindig sajnalni fogok…hogy nem jutott eszembe fenykepezni…shit:D

  23. Szomszédnéni

    Isten oriz, milyen kovetkezot?

    Befe::

  24. B

    Befe! olyan helyes vagy abban a box kesztyuben! vagy lehet hogy fotogen vagy? biztosan valami kulonbejaratu profi fotosod van…igy konnyu…:)

  25. B

    nekem sarga ovem van (Karate)…………egyebkent…..nem akarok dicsekedni…:):):)
    …………….es neked??????

  26. 2b

    nekem feteke.

  27. b+1

    Fekete???? Mosásra szoruló, hehe. :)

  28. B

    …miert kell lenyulni a “B”-m???????????????????????????? a “b” azonos mindegyik “b”-vel? rajtam kivul termeszetesen ami “B” az az enyem…:) nos?

  29. gyongyike

    Sajnalom, hogy ez tortent:((…pont a falumban(ezt most sajnos nehez szivvel irom):( az utobbi idoben szinte honaponkent van 1-2 verekedes. Menoknek erzik magukat, mert reg nem kaptak a szajukra! Ugy tesznek, mintha a Gonduzonek nem lenne erdeke az, hogy minel tobb vendeg latogassa, es mintha a falu nem a turizmosbol elne, mar evek ota. Meg azt is sajnalom, hogy mostanaban ez adja a kepet Torockorol.

  30. immortal

    …hat fiam igy jartal…aki nagynak teszi magat eljon nem tom honnan es ugral…most ezert ne haragudj meg,hogy mit mondtam de en ismerem a torockiakat mert sokat jarok oda de artatlanul nem kap senki verest…

  31. sotetseg demona

    Hat,ha meg azok sem tartanak ossze,akik ott laknak,akkor nem tudom mi lesz … de mostmar latszik,hogy ki mit gondol a lakohelye felol … vagy csak a fiatalokrol?Ide konnyu irogatni … egyszer,mikor mindenki ott van,allj fel es hangosan mond el velemenyedet(a fent olvasottak alapjan)!Kivancsi vagyok az ottaniak reakciojara!Szerencsem tartom azt,hogy jol ismerem,szeretem es megertem oket,de ugy latszik,aki meg abban a kozossegben nottek fel,az sem tart hozzajuk … akkor meg minden meg van cs….e!

  32. sotetseg demona

    bocsanat elrontotam egy helyen…..szerencsenek tartom…..Ez a kis hozaszolas gyongyikenek szolt

  33. Réka

    Nem akarok különösebben állást foglalni sem a torockiak, sem a “politolológus-újságiróis-kommunikációsok” mellett sem, de elgondolkodtat, h intelligens “feháringeseink” mért nem tették meg azt a felettébb egyszerű lépést, hogy “feláll-odamegy az ajtóhoz-becsukja”? Oké, persze, utólag nem lehet meg nem történtté tenni a dolgokat, de utólag okoskodni is könnyebb (igen, magamra is gondolok). Nameg egy kocsmában mire számít a legpozitívabban az ember? Mérhetetlen udvariasságra? :D Részemről Torockóról vagy jót, vagy semmit, mint “második otthonom”-ról, de eléggé hibás volt mindkét oldal, és a mérleget nem billenti az “ordítozó pultoscsaj”, “parasztok” és hasonló minősítések, ha valaki azt a falut is ismeri, és jártas ott.