Hétköznapi háborúk

Hidegháború
Egy házat bérlek egy sráccal, én lakom a földszinten, ő az emeleten. Mikor hallom, hogy nagyon hangosan hallgatja fenn a popmusicot, akkor én beteszek egy hip-hopot. Erre ő feljebb húzza az ő zenéjét, én is fennebb húzom az enyémet. Ő a maximumra húzza az övét, én is maximumra az enyémet. Erre ő lehalkítja a zenéjét, és én is lehalkítom az én zenémet. Így modellezzük mi az amerikai-szovjet atomfegyverkezést néha, én játszom az amerikaikat, ő az oroszokat, aztán rájövünk, hogy mindenkinek jobb, ha abbahagyjuk a fegyverkezést, ahogy egykoron ők is rájöttek.

Szabotázs
B. jogot végzett, ő mesélte ezt a történetet. Kolozsváron egy úszómedencés villában lakott 20 másik emberrel: az örök party házában, ahol sohasem ért véget a buli. B. nem volt az a kommunikatív ember, ezért a szesszióban, hogy tanulni tudjon a bulitól, mindig bedugott egy szeget a konnektorba, és kiverte az egész házban a biztosítékot.

Hirosima – jellegű végső leszámolás
R. házinénivel lakott elsőéves korában. Konfliktusokkal teli hónapot tudhatott maga mögött, amelyik idő alatt a házinénije naponta elmondta neki, hogy ne használjon annyi vizet. Egy hónap elteltével R. kiköltözött a lakásból, de nem adta vissza a lakás kulcsát a nőnek – azt hazudta, hogy elvesztette. Egy hétvégén, mikor a nő nem tartózkodott otthon, R. visszatért a lakásba, bedugott minden lefolyót a lakásban, és megengedte a csapokat.

Béfé::

2 válasz: “Hétköznapi háborúk”

  1. Elvira

    és akkor b. sötétben tanult? vagy volt neki kis dinamója, amelyik az agyműködésből nyerte az energiát?

  2. Szomszédnéni

    Nem értek a villanyhoz, de úgy tudom, hogy a konnektorok és az égők külön vezetéken szoktak lenni. Nálunk már volt olyan, hogy a világítás ment és a konnektorok nem.