Az oposszumok

Ma vettem észre, hogy amióta van a blogunk, még nem is ìrtam az oposszumokról. Pedig nagyon jópofa kis állatok. Felfedeztem, hogy nekem is van oposszum-énem, mostanában kezd érvényt nyerni a többi énem fölött. Megfigyeltem, hogy ha veszélyt érzek, az oposszumokhoz hasonlóan halottnak tettetem magam. Már egészen jól megy. Van az egyszerübb változat, amikor csak simán összeesel, meg van a bonyolultabb változat. Most ezt gyakorlom. A bonyolultabb változat esetében a nyakadhoz kapsz, hörögsz, dülöngélsz, ellilul a fejed, inted, hogy vizet, a legközelebb állónak elsuttogod, hogy mindenkit szerettél, majd mikor már mindenki rád figyel, látványosan elterülsz a földön, még kettôt rántasz magadon, és kiöltött nyelvvel, oldalra fordìtott fejjel mozdulatlan maradsz. Például nem szeretem, ha reggel hìvnak telefonon, ilyenkor mindig halottnak tettetem magam. Vagy ha valami veszélyt észlelek. Ilyen például a közelgô államvizsga. Minden bizonnyal halottnak fogom tettetni magam, mégpedig a bonyolultabb fajtából. Már annyira reflexszerüen csinálom, hogy figyelmeztetlek, hogy az utcán ne köszönjetek tùl hirtelen rám, mert el fogok terülni a földön.

TSz

6 válasz: “Az oposszumok”

  1. kextekercs

    államvizsga ügyben egyetértek, der nyúúgi, mert mivel az eddigi években folyamatosan, lelkiismeretesen, óráról órára tanultál, nincs félnivalód, hiszen csak az eddigi tudásodat kelll összefoglani. Ha az előzőeket elmulasztottad megtenni (a lelkiismeretes, folyamatos tanulással kapcsolatosakat) akkor meg azért kár félni, hiszen csak pozitív meglepetés érhet. Ugyanezért oposszumként látszatmeghalni sincs értelme.
    Az oposszum nem ért az építészethez, azért csinálja, ráadásul nem sejti, hogy az államvizsga után milyen frankón lehet örülni, meg berúgni.

  2. felméripéter

    Én olyan jól tudom tenni magam halottnak, hogy csuda. Mert amikor én teszem halottnak magam, akkor olyan büdös tudok lenni mintha már két napja nem élnék. Volt hogy csak úgy magamra voltam büdös, pedig nem is tettem magam halottnak és el is akartak temetni, de aztán mégse, csak besprayeztek.

  3. Timi

    Most nézted meg az Over the Hedge-et? abban van egy aranyos csonka család, oposszumpapa és lánya. Imádnivalóak. A papa a mester a halott-tettetésben, de aztán kiderül, a lánya is követi a családi hagyományt…
    A film szájtja, ha még nem hallottatok róla: http://www.overthehedgemovie.com

  4. just me

    hm… a legérdekesebb dolog az ősrégi oposszumoknál az, hogy a fákon aludtak… legalábbis az Ice Age 2 nevezetű ” dokumentum” filmben így volt… te is a fán fogol aludni amikor az oposszum- éned teljesen kifog bontakozni? ;) )

  5. Szomszédnéni

    Igen, Timi, nemrég néztem meg, és azóta indult lendületes fejlôdésnek az oposszum-énem. Amùgy nemigazán fogott meg, csak ez az oposszumcsalád.

    Just me, innen a fáról ìrok, neked, és nemrég keltem fel.

    TSz

  6. húdefakkarjú

    Az államvizsga, vizsga, szesszió, kurzusok, könyvek szavakat egy ideig hanyagold kedves Tsz. Vagy cenzúrázd őket.
    Köszi :D