Nehéz a dolga a nudistának!

A „Magyar vagyok, nem nudista” premierjéig még egy nap. A szövegek 80%-a készen van, ezen a héten csak írtunk – kivétel egy tegnapi nagyenyedi fellépés, de az amolyan hit&run*.
Hit&run – a Szomszédnéni nyelvezetben egy olyan fellépést jelent, ahol a településre való megérkezés, a fellépés, és az onnan való távozás között maximum 3 óra telik el. A társulatunk alapjaiban véve egy kényelmes társaság, mi általában csak a fellépés utáni reggel szoktunk továbbmenni. A legrövidebb hit&run Aradon történt 2004-ben – ott a megérkezés, fellépés, és távozás 90 perc alatt történt.

Szomszédnéni szövegek. A szövegeket mi írjuk. Van olyan jelenet amit magunknak írunk, van amit egymásnak, és van amit közösen.
Én ahhoz, hogy kreatív hangulatba kerüljek, íráskor mindig a következőket teszem:

1. Mindig zenére írok, és mindig Stingre.
2. Dobozos tejet iszom, dobozból. (2,3%)
3. Papírra írok, ceruzával. (Később számítógépen finomítom, de mindig ceruzával brainstormingozom.)

Valószínűleg nem ezektől kerülök kreatív hangulatba, de jó kifogás ez Stinget hallgatni, dobozból inni a tejet, és ceruzával írni.

Egy másik kreativitásra ösztönző dolog, amelyik nálam mindig beválik: a deadline.

Most szombaton, 20 órakor, a Báthory dísztermében Szomszédnéni LIVE.

Béfé::

3 válasz: “Nehéz a dolga a nudistának!”

 1. th

  Bővebben, milyen volt Nagyenyed?

  Sajnos nem voltam ott. A Szabadság sótlan félmondata (“[...] szüleik pedig a Szomszédnéni Produkciós Iroda humoros előadásán szórakozhattak”) meg… Hát olyan, mint amúgy a Szabadság: sok betü, szegénység.

 2. Szabo Misi

  gratula a marosfoihez es a tobbihez is hajra fiuk, de a “borviznek” is van ihletodo hatasa:))))
  apropo ami aradot illeti 2004-ben eleg rosz volt dehat az oregek nem birjak a fiatalok burajat es a kedves “majoritate”-t sem kell okvetlenul megserteni az oregek szerinet
  ez van
  udv,
  misi

 3. Szomszédnéni

  Az enyedi embereknek remek memóriájuk van. Egy éve jártunk utoljára Nagyenyeden, de még mindig emlékeztek ránk. Megkérdezték, azt is, hogy most miért nem jött a nagy kövér vörös?