Székelyföldön a turné, ihaj-csuhaj

Három apró szösszenet a Világbéka Turné székelyföldi stációiról

Udvarhely
A fellépések után általában mi is részt veszünk a kötetlen médiamegbeszélésen, beülünk a közönségbe, s meghallgatjuk a verbális bunyót. Székelyudvarhelyen felszólalt az előttünk ülő tanár, és több, mint 10 percen át ecsetelte, hogy azért sokkal több kultúra kell az újságba, hogy a fiatalok ne csak azt a sok szennyet olvassák, ami most történik a világban. Ezután a tanár úr hátrafordult felénk és megkérdezte, hogy tudjuk-e azt a viccet, hogy mi a legjobb a pinán kivül? Kicsit megszeppenve mondtuk neki, hogy nem. A pinán belül. – mondta.

Gyergyó
Odamegy egy csaj TSz-hez, hogy ismeri a bátyját. TSz mondja neki, hogy csak öccse van. Mire a csaj kicsit felháborodik, hogy nem úgy van, TSz-nek pedig úgyis van egy bátyja Tölgyesi Ferenc. TSz mondta, hogy őt nem is hívják Tölgyesinek, ő Tóth.
Hogy mi az igazság? Van-e TSz-nek egy titkos testvére? TSz-nek vajon volt egy bátyja, akik a gonosz Rodriguez bácsikájuk el akart titkolni? És vajon kiderül, hogy TSz anyja, azaz Esmeralda mit tud? És a kis púpos néger visszatér-e? Hamarosan kiderül.

Csíkszereda
Zsók Levente humorista is csatlakozott a turné székelyföldi részéhez. Zsók Levente szokta mondani, hogy fontosak a külső és a belső értékek is – de ő nem a külső értékei segítségével szokott becsajozni, hanem a frizurájával.

Béfé::

INFÓ: Vasárnap, azaz április elsején este 7-től bemutatjuk Kolozsváron a Báthory dísztermében (BBTE főépületével szemben) a Szomszédnéni eddig sohanemlátott és sohanemhallott humorestjét „Miért is bőg Isaura?”. A belépő 3 RON lesz, meghívottunk pedig Felméri Péter.

4 válasz: “Székelyföldön a turné, ihaj-csuhaj”

  1. emoke

    Tanított engem is az a tanár úr… :) A vicce alapján legalábbis, azt hiszem tudom, hogy kiről van szó.

  2. felméripéter

    ez az az alak, aki a másik turné alatt is szökdösött?

  3. felméripéter

    Végül is fellépek én is? Mert aztán nem beszéltünk meg semmit. Külömben megírtam a verset, csak egy versszak kell meg befejezesnek. Aztán meg kéne látni, ha megüti a szintet.

  4. kata

    ez az átultazo kapja be hol nem lehet népmüvészeti dolgokat kapni járt-e egyáltalán valamelyik korondi üzletében nagyritkán mert esetleg szét kellene elöbb nézni és azután komentálni