Csereelemek, hagyomány, elejtett melltartó, és templomi vicc

Írnivalóm gyűlt fel három fellépésünkről is.
Udvarhelyen diákpolgármestert választottak ehhez szolgáltattunk műsorvezetői hátteret. Lassan egyértelmü, hogy ha egy ilyen diákrendezvényen nincsen legalább három nőnek öltözött srác, akkor az a rendezvény halva született. Egy érdekes momentuma volt az estnek amikor Béfé mikrofonjából kifogyott az elem, a srác pedig elszaladt az ábécéig új elemet venni. Még jó, hogy ketten vagyunk, így mehetett tovább a műsor.
Megvártam a Vákuumersz (legalábbis így ejtik) nevü hiphopegyüttest, a többi 14 emberrel együtt, aki szintén leszívta ezt a dolgot. Az egyik srác, aki az A Kezdet Phyai-ban is nyomja még elment volna, de a többi szánalmas volt. Például jött a szemüveges kölyök, messziről látszott ki van éhezve, terepszínü kapucnis bundát harmicfokban simán bírja, és magyarázza, hogy milyen az élet Budapesten a 16.-ik kerületben. Hát leszarom milyen az élet Budapesten a 16.-ik kerületben. Aszonta, hogy mocskos. Hát takarítsanak néha.

Szerdán voltunk Váradon studfeszten, az Isaurás estet vittük úgy ahogy volt az itt Kolozsváron. Azt azért szeretem, mert az utolsó jelenetben, mire már kicsit megizzadtál van egy jó kis locsolkodó rész, egymás arcába locsolunk hat pohár vizet. Ezzel a motívummal azt akarjuk érzékeltetni ebben a darabban, hogy kicsit haragszunk egymásra. Egy srác, régi ismerős, azt mondta a végén, hogy hát ez nem egy hagyományos Szomszédnéni előadás volt, de ez is tetszett neki. Hogy miféle hagyományra gondolt?? Lehet készíttetünk Szomszédnéni népviseletet is. Aznap még dedikáltunk diáktanács-falat. Igen, van egy irodájuk, abból kész van egy fal, arra írtunk. Elég csóró diáktanács, vízzel kínáltak, majd a műanyagpohárra ráíratták a nevünk, hogy ha majd megyünk, nem kell vegyenek újat. Később litereskorsó, kis esti beszélgetés a feket lyukakról és a relativitás elméletről, illetve milyen lenne, ha lenne még egy harmadik nemü ember is, majd alvás.

Pénteken szintén Várad. Van ennek a Partiumi egyetemnek egy ilyen elég érdekes rendezvénye, “Egy kalap alatt” névvel, arról szól, hogy bárki bármivel felléphet, amit tud, amihez ért, illetve műsor után rájöttünk, hogy olyannal is, amihez nem ért. Például egy srác szavalt, akit alig a tavaly, első éven sikerült megtanítani, hogy csukja be a száját. Azt hitte, ha már be tudja csukni a száját kiváló szavaló és énekes is. Két csaj két percig ült egy asztalon, anélkül hogy megmozdultak, vagy bármit tettek volna. Ezalatt a közönség háromszor megtapsolta, és egyszer kacagott is. Lehet, ha a legközelebbi humorestkor szarul állunk az idővel, akkor ellopjuk az ötletet. Egy csaj cigánynak öltözött, és humoros jelenetet adott elő. A közönség bizonyára nagyon kacagott, de a kulisszák mögé sajnos nem hallatszott fel. Csak az, amikor a végén azt mondta: “Na megyek haza, csak nem tudom merre lakom. Merre menjek? Nem tudjátok?” Erre valaki a közönségből: – Mindegy!!

És akkor a templomos vicc, amellyel a szervező tanárnő ajándékozott meg bennünket:

Egy részeg betér a katolikus templomba. Felnéz Máriára, akinek ölébe van a kisjézus:
– A kölyöknek egy kólát, a csajszinak meg egy cherry-t.!
Felnéz a feszületre:
– Az artistának meg egy sört!
Épp jön ki a gyóntatószékből a pap, odaszól neki is a részeg:
– Te meg, ha a szarást befejezted, szolgáld ki a vendégeket!

TSz

25 válasz: “Csereelemek, hagyomány, elejtett melltartó, és templomi vicc”

  1. felméripéter

    Már percek óta bámulom ezt a viccet és gondolkodok rajta. Pedig nem szeretek gondolkodni.

  2. Metoikosz

    A templomos viccben nincs semmi szellemes, nincs semmi póén – sőt egyenesen megbotránkoztató és ronda, szentségtörő! Az olyan részeg életvitelű emberek “vicce” akiről a “vicc” szóllana… a templmomos viccet magam is kedvelem, de ez nem vicc ez.. mittudoménmi.. de nem vicc na!
    Nem értem mi ebben a pláné …

    Nem tudom miért is jelöltem Szomszédnénit az EU -ba…

    jóakarattal,

    Metoikosz

  3. Metoikosz

    Érdekes most látom e blognak is van moderálása, a moderáltaltan bejegyzései mellett is….. hát mit lehet kimoderálni ezek után, talán az én előbbi hozzászólásom, vagy akár ezt a mostanit ?

    Metoikosz

  4. eryika

    ti jokat irtok
    de olyan csufok vagytok itt a képen,nem lehetne kicserélni?
    vmi stilusosabb képet?

  5. kefiret

    nem csak a kepen “csufok”:)

  6. pet

    Vic. 1 c-vel…
    :)

  7. Boróka

    Tény, hogy csóró diáktanács(diákÖnkormányzat), de legközelebb ha jösztök, talán szánunk még rátok két műanyagpohárravalót.

    u.i.: Szép lett a fal, ezentúl híres em,berek aláírását gyűjtjük rá.

  8. Krisztina

    Eloszor reszeg, utanna meg reformatus… Nem latom az osszefuggest. Miert nem lehetett volna pl. baptista, evangelikus, romai-katolikus, ormeny, stb?

  9. bacsa

    szerintem turheto a vicc.
    Na de en nem vagyok igazi hivo, lehet ott a baj?

  10. bacsa

    Apropo, mar masodszor is elolvastam az egesz bejegyzest de nem talalom az elejtett melltarto tortenetet, amire a cimben utalsz.
    Miert kell mindig a legjobb reszekekt kihagyni.

  11. feketefene

    a melltartó tényleg hiányzik, a reppergyerek és a 16ker beszarás… :) )

  12. blk

    Hat a vicc az jo, egeszen jo,
    a tobbit pedig lusta vagyok elolvasni

  13. Metoikosz

    igen,

    bet a “vicc” az egy “c” s néha “cz”-vel koppantják le a billentyűn, s aki talán nem hívő attól még tisztességes lehet a hívőkkel szemben.. a gond az hogy egy alkalommal az előbbi hozzászólásomban nem tettem “- jelbe a “vicc”-et.

    Metoikosz

  14. Szűcs Árpád

    Nagyon szép falunk lett, köszi szépen hogy lejöttetek:)
    Következő alkalommal jéghizeg sörrel várunk titeket, remélem jösztok még.
    A műanyag poharaitokak pedig vitrint csináltatunk:))
    Árpi

  15. nemaz

    “a reppergyerek és a 16ker beszarás… :) )”

    az a baj hogy a netes viccekkel küszködő Somszédnéni nem tudja mit kellett volna hallgatnia a Wacuum Airs-ben. Az amúgy Akkezdet Phiai és ha tetszik ha nem, minőségi cuccot nyomnak, csak éppen ezt ti nem tudjátok.

  16. Brassay Istvan

    Na mostmar csak egy a baj…az a kapucnis gyerek aki szerinted a 16ik keruletrol beszelt(igaz,hogz 13 de mind1) az AZA,es hadd ne mondjam el,hogy magyarorszag egyik legnagyobb legtehetsegesebb producere aki tobbek kozt WU TANG KILLA BEEZ tagnak is csinalt zenet!Ámerika,érted??????KILLARMY nagy nevek!De hat mind1…amugy legalabb lett volna vicces amit irtal…csak azt nem ertem mert olyan szol be mindig aki nem ert hozza???FOGADJATOK MAR EL AZT,HOGZ EZ MASFAJTA ZENE MASFAJTA NEZETEKKEL AKINEK MEG NEM TETSZIK NE VARJA MEG!Amugy az meg Wacuum Airs…tavaly szigeten 5000ember bologatot a koncertukon….gondolkodni

  17. Szomszédnéni

    Ugy látom támadnak a rapperek. Az van, hogy en szeretem es hallgatom a rappzenet, ami tobb, mint hogy elfogadom(Brassaynak valasz), es tudom hogy az Akkezdet Phiai-t sokan szeretik, oket en is. Ez a masik csavo nem jott be nekem, de persze elhiszem, hogy van 5000 ember akinek bejon. Mostmar ha vannak otezren, akkor nekem is nagyon kell szeretni? Csak hogy tudjam, mert akkor ok, szeretem en ot is, hajaj.
    Nemaznak: ok, mostmar tudjuk. Minoseggel kapcsolatban ezutan hozzad fordulok tanacsokert.

    Tegyetek el befottet!

    TSz

  18. nemaz

    Írtam egy hosszút csak elveszett. :) Szóval, korrekt volt a válaszod, Szabi, csak ha a rapzenét (egy p-vel) szereted, ideje kis időt fordítanod arra, mit is kell igazán értékelni benne. Hát nem a gitárszólókat… :) Ezért nem kell hozzám fordulni :) elég ha fülelsz. A blogon megjelent vélemény azért nem tükrözi, hogy szeretnéd a Phiakat, ugyanis ot azt írtad h az egyik elmegy még, a szemüveges (AZA, aki nem tag) az ilyen meg olyan.

    A blogon emgjelenteket nem tartom korrektnek, a hozzászólásod viszont igen és örvendek h nem lett törölve amit írtunk.

  19. Szomszédnéni

    Egy cseppet vagánykodok most. Kézzeld nemaz, utaztam egyszer egy autóban a Phiakból hárommal. Felléptek a Muuuvi fesztiválon Gyergyószárhegyen, ahol mi műsorvezetők voltunk, és ők vittek be Gyergyóba a szállásunkra. :P
    Nos, az ő zenéjük rendben van. Most, hogy volt ez a vita itt a blogon, lehet szerzek Vakuumersz számokat vhonnan, viszont a nevüket leírni nem hiszem hogy meg fogom tanulni.

    TSz

  20. nemaz

    A Phiak ketten vannak. :) Az oldal http://www.wacuumairs.com de azt hiszem most nem működik.

  21. Brassay Istvan

    Telleg ketten vannak Akkezdetben…szoval na…a masik senki nem mondta hogy szeresd,de az sem fer,hogy tudatlanul gyenge modon parodizalni probalod(amugy ez sajna nem ment).Semmi kotekedes de szerintem most mar te is tudod mert szurta pont az a resz a szememet.
    Amugy a Muuuvin en is felleptem,mint nyitoegyutes csak a reklamokba mar nem kerultunk be.Lathatatlan Legio neven szerepeltunk,melletunk meg Direkt es Rapszodik!S ha minden igaz iden is ott leszunk.
    amugy meg beke

  22. MundzuK

    Brassay tudod mit szeretnek ehez hozza fuzni magyarorszagon nem csak 5000 hulye ember van sokkal tobb sot mondhatni az orszag legalabb fele nagyon de nagyon buta es kulturalatlan nepseg ami pedig a szigetet illeti ott is nagyon sok idiota van es ne dumalj hogy elgondolkoztak rajta mert szerintem mindenki be volt love ennyi ezen nincs amit magyarazni ……
    ja es meg valami akar a fejed is feldughatod a sok amcsi segebbe okes elvegre is ok a modern europa mintakepe nem ezert van az hogy ha az amcsik buta parasztok mi is azok kell legyunk es minden ctrl+c ctrl+v alapon le kell nyulni toluk nem bele ertve a dicsoitet “rap zenet” ami nem mas mint karomkodas minden zenei forma nelkul szo se rola van olyan rap is ami mond valamit ilyen peldaul a paraziti de ahoz hogy olyasmit csinalj mint ok ahoz kell egy keves batorsag na hello

  23. AZA

    szerintem ez a vicc nagyon gyenge, még csak mosolyogni se tudtam rajta

    nem érdekel mi foyik budapesten?

    engem meg nem érdekel a sok székely geci akinek csak sír a szája hogy ottrekedt, románok lesztek örök életre!!

    remélem most megsértettelek nagyon!

  24. Szomszédnéni

    Kedves Aza

    Barmennyire is szeretted volna de egyaltalan nem sikerult megsertened.

    1. A viccel kapcsolatban, ok tenyleg gyenge vicc, belatom.

    2. Igy van, nem erdekel mi folyik budapesten.

    3. Ez nem sertes. Nincs is mit erdekeljen teged sem, hogy mi van itt. Tenyleg sirnak egy paran, hogy ittrekedtek, de azoknak a buvalbaszottaknak pesten a helyuk. Sehol nem lattam meg annyira buvalbaszott pofakat, mint pesten. En itt jol erzem magam, es igen, roman leszek orok eletemre, pontosabban, romaniai magyar, es ez nem sertes. Te is csak egy ongyilkosjelolt buskepu magyar leszel orok eletedre, ez neked sertes? Ugy-e hogy, nem? Akkor legy buszke ra.

    TSz

  25. fegyver

    Aza hej’

    de jo lenne egy-ket tortenelm konyvet kezbe venni es bele is lapozni egy kicsit. esetleg ajanlhatok par szerzot, a muzeum koruton van nehany nagyon jo es olcso konyvesbolt.

    egy ide-oda rekedt buskepu romaniai magyar ongyilkosjelolt, na de komolyan.peace.