A humor katonái, arghhhh

Érdekes párhuzam
A haditengerészetbe azzal a szlogennel keresik az embereket, hogy „Csatlakozz, utazd körbe a világot”. A humorműfaj is valamilyen szinten ilyen, csak nem az egész világról van szó, mert vannak ezek a hülye nyelvi korlátok, fuck. Bezzeg, ha ölnénk, mint a haditengerészetben lehet meghívnának közel-keletre, ide oda, nem pedig mondjuk megint Nagyváradra pénteken. Szerintem kicsit meglepődnének, ha öltöny helyett a fellépésre Rambó szerelésbe mennénk, és két állványos mikrofon helyett egy aknavetőt és föld-levegő rakétaállomást kérnénk a szervezőktől, mint technikai háttér. :)
És akkor nem ilyen jellegű humort adnánk elő, mint az alábbi Szomszédnéni jelenetben:
Innen let0ltheted az mp3-at!!!
(Jobbklikk és Save Target As.)

TIFF
És meghívtak a Transilvania International Film Festivalra is, ez Kolozsváron lesz, ahol június 6-án a Múzeum kertben előadjuk az első nyelvileg kevésbé korlátolt humorestünket, hogy a románok és a japánok is értsék. Magyarán ez az első szinte teljességgel szöveg nélküli humorestünk, ebből egy 15 perces demót bemutattunk a 4. Erdélyi Humorfesztivál Gáláján, és szerencsére nagyon jól fogadta a közönség.
A címe „ 1% stand up, 99% comedy”.

Nyáron cuccok 1.
Legyen az a Kovászna megyei Gelencei Falunapok, Európa kulturális fővárosának, Szebennek a hivatalos programja vagy a Félsziget – hogy három szubsztanciájában eltérő helyet említsek –, a Szomszédnéni ott lesz.
A Félszigetnek szerencsére megint mi készítjük a humorprogramját: most azon dolgozunk, hogy lehozzuk a Kretén magazinosokat és a szervezők szerint végre az a távoli házacska helyett kapunk egy jó nagy, sok férőhelyes humorsátrat.

Nyáron cuccok 2.
Nem tudom, hogy lesz-e olyan nekem, hogy szabadság, de én valami jó meleg hely helyett Grönlandra szeretnék menni.

És végül egy lírai momentum
Egy barátunk verset mond (nem saját verset) egy nagyon-nagyon mély értelmű témáról: A fákról.
Let0lt0m.

Béfé::

11 válasz: “A humor katonái, arghhhh”

  1. felméripéter

    Kretén szerkesztők!!! Egy álom válna valóra találkozni velük :D

  2. Gabi

    A vers nem jott be (enyhen elnyutt tema), az aprohirdetes viszont annal inkabb. A dolog humortalan (?!) oldalat tekintve mekkora igazsag rejlik az efajta hirdetesek “megmagyarazasaban”. Csak egy pelda: elado mobiltelefon apro, alig eszreveheto karcolassal a kijelzojen. Gyakorlatilag: egy akkora hasadek tatong a kijelzon, hogy mar azon csodalkozol, hogy ha edesanyukad sms-t ir, azt el tudod-e majd olvasni… De valamivel fel kell kelteni a nyajas olvaso figyelmet (you’re about to catch my attention).

    Jo munkat a nyarra es jo nyaralast munka kozben. Egy a lenyeg: take it easy!

  3. radiobuhera

    Szerintem kár őket hívni. Olyan kretének!
    Ps. Köszönöm, hogy barát minőségemben mondok verset a blogotokon, de kérem odaírni, hogy nem én írtam. Én csak mondtam. (s nem azért mert nagyképü vagyok, de ez határozottan jót tett a versnek. )

  4. Zsolt

    Nagyon jo az mp3. Gratula.
    :)

  5. Dalmusz

    En megyek Izlandra a nyaron, nem josztok? :)

  6. Szomszédnéni

    De.
    Te miert mesz?

    befe::

  7. tamas

    a tiff-es fellépésetekről további adatokat a tiff programban nem találtam. meg tudjátok ti adni? ja, és profi az apróhirdetéses poén :D

  8. Szomszédnéni

    Tamas
    A tiff-es fellépésünk úgy van, hogy egy csaj meghívott minket telefonon hatodikán este hattól a múzeum kertben, beleegyeztünk (nagy nehezen :D ), és aszonta cinem legöturá. Azóta nem jelentkezett, úgyhogy mi sem tudunk semmit.
    TSz

  9. Dalmusz

    Azért megyek, mert akarom látni Izlandot, mindig is szerettem volna látni. Ezért ott ülök két hetet, jól megnézem magamnak :)

  10. th

    Béfé, mi van a horoszkóppal?

  11. Szomszédnéni

    Eltort a varazsgombom.

    Befe::