Szomszédnéni, a nyelvileg multilateral-dezvoltat

A Szomszédnéni történelmében még sohasem maradt el fellépés az eső miatt – tegnapig. A Transilvania International Film Festival meghívottjaiként a Bánffy kertben kellett volna fellépnünk a magyar napok keretében, de a globális felmelegedés okozta hagyományos esti vihar ezt lehetetlenné tette. Mivel már ott voltunk a helyszínen, úgy döntöttünk, hogy részt veszünk egy, a magyarok számára szervezett zártkörű TIFF partin. Több érv is szólt a maradás mellett, helyszűke miatt csak kettőt fogok felsorolni ezekből:
1. ingyen sör
2. ingyen sör.
Miután több ingyen sört elfogyasztottunk, egyre inkább úgy éreztük, hogy fantasztikus lingvisztikai készségekkel lettünk genetikailag felruházva, és ennek következtében meggyőztük a szervezőket – hogy ha már a magyar napokon elmaradt a Szomszédnéni fellépés, lépjünk fel a másnapi francia napokon.Egyikünk sem tud franciául, de ez abban a momentumban egyáltalán nem tűnt fontosnak.

Összegezve a fentieket – ha megszeretnéd nézni, hogy a Szomszédnéni hogyan próbál kimászni abból a slamasztikából, hogy magyar humortársulatként egy román filmfesztiválon francia napokon kell fellépjen – gyere ma, azaz csütörtökön 18 órától a kolozsvári Képzőművészeti Múzeumnak a kertjébe. A belépés ingyenes.

UPDATE: OK, felléptünk franciául is, s ahhoz képest, hogy ez volt az első francia fellépésünk, nagyon jól sikerült. Persze ahhoz, hogy minden jó legyen– hozzájárultak, segítettek olyan nagy francia-szakértők is, mint Pászti és Isti.

Béfé::

Egy válasz: “Szomszédnéni, a nyelvileg multilateral-dezvoltat”

  1. feketefene

    na, lesz ott majd készköszé, komszikomszá, monámúr! :D