Az ucca és a főd fijai

1
Az unokatesóm vezeti az autót éjszaka, anyám a háta mögött, egész út alatt mesél neki. Az unokatesóm egy darabig szóban reagál a sztorikra, aztán nem. Az anyósülésen ülő hátrafordul anyám felé, és halkan azt sugja neki, a szája elé téve az újját: –Psszt, elaludt.

2
Té vezeti az autót és panaszkodik arra, hogy ezek a pofátlan útjavító munkások úgy sétálnak fel-alá az út közepén, hogy elmenni mellettük szinte szlalomkísérlet.
Mondja, hogy:
– Kell vigyázni, mert ezek a munkások, ha felvesznek egy narancssárga mellényt, azt hiszik magukról, hogy halhatatlanok.

3
Megyek haza a busszal, elől állok, látom, hogy a buszsöfőr kabinjában egy könyv, azzal a címmel, hogy „ Hogyan váljunk jó vezetők 7 lépésben”. Alatta kis betűvel írja, hogy: Vállakozóknak, üzletembereknek.
Nem azt, hogy buszvezetőknek. A tanulság, hogy mindig el kell olvasni az apró betűs részeket is, mielőtt megvennénk valamit.

Béfé::

7 válasz: “Az ucca és a főd fijai”

 1. bacsa

  ugy gondolod, h a buszsofor tenyleg megvette a buszt?

 2. Szomszédnéni

  nem. hanem a konyvet.

  befe::

 3. kövi sára

  empátiára vall a buszsofőr részéről. megtudni, hogy mit tudhat a közuti szereplők 80%-a.

 4. zolika

  Tudod mi volt Danny DeVito, mielott szinesz lett volna?
  Nem busz-, hanem taxisofor.

  Azonkivul: Szomszedneni, te iubesc, dar nu ca pe Danny DeVito…
  ;)

 5. Gabi

  Szerintem minden buszsofor kapott egy ilyen konyvet (megvenni?!, ne viccelj), mert a RATUC vezetosege nagyon is demokratikus es arra kivancsi, egy hirtelen otletborze soran, hogy mikent lehetne fellenditeni az allami ceget, hogy a buszok ne ugy nezzenek ki es mukodjenek, ahogy es az arak ne szokjenek az egbe. Felkeszuletlenul pedig senki sem mehet megbeszelesre, ezert is tartotta a bacsi a konyvet rogvest a kezugyeben. Mert hat, valljuk be, a parnaja ala csak nem teheti.

  Az utjavito munkasokrol pedig az jut eszembe, hogy az USA-ban minden utjavitas korul, de foleg az autopalyakon ki van irva egy tablara, hogy “Hit a worker and face $ 10,000 fine and 14 years of prison”. Tehat azok a munkasok mar tudjak, hogy nem halhatatlanok es vilagosan leszogezik, hogy mi az “aruk”. Romaniaban vajon mekkora lehet a buntetes?

 6. feketefene

  a 2. a legjobb. :D :D :D

 7. csanád

  szerintem csak at akarja venni a ratuc vezeteset…