Fuck Munkácsy Mihály

Munkácsy Mihály a legnagyobb magyar festő – olvasom. Ki a franc választotta meg? Én nem vettem részt semmi ilyen jellegű szavazáson. Mi van, ha én tegyük fel Szinyei Merse Pál elvakult, fanatikus rajongója vagyok? Mi van, ha nekem nem tetszik Munkácsy? Mi van, ha azt írom le a papírra, hogy Munkácsy Mihály egy nagy pöcs? Ettől kezdődően kevésbé vagyok műélvező? Mert nem fogadom el, ha valakire rányomnak egy bélyeget.
Munkácsy Mihály kapja be.
Leírtam. Lássam mi történik? Semmi.
Hol vagy te Munkácsy M., te alliterációrajongó, mint Kós Károlyék vagy Balassi Bálinték, te? Teee, aki meg akartad festeni az „Inas” című festményed, de még a modelled is annyira unt, hogy egyszerűen nem tudta abbahagyni az ásítást, s át kellett nevezned a festményed „Az ásító inasra”, hogy ne legyen ciki.
Teee, akit csak azért nem hagytak cserbe a modelljei a „Golgota” című festmény festése közben, mert oda voltak szegezve a keresztfához.
Meg mi ez a szarság, hogy „Merengő nő kutyával”? Süt az unalom. Merengő kutya nővel – na az lett volna egy cucc kép.

Tehetségtelen kezdő, teee!

Béfé::

25 válasz: “Fuck Munkácsy Mihály”

  1. krix

    szívemből, izé, szememből szóltál :-) )

  2. dzsemesbukta

    De Petőfi Sándor a legnagyobb magyar költő.

  3. dzsakéta

    nem semmi mekkora egod van

  4. SzL

    “Mi van, ha azt írom le a papírra, hogy Munkácsy Mihály egy nagy pöcs?” – kérdezed. Megmondom, mi van: modortalan van.

  5. Blama Lujza

    Egyetértek. “A legnagyobb festő”, “a legnagyobb költő”, “a legnagyobb magyar”, stb. Máglyára velük! A sportteljesítményt legalább lehet mérni (habár az elterjedt szertorna miatt már ott sincs objektív mérce).

  6. Sipi

    Ez a bejegyzés tahó volt, Béfé.

  7. bpelőd

    Találkoztál te már ezzel a Munkácsyval? Csak kíváncsi vagyok, honnan tudod, hogy Szinyei magasabb volt nála. Egyáltalán, hány kilós ez a csávó?

  8. Laci

    :D DDDDD
    Ez a bejegyzes volt a nap legjobb poenja!
    Te vagy a legnagyobb, Befe! Legalabbis ma… ;)

  9. tunde

    uristen! mennyire szanalmas vagy!!!!

  10. asitoinas radasit

    Ilyen nagy alkotóművész lennél? Egy bizonyos, tudod mit csinálsz. Mert tudatában vagy annak, hogy ez a gusztustalan bejegyzés közfelháborodást kelt, mert te is tudod, hogy az erdélyi magyarság nagy része konzervatív. Nagy reklám neked a munkácsys bejegyzés, mert hülyeséggel gerjesztesz egy nagy brain-stormingot.

    Közben örvendünk, hogy tudattad a romániai magyar olvasóközönséggel: te vagy az utókor egyszemélyben, aki eldöntöd ki marad, s kit kell a képzőművészet kispadjára ültetni. Még akkor is, ha egy életmunkát próbálsz laza csuklómozdulattal a számítógéped képernyőjén álló kukába dobni. Érdemes vigyázni talán. Aki ennyire elrugaszkodik a valóságtól, az előbb utóbb seggreesik…

    De te kedves BF egy senki vagy, s úgy fogsz eltűnni a köztudatból is humoristaként. Még ez a brain-storming sem fog megmenteni ettől. Ettől függetlenül Munkácsy ásító inasa leásít téged a tablóról.

  11. Noémi

    Tiszteletteljesen megérdeklődném, hogy ugyanbiza mi az a nagy teljesítmény, kedves Uram, ami biztosítja önnek a hátteret és alapot egy ilyesfajta megnyilvánuláshoz. A saját, privát, és különbejáratú véleményem az, hogy ehhez legalább két Dalinak kell lenni…
    Véleménye mindenkinek lehet, persze, ilyen is, csak azt nem értem, hogy egy magára valamit is adó média hogyan közölhet ilyet. Ebben a körítésben és megfogalmazásban sajnos nem tudom véleménynek minősíteni, csak sima pofátlanságnak, amit lehet ne illetni a “neveletlen” kulturálatlan” valamint “ocsmány” jelzőkkel.
    Nem kell valamiért, vagy valakiért eszetlenül rajongani, hogy elismerjük az értékét. Fennáll az az eset is, hogy nekem nem tetszik, de elismerem. Persze, ehhez szükséges annak felismerése, hogy talán vannak nálam okosabb, tehetségesebb, satöbbi emberek is.
    Hozzá kell tennem, hogy az Ön “műélvező” mivoltát nem a “legnagyobb” tagadása kérdőjelezi meg, hanem ez az elitsznob hozzáállás, amiből számomra nem derült ki egyéb, mint a trágár kifejezések beható ismerete.
    Nem tudom, mennyire megalapozott Munkácsyt “legnagyobb”-nak titulálni, de egy bizonyos: annak több alapja van, mint ennek a mocskolódásnak, ami hellyel-közzel vicces is próbál lenni, bár szerintem egy jóérzésű embernek csak a gyomra fordul fel tőle.

  12. Ficsur

    Szerintem azokat baxogasd akiktől kapták a “legnagyobb” jelzőt. Elhunyt művészt, művészeket “pöcsölni” , amellett, hogy nem nagy kunszt, parasztságról is árulkodik. A te parasztságodról:P

  13. Sanyi

    Figyelemfelkeltés alpáribb módjával ritkán találkoztam.

    Sanyi

  14. Retekboy

    Szeretnem tudni hogy azok kozul akit Munkacsyt vedtek hanyan mentek el a kiallitasra.

  15. zolika

    Azert pocskondiazod te most Munkacsyt, mert o nem azzal epitett hirevet maganak, hogy vilagga kialtotta, hogy “nekem 2 par tokom van”.

    Teged kevesen fognak par szaz ev mulva pocskondiazni.
    Ami neked jut: carpe diem. Az is valami.

  16. kövi sára

    “fuck munkácsy mihály”? nem fakkolok olyanokkal, akik nem teszenek. de azér’ tisztelettel megnézem őket. hamarosan.

  17. Elodi

    Jo, hogy vagy megbolygatni (j?) ezt a posvanyt neha, remek olvasni az irasaidat. valaki irta, hogy nem leszel halhatatlan mint munkacsy, szerintem nem is akarsz az lenni. de most elobb vagy, mint barki

  18. Kelemen Attila

    Kedves Béfé,

    Munkácsy nem az első számú közellenség sem esztétikai sem nemzet-retorikai szempontból. Vannak sokkal nagyobb ügyek, amelyek kiválthatták volna belőled a szenvedélyt.

    A Munkácsy elsősorban egy kult-manageri projekt, ami azt jelenti, hogy csixeredában valaki kitalálta, hogyan sakkozzon meg valamit, ami szimbolikus társadalmi legitimációt és kellő erőforrást is biztosit ahhoz, hogy pontra tegye a teret ahova a közeljövőbe további kiállitások is érkezhetnek. Valaki szerzett anyagi, koncepcionális és humán tőkét ahhoz, h legyen egy kompromisszummentes projekt, olyan, amiyet te, managerként még soha nem csináltál.

    Ha neked nem jön be Munkácsy – nálam sem top 10-es – azt megértem. A többit nem.

  19. feketefene

    Hát ez a bejegyzésed Béfé nem valami jó…
    … hmmm… nem bizony…

  20. csempepempe

    A mindenit…micsoda heves tiltakozast valtott ki a nepbol a bejegyzes. attol tartok nem ertem mert. ez a blog egy homploygo hulyeseghalmaz, minek kell ennyire megbotrankozni es komolyan venni egy provokativ hulyeseget, ami -az ertelmezesem szt- csak poen volt…

  21. Csilla

    Szerintem valóban gyengus képeket festett Munkácsy ahhoz, hogy kikiáltsuk sa legnagyobbnak, amikor ott van például Csontváry Kosztka Tivadar. S most valamelyik nap találtam meg a neten egy linket egy Fülep Lajos műkritikus tollából Munkácsyról, aki már 1922-ben a Nyugat hasábjain ügyes és jól alátámasztott kritikával pontra tette Munkácsyt, érdemes elolvasni. A transindex disputáján, az olvasónapló ahét topikjában tette fel valaki ezt a kritikát. Én elmentem, megnéztem a kiállítást és nem mondom hogy megérte. Olyan íze van az egész Munkácsy dicsérgetésnek, mint A tanúban a magyar narancsnak: “kicsit sárga, kicsit savanyú. de magyar, a miénk”. Hát én nem szeretek ilyen alapon büszke lenni valamire…
    Amiben viszont Kelemen Attilának nagy igaza van, az a beruházás a Csíki Székely Múzeumba. Erre tényleg pont jó volt Munkácsy, és én éppen azért szorítok a legjobban, hogy ne álljon itt le a kiállítások sora, hanem a “nagy név” miatt kötelező beruházás után hozzunk valóban nagy festőket ebbe a múzeumba, és ne csak demagóg politikai szöveg maradjon a polgármester ígérete, hogy Szeredából Székelyföld kulturális fővárosa lesz. Amen. részemről….

  22. Csilla

    http://ahet.ro/latvany/kritika/munkacsy-igazi-arca-1457-81.html
    itt olvashato az a bizonyos kritika

  23. vio

    mond vlamit azert :) engem sem erdekel Munkacsy :)

  24. Nektek ...

    Miutan beleolvastam a dolgokba, az az erzesem, hogy sokan nem erzekelik a dolog lenyeget. En szemelyesen voltam es lattam a Munkacsy kiallitast. A kepek tenyleg munkarol es tehetsegrol arulkodnak, gondoljunk csak arra, hogy akkoriban meg mindig elethubb abrazolas volt egy festmeny mind egy foto. Azonfelul amatorsegnek szamit mar az, hogy bejelentettek: “…a kepek sotetednek – halvanyulnak …” stb. Ezt nevezik konzervalasnak, a mai ‘nagy’ tudomanyos vilagban???
    Masfelol a szervezes … en szemelyesen, egyedul voltam, nem tarsasaggal azon a kiallitason. Ha egyesek csoportos elmenynek szantak a kiallitast – hat legyen. En egyedul szerettem volna orvendeni neki. Eredmeny: a leg szarabbul megszervezett kiallitasvezetes. Voltunk 10-en [ott tereltek ossze minket] akik nem csoportal voltunk. Minket ugy is engedtek be. De ra 5 percre rank engedtek egy 30-as csoportot, sok nyanyaval, meg mindentudo apusokkal, es aztan minket is ugy hajtottak at a kiallitason a szervezok, mind a tobbit, pedig nem veluk voltunk.
    I’d say fuck Munkacsy!!!
    Szoval ami a leirtakat illeti, hat igen, nem illik kritizalni es kutyapicsazni mikor tizezrek mentek el oda es mind az Istent ugy imadtak a helyet.
    De azt is el kell fogadni, hogy vannak akiknek ettol hanyingeruk van, vagy hanyingeruk lett, pont ugy mind ahogy elfogadtuk mi is azt, hogy mindenki ott kereste a ‘nagymagyart’.
    Szoval I’d say fuck Munkacsy!!!
    Vegul is nem vele van bajom. Munkacsy jol csinalta amit csinalt, meg akkor is ha, kicsit depisnek erzem magam tolle. Munkacsy eletem resze. Ugy nottem fel hogy nagyapameknal a falon ott volt egy reprodukcio a falon. Na meg mindig jobb volt mind a Piccaso “Guernica”-ja.
    Sot sokan szeretnenek ugy rajzolni, festeni mind Munkacsy.
    De azt, hogy az embernek a velemenyet nem fogadjak el, az csak arra sarkal, hogy rosszabb legyek, meg durvabb. Hogy fejezzem ki mindazt amit szebben is elmondhatnek? Sokak szemeben az a baj, hogy egyaltalan van velemenyem.[meg hogy masnak is van velemenye]
    Ez egy kiallitas volt emberek!!! A tet nem a magyarsag lete!! Vagy tevedek? Mi ez a ‘nagymagyarkodas’??? Ebreszto!!!
    Semmi erv nem indok arra, hogy ne legyen valakinek mas velemenye mind a tobsege. Sot!!! Orvendenunk kellene, hogy van akinek mas a velemenye mind a mienk. Nem azt kell latni benne, hogy negativ. Hanem azt, hogy azok akik nem ertenek vele egyet, mit tanulhatnak belolle, miben segiti oket.
    BEFE – szerintem kell egy masik velemeny. Nem mindennel ertek egyett abbol amit mondasz vagy csinalsz, de kell egy masik velemeny. En tamogatlak.
    I’d say: fuck Munkacsy!

  25. Truff

    Én szeretem Munkácsyt, és tisztelem mindenki magánvéleményét is. Sajnálom, hogy nem láthattam őket. Csak bélyegen:) Amugy a nagymagyarkodást ugyanugy utálom mint bármilyen extremitásra vitt hülyeséget. Ez az én magánvéleményem. Pl a fuck nem magyar szó. Igy ez nem jelent semmit így lehetne Munkácsy Cool is. Így csak lapja be ő is meg aki ezt a hülyeséget elindította. Szépen magyarul:)