Csak lassan

Próbálok a lehető leglassabban elvégezni dolgokat. Tulajdonképpen az a fő cél, hogy ne csináljak semmit. Így, államvizsga után még attól is elfáradok, ha ki kell fújnom az orrom. Kimentem tegnap a buszmegállóig, és le kellett ülnöm egy kőre. Gondolkoztam, hogy kibírom az útat a központig, vagy pihenjek meg, és menjek vissza a blokkba. Ültem a kövön, és egyszercsak látom, hogy hirtelen érkezik egy busz. Még volt vagy 50 méter a megállóig, de sejtettem, hogy lekésem. Nekifogtam felállni a kőről. A busz meg csak jött. Már szinte fel voltam állva, amikor megállt a busz. Nekifogtam megtenni a buszig vezető 3 métert. Rohantam. Éreztem, hogy a halántékomon csurog le a veríték. Hajszálon múlott a dolog, alig volt még 2,5 méter hátra, amikor becsukódtak az ajtók. Ott vártam meg a járdaszegélyen lihegve a következőt.
Tudtam, hogy ha nem lesz ülőhely a buszon, akkor végem. Volt ülőhely.

Na de közben festivity zsüri vagyok, és kellett értékelnem. Teljesen kifulladtam. Végignéztem már nem is tudom hány avatart. Nem akarok túlozni, de megvolt vagy 25, ha nem 26. Na és ez akkor még semmi, adjak jegyet mindegyiknek. Szerencsére egyjegyü számokat kellett leütni, így csak vagy 20 billentyüleütésbe került. Az egyiknél véletlenül rossz billentyüt nyomtam meg, de már nem volt erőm kijavítani.

TSz

Egy válasz: “Csak lassan”

  1. Kextekercs

    Áhhhh, ismerem ezt az érzést, amikor államvizsga után úgy érzed a négy (hát meg vannak, akiknek jóval több) év alatt hitelben 100 évnyi energiát felhasználtál. Én a legvárazlanabb helyzetekben elaludtam. Meg nem mindíg voltam beszámítható. Én egy éve államvizsgáztam, és utána mentünk az Eu táborba. a bulikat teljesen végigszunyáltam. És Béfé megkérdezte, szerintem miért jó nekünk, hogy az EUhoz tartozunk, én meg azt feleltem, hogy mert fantasztikus dolog egy ilyen fontos dologhoz tartozni (ezzel a fejlődés meggyorsulásának reményére gondoltam), de ekkor láttam Béfé szemében, valami megszakadt a kis szívében, tövig cslódott bennem, és hogy többé már soha nem lehetek ugyanaz a lelekes rajongó. Több rémálom is követte az esetet. Bizony. Nem mondom meg, hogy a rámálmaim nekem, vagy Béfének voltak.