Közgáz sztorik

Egyszer egy közgazdász gyűlésen voltam, szervezték a farsangi bulit. A gyűlés vége felé megérkezett a plakátolófiú, és azt mondja: itt van még hat plakát, megmaradt. Kiderült, hogy összesen 20 darab plakáttal küldték el kiplakátolni a várost. Ő telerakta Kolozsvárt, és 6 darab megmaradt, jött kérdezze meg, mi legyen a sorsuk. A főszervező végigkérdezte a fontosabb helyeket, hogy rakott-e oda, igen, mindenhova rakott. Az egyetemre? Oda is, egyet a főbejáratra. Csak egyet? Hát igen, mert úgyis mindenki a főbejáraton megy be, és akkor látja. Igaz, mondta a főszervező, hát akkor rakja a maradék plakátokat a dokumentációs mappába. Vagy nem is, egyet tartson meg, s majd kirakják a buliban. Ez jó ötletnek bizonyult, mindenki ünnepelt.

Az előbbi gyűlés végén megbeszélték, hogy mennyi lesz a beugró a szervezők részére, vagyis a szervezők mennyit kell fizessenek, hogy bemenjenek a saját rendezvényükre. Itt kezdtem jobban figyelni, hogy mindent helyesen értek-e. Abban elég hamar megállapodtak, hogy nem kellene ugyanannyit fizessenek, mint a mások, na de mennyi legyen a kedvezmény. Vita alakult ki, volt aki 30 százalékos kedvezményt akart, volt aki egyenesen 50 százalékosat. Utóbbiak győztek, megállapodtak ebben is. Fészkelődni kezdtem. Én ugyanis azért voltam ezen a gyűlésen, mert meghívtak műsorvezetőnek a próbákhoz. Mindezidáig nem is volt szó gázsiról, és akkor meg abban a helyzetbe kerültem, hogy megkérdeztem, hogy nekem kell-e fizetni erre a rendezvényre. Elgondolkodtak. Láttam, hogy a százalékon gondolkoznak. Aztán az egyikük megkockáztatta, hogy én ingyen bemehetnék, ha már úgyis elvállaltam a műsorvezetést. Kissé vonakodva, de belementek. Az est további része jó hangulatban telt.

Nemrég úgy sikerült, hogy a közgáznál ültem fel a buszra. Két magyar közgázas mellett utaztam, beszélgettek a suliról. Hamar kiderült, hogy már harmadévesek. A zseléshaju srác beszélgetett két halványszürke lánnyal. Minden vizsgájuk sikerült. Ketten kapták a hármas tételt. Nahát. mindjárt itt a licensz. Nem szoktak sehova járni. És akkor a srác mondta azt a mondatot, ami végülis erre a blogbejegyzésre inspirált. Így hangzott: Hát én sem igen, hova szoktam járni? Piac, fodrász, autómosó, és a suli. Persze busszal jár, mert olcsóbb. Ekkor a lány szétnézet úgy a busz ablakán keresztül: Jéé, ez a györgyfalvi vége, nem? Hallottam, hogy szép, de még nem voltam. Mindig a másik oldalról járok suliba.
Leszálltam, tűző nap, kellemes délután volt.

TSz

11 válasz: “Közgáz sztorik”

 1. felméripéter

  Hú, ezek nagy storyk :) ) “Ez jó ötletnek bizonyult, mindenki ünnepelt.” =))

 2. gasparik

  nagyon jó és érdekes, sokat mondó beírás és tanulságos. Már látom amint TSZ fellép, a Szent Mihály templomban egy ingyen gyónásért!

 3. blk

  Nahat, ez azert tulzas.
  Mintha minden eggyes kozgazas automosoba jarna!

  En kiallok mellettuk.

  Tsz pedig aki csak a maga hasznaert jar ilyen kozgazas gyulesekre, es nem ertekeli a szervezes e magasszintu formajat, meg persze a zseleshajat.

  Szegyen az erdelyi humor vilagara!

 4. Sz.Cs.

  “Piac, fodrász, autómosó, és a suli. Persze busszal jár, mert olcsóbb.”
  Ez akkor hogy van, ő a buszsofőr, és a buszt viszi az autómosóba?

 5. Szomszédnéni

  blk
  Melyik mondatommal altalanositok?
  Tsz

 6. zolika

  ez az egesz mese annyira zamatos, hogy szivesen megneznem eloben is :D

 7. csempepempe

  sajnos az a nagy gond, h javareszt(biztos vannak kivetelek is) azok a diakok, akik matek-infon vagy hasonlo szakon vegeztek, erettsegi befejeztevel nem igazan tudjak mire is menjenek es akkor raboknek a kozgaz egyetemre, h na legyen es akkor ez sul ki belole…blk beszolasa: “a szervezes e magasszintu formaja”, ugyanmar, ezt te sem gondolod komolyan!

 8. zsofi

  Nemallja!!!!!!!!!!….a kirivokrol is egy par sort…szineset!!!!!!

 9. aker

  Jajj Sz.Cs.! Te az a fajta kozgazos lehetsz akinek nincs autoja. Maskulonben rajonnel hol a csavar.

 10. tot anna

  blk-nak

  “Tsz pedig aki csak a maga hasznaert jar ilyen kozgazas gyulesekre, es nem ertekeli a szervezes e magasszintu formajat, meg persze a zseleshajat.”

  Az egy dolog, hogy nyelvtani szempontbol igencsak santit ez a mondat, de TSznek tenyleg marha nagy haszna volt az egeszbol, ha ingyen vezethette a probakat.

  “Szegyen az erdelyi humor vilagara!”

  Na de hogy ez hogy jon ide?

 11. mezei nelli

  na, régen röhögtem ilyen jót. szcs és a közgáz. höhöhö