Pacal

Elhatároztam megtanulok pacallevest készíteni. Hát így került a kezembe az “Első szakácskönyvem” címü könyv(Mándy Ilona, Sulyok Magda, Minerva Budapest 1972 – ha valaki esetleg be szeretné szerezni, nagyon humoros). Az első ötletem az volt, hogy bemásolok ide néhány bekezdést, de aztán arra gondoltam, hogy úgysem hinnétek el, hogy van ilyesmi könyvben, így befényképeztem. Íme mennyi mindent kell tudni, mielőtt még nekiállsz megkenni egy kenyeret:

egy
ketto
harom
negy
ot
hat

Miután ezt a bejegyzést elolvastad, és esetleg derültél netalán kacagtál volna, vagy ha nem, akkor is, két dolog közül választhatsz. Ha van hozzászólnivalód bátran oszd meg azt pajtásaiddal a világhálón. Ezt megteheted, ha egereddel ráklikkelsz (megnyomod a gombot) a hozzászólások szóra. Ha nincs hozzászólnivalód, akkor mielőtt bezárnád az ablakot, klikkelj az egereddel, itt oldalt, a kedvenc verseink kifejezésre. Előtte mossunk gondosan kezet.

TSz

11 válasz: “Pacal”

  1. zolika

    s kozben rohog a vilag a tulmagyarazo amerikai hasznalati utasitasokon, es jol megbelyegezi az amerikait, hogy milyen bunko.

  2. majszelf

    melyik a legkedvencebb versed?:D

  3. leanka

    kérem ne tessék szidni a kis könyvecskét…mert biza lestünk el belőle valamikor…ha erre jártok, mostmár fejből is megfőzöm

  4. feketefene

    Jó a szakácskönyv, hehehe…
    Leginkább az én szakácsomnak lenne rá szüksége :P
    >> http://feketefene.wordpress.com/2007/05/24

    u.i.: Látom gyakran linkeled kedvenc versedet, nagy irodalomkedvelő lehetsz…

  5. Hanni

    Ez a szakacskonyv egyszeruen zsenialis. (lol) Azt igen jol tetted, hogy megadtad a konyv adatait, mert ellenallhatatlan kenyszert erzek, hogy beszerezzem. Erre a gumikarikas megoldasra nem is gondoltam, igen elmes. En sokszor mergelodtem, hogy allandoan becsukodik az a rohadt szakacskonyv, amibol eppen foztem. Szoval egy halom praktikus tanacsot tartalmaz, ezert rohanok is azonnal. Node a pacalleves meglett? Es meg egy dolog, ha mar ilyen konyhaugyeknel tartunk, kedves TSz, a husdaralonk hol kesik?!!

  6. Szomszédnéni

    Hanni,
    Pacalleves még nem készült el, de nem adtam fel. Húsdarálóval kapcsolatban minden szégyen minket illet, ekkorát nem késett még jutalom (lehet ez már rekord), de természetesen meglesz, megillet, és átadjuk. Ha jönnétek Félszigetre, akkor ott lehetne díszes átadás. Ha nem jösztök, akkor augusztusban mindenképp.
    TSz

  7. mezei nelli

    basszus, én is ebből tanultam főzni….

  8. Gada

    Te Nelli, ezt meg is kell tanulni? Szerintem én ezt életem végéig csak olvasni fogom.

  9. mezei nelli

    nekem sikerült, illetve azt mondják azok, akiknek eddig főztem, hogy egész jó. olyasmit szeretek főzni, ami gyorsan megvan (spagetti, szalmakrumpli, zsíroskenyér). de egy pörköltet is meg tudok, ha muszáj. de az olyan elit kajákat, mint a rántott hús meg a töltöttkáposzta meg a wellington szelet, hát ezeket a zanyámra hagyom.

  10. fegyver

    a szakácskönyven első oldala: vegyél két sört.

  11. Dózse Gyuri

    Ennél sokkal frissebb szakácskönyvet is láttam, a címe asszem “Kezdők szakácskönyve” vagy valami ilyesmi.
    Annak az első két oldala a fent láthatóhoz hasonló módon mutatja be a konyha berendezéseit, utána olyan “kezdő” receptek olvashatók benne, mint: húsos buci (ez komoly),thai csirke meg egy rakás olyan recept, amit amúgy sem készítene el senki, mert olyan nehéz és bonyolult kaják, hogy szegény kezdőnek egy életre elmegy a kedve a főzőcskétől.
    Jó lenne végre normális szakácskönyveket írni, vagy mindenki inspirálódhatna az öregektől, mert nem szégyen főzni tanulni.