Mondom magamnak, írok egyet a blogba

Van egy elég furcsa mesélőstílus. Nagymamámnál figyeltem meg ezt, meg a barátnőinél. De megfigyeltem fiataloknál is. Amolyan idézős mesélés, amikor nem lehet kihagyni semmit, mindenkit idézel megjelölve az alany személyét is, így akármilyen érdektelen történet is jó hosszúra kerekedik. Ma elkaptam egy ilyen beszélgetésfoszlányt az utcán, előttem ment a két csaj, az egyik mesélt:

“És akkor csenget valaki, mondom magamnak, ki lehet az vajon, mindegy megnézem. Kinézek, és hát Csabi az. Kinyitom az ajtót, hát ott áll Csabi, és aszongya, szia. Mondom neki szia, mire kérdi, Csabi, hogy bejöhete, mondom neki, hogy hát persze, gyere be nyugodtan, erre kérdi Csabi, hogy nem zavar? Mondom neki, hogy áááá dehogy, egyáltalán nem zavarsz, gyere be nyugodtan, mire aszongya hogy, hát akkor jó, bejön egy kicsit, de nem ül sokat, mondom neki, hogy ülhet nyugodtan, ne zavartassa magát, aszongya jól van, és akkor bejött, leült, kérdeztem tőle kére kávét, merthogy más nincsen, aszongya kér, de csak egy keveset….”

Itt elváltak az útjaink, nem hallhattam, hogy akkor végül megkapta a kávéját Csabi, vagy nem. Vajon?

TSz

5 válasz: “Mondom magamnak, írok egyet a blogba”

  1. aker

    A nagymamaknal sokkal erdekesebb a dolog, ok meg az idezett szemely hangjat, beszedstilusat is probaljak utanozni meseles kozben :) )

  2. xsab

    :) )

  3. feketefene

    Nem.

    Egyértelmű, hogy nem kapott kávét. Mert a csaj neki is elkezdett idézgetni, és persze szegény fiú nem azért ment hozzá, hogy azt hallgassa… szóval hazament és így a kávénak lőttek.
    (én verzióm :P )

  4. böbesz

    Meg kapta de közben elaludt

  5. bacsa

    Szerintem pikansabb reszletekrol is lemaradtal, mint a kave-ivas.