Buli az archívumban

Miközben a blogunk főoldalán eléggé pangás van, a kedves olvasóink nem is sejtik, hogy az archívumban javában folyik az élet. Egy márciusi bejegyzés körül áll a bál. Sikerült egy egész falut magunkra haragítanunk. Aki nem hiszi, itt lehet megtekinteni a bejegyzést a kialakult bulival. Annak, aki elég lusta ahhoz, hogy klikkeljen, íme egy kis screenshotízelítő az ereszdelahajamból:

k1

korondi2

korondi4

korondi5

korondi6

TSz

20 válasz: “Buli az archívumban”

  1. Anoraknophobia

    Úgy látom, hogy Korondon is bekötötték a netet, kár hogy a nyelvtanórákat nem tették kötelezővé azok számára, aki eme szolgáltatást használják:)
    Ámberek(vagyis TSZ és BF),ti most nagy bajban vagytok ! Az is lehet, hogy ezek felmennek Kolozsvárra,hogy megmutassák nektek etnokulturális kvalitásaikat. :) ))))

  2. Nemkert Elek

    Számomra úgy tűnik, az itt felhozott hozzászólók – gyanítom jelentős része – még soha nem vette a fáradtságot, hogy akár egyetlen betűt is olvasson ezen a blogon, nem lepődnék meg, ha eddig még nem is hallottak volna róla. De még ha törzsolvasókról lenne szó, akkor sem kellene ilyen mélyre süllyedniük a hozzászólásaik stílusában. Lehet kultúráltan vitába szállni, a lényeg viszont akkor sem változik: NEM kötelező az itt megjelent véleményeket elolvasni. Még akkor sem, ha netán szól a haverunk, hogy “Nézd már, valaki beszólt Korondnak a neten, gyere vágjunk vissza,bár át se gondoltuk, hogy valójában miről írtak és kik!”
    De mivel az általam írtak is csak magánvélemény, kezelje is mindenki ennek megfelelően.

  3. feketefene

    Mehehe… milyen kitartóak és hogy belelendültek… :D

    azért megnézném, hogy az IP címük alapján valóban Korondiak-e? és nem ugyanarról a gépről-e?

  4. aker

    Asszem ideje testort fogadni…

  5. paszti

    te, mit kekeckedtek Tordaszentmihaly-jal?! Korond nem elég nektek?!
    mint eredeti Aranyosszéki származásu illető, igazolom, hogy Téesz, és Béfé,
    mint a nevük is mutatja, nem Tordaszentmihályiak, hanem Biharvajdakeszüiek, és ezért engedik meg maguknak ezt a csúfságot.
    Helyiségek, akikkel a (mucsok) Szomszédnéni kikezdett, fogjunk össze!!!!!!!
    Ikertelepülési kapcsolatfelvételeket és a segitségeket a helyi pléhbániára várjuk.

  6. paszti

    tudjuk jól, hogy a csüvedt Biharvajdakeszüi hagymát az oltyán angroszisták csak 50 baniba veszik, s öli őket az irigység, hogy máshol az embereknek jobban megy. Ahelyett hogy rendesen gyomlálnának, csak mulatnak egész évben és ilyen gyabarságokon jár az eszük.

  7. szemmel

    Te TSZ és BF,
    a Korondiaknak úgy látom nem jött össze a probléma agyonhallgatásának művészete, sem az, hogy ne vegyék a lapot, amikor szívatják őket (helyesírás). Csak azt nem értem, hogy mi kolozsváriak mi a fenének nem kavartunk ilyen fergeteges vihart, amikor a Hogyan beszél egy kolozsvári magyar diákot egész Erdély bemagolta. Mi miért nem mondtuk el, hogy így nem az őshonos kolozsvári magyar beszél, hanem tulajdonképpen a kommunizmus idején a Mezőségről betelepedettek második nemzedéke, abból is az igénytelenebbje (akikből mostanra már egyetemi diákok is lesznek! O tempora…). Miért, talán nekünk jól esik, amikor lelkesen dicsérgetnek, hogy kolozsvári vagy? hiszen nem is beszélsz kólozsváriasan… Az van, hogy a paródiától mindenki lelkiismerete megnyugszik, hogy csak a kolozsváriak beszélnek így, és boldogan megfeledkezik arról, hogy milyen íze van egy szentgyörgyi szájában a kás pánënak ë-vel és möszlinával.

    Ui.: Kalotaszegről, úgy tudom, Snájdi tett fel a YouTube-ra ilyen filmecskéket, s ha Szomszédnéniék tőle koppintották az ötletet, valószínűleg vicsorogva irigykedik a témában elért sikerükre. Én ellenben gratulálok.

  8. paszti

    haide kluzsu!!!! cfr 4ever!!!!!!!!!!!!!!!
    mit meg ganyolod a koolozsvari beszedemet te szemmel nevezetu turospalacsinta…

    komolyra forditva a szot pedig, az a helyzet, h a kies Mezosegen mar originell tompabb hangsulyokkal beszelnek magyarul, mindenfele roman kolcsonhatas mellett, hallgassatok csak bele regi neprajzi gyujtesekbe, s nemtom, lehet a kiejtes-hangsuly-tajszolas is lassan nem a tenyek, hanem izles kerdese… de nekem perszonal nagyon tetszik minden fajta nyelv, tajszolas, hangsuly, meg a portugal nyelv is … es kulonosen buszke vagyok a koolozsvari magyar nyelvre, minden kolcsonhatasaval egyutt.
    a pungazos hostati-monostori “tolvajnyelvet” pedig egyenesen tanulmanyozasra javasolom az illetekeseknek.

    abban meg aztan teljesen egyetertek, h nincs annal szexibb, mint amikor a szengyorgyi kislany romanul, mint hus hegyi patakocska, csobogja hogy “am doozecs de an…”, eskuszom, most is beleborzongok
    na bocs, tesvereim, hogy nemmeg van magyar betu a tasztaturamon, s eskuszom, ellenallok es nem irok tobb hozzaszolast, baratsaggal, stb stb

  9. feketefene

    @ paszti

    csak annyit, hogy a hóstátiak régebb óta kolozsváriak és nem beszélnek/beszéltek úgy mint a betelepített Monostoriak. Semmi tolvajnyelv-íze nincs szerintem a dolognak.
    Ne keverjük a szezont a faxommal.

    Persze vannak kivételek, ismerek szépen ígényesen beszélő monostorit és román hatásra (az én fülemnek) kissé hamisan csengő beszédű hóstátit is.

    De már kezd OFF lenni a téma. :)

  10. blk

    Miert ne kerdezzuk meg inkabb Dancs Annamari velemenyet?

  11. paszti

    Kedves Feketefene,

    nagyjábol igazad van,
    csakhogy picit én viccesen gondoltam … vagyis, csak úgy jött… !-]
    hogy szerepeljek már a blogon egyet

    köszi

  12. Krisztina

    reg nem szorakoztam ennyire :)

  13. csuklanirossz

    Mert dalban mondaná el.

  14. feketefene

    kedves Paszti…

    nem akartalak bántani :)

    minden jót. :)

  15. szemmel

    blk és csuklanirossz:
    Jó ez a poén Dancs Annamarival
    (Mellesleg a túróspalacsintától is végignyaltam a számszélét. ;) )

  16. paszti

    jessz, megin irhatokk!!!!

    Kedves Fekete Fene,

    nem is bántottál.

    Kellemes Karácsonyt,
    s ne feledkezzünk meg a rossz gyerekekről sem!

  17. feketefene

    Én is kívánok kellemes Karácsonyt minden előttem szólónak!

    Sőt, még a korondiaknak is!! :D :D

  18. zs

    BUEK, szomszídok!

  19. paszti

    Békés boldog Új Évet Koromdra is!

  20. Szilagyi Aurelia

    Korond egy szép falú, ami szép hegyekkel van tele, és nem tűröm, hogy ócsárolják a hegyeket.