Szomszédnéni XL – személyes élmények

A humortársulatunk történetében eddig páratlan élmény volt az XL. Leírhatatlan, hogy milyen kimenni a Román Opera színpadára egy szál babérkoszorúban, tógában és lila papucsban.

szomszedneni XL
szomszedneni XL

Az eddigi legnehezebb feladat volt megtenni azt a pár métert a színpad oldalától a középen levő mikrofonig, úgy, hogy közben az eszedben van, hogy teltház van, körülbelül 20 ember dolgozott azon, hogy a műsor létrejöhessen, a finanszírozók bíznak benned és te nem ronthatod el. Aztán odaértünk a mikrofonhoz, elhangzott az első poén és az első nevetés. Utána úgy játszottunk, mintha szilveszterkor lépnénk fel egy hétvégi házban a barátoknak. És ez jó.
A műsort nem humorestként, hanem “las vegas jellegű” szórakoztató showként képzeltük el, figyelembe véve, hogy ilyen jellegű produkciók nem igazán vannak Erdélyben. Ebben segített az est állandó zenekara a Swinging Train, a Step Dance és a Smile Girls:

szomszedneni XL

A kolozsvári szabók igazán kitettek magukért, mikor elkészítették nekünk ezt a két pelenkát a “Van-e élet a születés előtt” jelenetünkhöz, amelyikben két embriót játszunk az anyaméhben:

szomszedneni XL

A közönség kondiciójára is gondoltunk, épp ezért nem hiányozhatott a néző-torna:

szomszedneni XL

Utána egy művészeti magazin következett – amelyben 12 fekete festmény került bemutatásra, olyan címekkel, mint: “Este a bányában”, “Jónás a cethal gyomrában” és “A politikus lelke”.

szomszedneni XL

Tulajdonképpen minden nagyobb Szomszédnéni eseményre meghívjuk Gáspárik Attilát és Nagy Istvánt, amit ők azzal hálálnak, hogy a bevezető stand-upjukban 5 percig cseszegetnek bennünket. :) Alig várjuk, hogy egszer ők hívjanak meg bennünket valahova.

szomszedneni XL

Kolozsvári diák reloaded:

szomszedneni XL

A Hot Jazz Band együttes a koncertje alatt elmondta, hogy a Szomszédnéni XL-ből a kedvenc jelenetük az amikor a székely politikus beszédét magyarra fordítjuk. Ez a jelenet látható a fotón, kár, hogy a szöveg nem megy át:

szomszedneni XL

Mindig is szerettünk volna egy tortadobálós jelenetet. Most teljesült ez is:

sz
szomszedneni XL
szomszedneni XL

A Smile Girls can-cant adott elő, és mindig nagy becsben fogjuk tartani a róluk készült fotókat. Mind a százat:

szomszedneni XL

Kitaláltuk, hogy milyen profi lenne, ha vennénk két háromszemélyes Szomszédnéni jelenetet, és azt Gáspárikkal adnánk elő:

szomszedneni XL

szomszedneni XL

Gáspárik, a Nemzeti Audiovizuális Tanács(CNA) alelnöke. Ezt a fotót róla elküldjük a román médiának, szórakozzanak kicsit ők is:

szomszedneni XL

Mi illene jobban egy operához, mint egy karmester paródia?

szomszedneni XL

Nagyon, de nagyon fárasztóak a szópoénok:

szomszedneni XL

Itt valami nagyon történik, hogy pontosan mi, azt nem nagyon lehet leszűrni a fotóról:

szomszedneni XL

Az erdélyi magyar stoppos:

szomszedneni XL

Vendégünk volt Sepsiszentgyörgyről az M Stúdió mozgásszínház, akik elkezdtek egy cirkuszos jelenetet…

szomszedneni XL

…mi pedig befejeztük.

szomszedneni XL

Kösz!
Egy ilyen műsor nem lesz csak úgy – magától.
A legfontosabb szerepe a közönségnek volt, úgyhogy az első kösz, nekik megy. A második a fellépőknek. A harmadik a médiatámogatóinknak, aki promoválták a rendezvényt. Kösz Krónika, Transindex, Maszol, Szabadság, Új Magyar Szó, Figyelő, 24 FUN, Kolozsvári Rádió, Paprika Rádió, Marosvásárhelyi Rádió és Unitárius Rádió. (Ha ráklikkelsz a médiatermék nevére, elolvashatod a tudósításuk a showról.)

szomszedneni XL

Kösz a műsor sajtófőnökének Turóczki Emesének és főszervezőjének Szávuj Évinek és kösz annak a csapatnak, aki azon az este dolgozott, hogy legyen hang, fény és kellék és a többi.
Kösz a műsor producerének Karl Hungusnak a Mosaic Communicationstől, és kösz az XL projekt védnökének Nagy Zsoltnak.

És persze a hab a tortán – a Hot Jazz Band:

szomszedneni XL
szomszedneni XL

Fotók: Kassay Réka
Videó: Koszta Ferenc, Zátyi Tibor

Szomszédnéni XL hangulat:

Ja, és igen. A sorozatot folytatjuk márciusban.

Szomszédnéni Produkciós Iroda

11 válasz: “Szomszédnéni XL – személyes élmények”

  1. annkaleb

    jó lehetett… kár, hogy olyan kicsi az a román opera, hogy mi már nem fértünk be… – de legalább megtapasztalhattam, hogy milyen is volt a régi szép időkben, amikor fél órát álltál sorba és az orrod előtt csapták be az ajtót – annyi különbséggel, hogy most jegyet vásároltam volna és nem jegyre. no de sebaj, a márciusi folytatásra már most lefoglalok hat jegyet.

  2. feketefene

    hehehe… látom csak mostanra sikerült kipihenni a fáradalmakat :D
    csak így tovább

  3. aker

    Elet van a szules elott, pelus viszont nincs :)

  4. Szomszédnéni

    Annkaleb,
    igen, a Roman Operaba csak kb. 1000-en fernek be, ezert varhato volt, hogy egyszercsak elfogynak a jegyek. Nem PR-bol buzditottuk mi a blogon par nappal korabban, hogy meg lehet venni elovetelben a jegyet, hanem azert, hogy, aki tenyleg akar jonni, biztos bejusson. Na, de legkozelebb, akkor…

  5. Marton

    Jo volt. :)
    Javasolnam, hogy a kovetkezo eloadsra helyjegyeket is adjatok. Talan elkerulheto a folosleges gyurodas. :)

  6. annkaleb

    már pár nappal korábban sem kaptam jegyet, pontosabban csütörtökön. de úgyis kivárom a következőt, s akkor majd!…

  7. Karl Hungus

    Kedves Mindenki!

    Ezóton szeretném megköszönni mindenkinek a kitartó türelmet és az együttműködést az első igazán nagy, XL-es Szomszédnéni produkció kapcsán.

    Elnézést kérünk mindazoktól, akik állva maradtak, és méginkább azoktól, akik kint maradtak.

    A jó hír, hogy lesz ráadás. A rossz hír, hogy nincsen több jó hír.

    Őszintén mondthatom, hogy a 2008-as év fordulópont lesz a Szomszédnéni életében. Az XL-es sorozattal az erdélyi showbusiness ój alapköveit tettük le, amire gőzerővel építkezünk tovább.

    Ami biztos, hogy a Szomszédnéni XL megashowkon kívül megmaradnak a srácok olyan emberinek, amilyenek igazából és nem fognak visszautasítani a jövőben semmilyen füstös kiskocsmás vagy gólyabálos fellépést.

    EZ MÉG CSAK A KEZDET.

    Nekünk missziónk van, amivel nem egyeztethető a sikerrel egyetemes magunktól való elszállás, hogy a tükörbe sem bírunk belenézni, akkora sztárok lettünk és saját önelégültségünkel akarunk jól lakni reggeli, ha a személyes diétás tanácsadónk azt megengedi.

    A misszió arról szól, hogy mindenkivel emberséges kapcsolatot alakítsunk ki.
    Kigyógyítunk mindenkit a posztszocialista depresszióból! Mivel? Hát azzal, hogy megpróbáljuk halálra röhögtetni. Miért? Mert ha meghalt, akkor már nem számít, ha túlélte, akkor meg örökké vidám lesz.

    Ezekután ha valaki meglátja Béfét, vagy TéeSZ-t, akkor bátran mennjen oda hozzá kezetrázni és bíztassa, hogy csak így tovább, mert ez fog nekik erőt adni a további sikerekhez.

    További újdonságokat, konkrétumokat később…

    Üdvözlette, Karl

  8. cs

    gratula! profi volt a zene, jók voltak a poénok, szépek a lányok. mi kell ennél több?:) legközelebb is ott leszek, ha kapok jegyet :) hihetetlenül jó érzés volt a janovics jenő által építtetett színházban ülni és magyar nyelvű előadást nézni.

  9. zoldimo

    Drakulálok az előadáshoz! ;) )

  10. Krisztina

    Gondolom remes volt vegigallni mig az a rengeteg lany vegigpuszil :)

  11. Szomszédnéni

    Muszáj volt végigállni, mert benne volt a velük kötött fellépői szerződésbe – és ugyebár senki sem akar szerződésszegést elkövetni.

    Béfé::