Kik irják a humoristák poénjait?

Azt mondjuk eddig is tudtuk, hogy Fábry nem maga írja az Esti Showderes szövegeit, de ő ezt soha nem is titkolta. Nyíltan vállalja, hogy áll mögötte egy geg-csapat, még poénkodik is a számlájukra, ha egyik vagy másik poén nem működik. De így van ez az amerikai Jay Lenonál is. Ha az embernek olyan rendszerességgel van műsora, szüksége van egy csapartra.
Gond szerintem akkor van, ha ezeket a poéníró csapatokat a humorista eltitkolja. Van Magyarországon két humorista, akiket nagyon kedveltem. Hű, de spontának, mondtam, remekül hozzák a karaktereket, milyen jó a dumájuk. Nemrég találkoztam valakivel, akinek szintén elmondtam, hogy mennyire jó fejnek tartom a srácokat. A csaj röhögött egyet, és elmondta, hogy kösz a dicséretet, ő is benne volt a srácok írócsapatában. Másik három geg-íróval. És, hogy a páros már 5 éve nem írt egyetlen saját poént se.
Akkor csalódtam kicsit a humorszakmában.
Ezek szerint minél hamarabb híressé kell válni, hogy aztán soha többet a büdös életbe nem kelljen semmi humorost kitalálnod. Hisz van rá kreatív csapatod. Akit ezért fizetsz.

Hogy ki a fenti humorista duó, azt nem árulom el. Aki még szereti őket, szeresse tovább. Nem akarom lerántani a leplet. Igazságtalanság lenne. Meg etikátlan is.
A Bagi-Nacsa párosról van szó.

Béfé::

Ja, és vasárnap este 7-től a kolozsvári Bulgakovban eredeti stand-up-comedy. Nincs belépődíj, ha sokan lesznek lehet a földön ülni, és a szervezők ígérnek ingyen söröket a közönségnek.

7 válasz: “Kik irják a humoristák poénjait?”

  1. feketefene

    milyen rendes vagy, hogy nem árulod el kilétüket :D … ők amúgy sem valami nagy szenzáció, fiatalabbak közt sokan vannak náluk sokkal jobbak (geg-csapattal vagy anélkül). pl. Kiss Ádám, Bődőcs Tibor vagy Kőhalmi Zoltán. Övék a jövő. :)

  2. gab

    Szerintem a kereskedelmi tévék kicsinálják a humoristákat. A Fábry is addig volt jó, míg rádiókabarét csinált, most is csak a műsorának az eleje értékelhető, amíg ő “standupol”. (és mint tudjuk, annak a nagy részét nem ő találja ki) A Bagi-Nacsa is az elején volt friss és lendületes. Nehéz dolog ez. Amúgy gratulálok nektek, megnéztem YouTube-on pár videótokat, tetszettek. A három kedvencem a székely politikus beszédének magyarra fordítása, az egyetemista gyerek és anyja párbeszéde (zseniális!) meg az EU-konform disznóvágás.

    (én vagyok az, aki a világ legjobb képregényét csinálja, köszönet a linkért)

  3. cathleen

    egyszer megállapítottam, hogy ti vagytok az erdélyi bagi-nacsa páros.
    akkor most visszavonom.

  4. eaposztrof

    szerintem a b-n paros idetlen. nagyon latszik rajta az eroltetettseg.. aki magyartol meg falra maszok – az osszes tobbi mellett – az a maksa. gusztustalan amit muvelnek.

    ti eredetiek es oszintek vagytok. ez kel a nepnek. csak igy tovabb, gratula.

    aztan el ne kurvuljatok! ;)

  5. kinga

    hat nem lep meg. es kulonben is gyengek. mikor mar nektek is olyan vacak dumatok lesz, tudni fogjuk h miert :P

  6. feketefene

    kiváncsi leszek arra mikor a SZPI-nek mások írják a dumát :D … mondjuk Felméri… :)

  7. Szomszédnéni

    Koszi, hogy voltatok megnezni a musort. Egy honap mulva ujra stand up a Bulgakov Dumacirkuszban

    Befe::