Első politikai bejegyzésem

Ebéd mellé szórakoztató dolog politikusok vacsora előtt összedobott fogalmazásos házifeladatra emlékeztető elektorális fogalmazásait olvasgatni arról, hogy miért szavazzunk rájuk. Azt hiszem ilyenkor a szlogenen gondolkodnak a legtöbbet, mert az ütős kell legyen. A Funar-é nem lett ütős, de a lényeget sikerült megragadnia annyira, hogy másról nem is szól:
funar1
Tehát magyarul: Ha kell polgármester, akkor itt vagyok én! Az elnökválasztáson csak azért nem használta ezt a szlogent, mert a preşedinte nem rímel a Funar névvel. Ilyen névvel még ilyeneket találhatna ki: “Vreţi gular? Găsiţi la Funar!” vagy “Vreţi polar? Votaţi Funar!” vagy “Vreţi broscuţă? Votaţi …. vagyis nem, ez nem.

Az egyik ígéretétől szinte félrenyeltem, aztán egy másiktól tényleg. Súlyossági sorrendben:
funar2

Az első mondjuk ok, megígéri, hogy nem lesz rossz, lemond róla, habár gondolt rá. Tehát, ami jó, az esetleg úgy marad. Ez jó ígéret, mert nincs más dolga, mint otthon ülni, és foggal, körömmel kapaszkodni a fűtőtestbe, nehogy kimenjen az utcára, és rosszalkodjon valamit, beszüntessen valami jót.
De a második bekarikázott ígéretét az nem értem. Egy ilyen után kampányolhatna magyarul azzal a szlogennel, hogy:
” Utánam az ózonvíz! “. Tudom azt hiszitek, fotosopp az egész, de menjetek oda a régi polgármesteri hivatal elé, kaptok ilyen szórólapot, és ott fogja írni benne. Tehát ahogyan régen Taploca elején vártuk nagytatámmal hajnalban a butéliáskocsit, ezután majd családok, illetve családok egy része ózonkuponnal a kezében várja Szamosfalva elején az ózonvizeskocsit, kiosztják a kétlitres ózonvizes palackokat, és megy tovább az autó az üntrelákurjba. Nem elég hogy lyukas az ózon, ami maradt, azt is megisszuk. A következő lépés az lesz, hogy a polgármesteri hivatal konferenciatermében minden kolozsvári lakos szobabiciklizhet egy órát hetente. Majd tíz perc ingyen szolárium, hogy ne maradjunk le délibb fekvésü városok bőrszínétől. Ezek után igazán megígérhette volna, hogy minden lakosnak majd Funar maga vágja le a körmét a lábáról, és minden szombaton, minden kolozsvári lakosnak megmossa a hátát.

Ezzel szemben Boc a saját érdemeit fitogtatva kampányol:

TSz

12 válasz: “Első politikai bejegyzésem”

  1. Dorján

    nagyon állat… Egy haverom szerint már így is csak azért ráz a 25-ös mert teli van nyugdíjassal, akik egyfolytában reszketnek. Ha Funar marad, a Györgyfalvi Nyugdíjasok Önsegélyző Pénztárának asszonykórusa is marad. Ennyi.

  2. Tasnádi Zsolt

    “Vreţi gular? Găsiţi la Funar!” vagy “Vreţi polar? Votaţi Funar!” vagy “Vreţi broscuţă? Votaţi …. mondatokat így folytattam volna: Vreţi broscuţă? Votaţi Gheorghiţă!

  3. Aaron Balazs

    Nem is igaz :) hogy ez az elso politikai bejegyzesetek (habar TSz, lehet, hogy neked az) DE a Szomszedneni mar irt politikai bejegyzest, amikor az Europai Parlamentbe akartatok bekerulni :D

  4. pászti

    vreţi broscuţă? votaţi guţă!

  5. Skoo

    Erdekes, epp tegnap lattuk.
    Nekem a “Kivesszuk a mesterseges szinezoanyagokat a kajabol” pont tetszett. Nem lesz tobb E.

    FunAr E nelkul!

    na?

  6. aker

    Hajrá Ghorgh!

  7. feketefene

    A 2004-es funár kampány szövegei közt volt egy ilyen:
    “Clujul n-a fost si nu va fi niciodata Kolozsvár!” :D
    írtóbalf*sz ez az ember…

    (amúgy meg elloptátok a címet… volt nekem is egy ilyen bejegyzésem :P . kampányra való tekintettel megbocsájtok. szavazz rám!)

  8. fegyver

    Vreţi broscuţă? Votati o puţă!

  9. olahus

    mi a gular? am cautat pe dex si n-am gasit. poate ai vrut sa spui guler? Bun, sa las rautacismele. Postul e oricum haios. Mi-a placut “Vreţi broscuţă? Votaţi…”
    si as vrea sa stiu mai mult maghiara sa inteleg afisul cu Boc

    minden jot!

    Az Olahus

  10. Szomszédnéni

    Olahus,
    Poate am vrut sa scriu guler:)
    Pe afis Boc zice asa: Am prins o peste atat de mare. Votati pe mine!
    Salut,
    TSz

  11. olahus

    koszi, spor la facut maghiarii sa rada :)

  12. olahus

    ps: chiar se potriveste aia cu pestele cu articolul