Vissza Korondra: A törpék támadása 2.

Hogy miért álltunk meg már megint Korondon, annak ellenére, hogy ez az egyetlen romániai magyar település, ahonnan több halálos fenyegetést begyűjtött a Szomszédnéni az „Elkurvult Korond” bejegyzésünk kapcsán? Hát szeretünk játszani az életünkkel. Meg aztán gondoltunk adunk még egy esélyt Korondnak – lássuk mi változott egy év alatt.
Először azt gondoltuk, hogy megállunk egyet a településjelző táblánál, hátha a falu szélén még nincsenek bosszúszomjas korondi nindzsák. Aztán gondoltunk egy olyat, hogy: „what the fuck, vegyünk valamit”. TSz ezt magyarul gondolta, mert nem beszél angolul.

korond_tabla

Bementünk Korondra.
Rögtön láttam, hogy a kertitörpe és a hattyú ára semmit sem változott a legutóbbi látogatásunk óta, ami egy viszonylagos biztonságérzetet ad felgyorsult, globalizált világunkban. Mondtam is rögtön, hogy én vennék egy törpét, de a többiek nem engedték, mert már volt kettő a csomagtartóba, és kell a hely a porcelán King-Kongnak.

megyunktorpekhez_korond

Azért ez a kosár cucc, kár, hogy gipszből van. Székely ember gipszből fonja a kosarat.

kosartmegemelni

Persze a törpéről azért nagyon nehéz lemondani, mikor otthon megvan szinte az egész kollekció.

tsztorpe

Kardot hoztam, őseim véres kardját! Vagy valami ilyesmi. Ugyanott lézerpisztoly eladó az emeleten.

befe_kard

Végül vettem egy puzzlet, amit szerintem nagyon türelmetlen embereknek készítettek, ugyanis négy darabból kell összerakni egy rókát. Ez teljesen korrekt árú volt, szóval a giccs mellett ügyes dolgokat is lehet vásárolni, ha van időd szétnézni. TSz is vett egy ügyességi játékot, amibe úton hazafelé szinte beleőrült. Lehet a golyós játékon rajta volt a korondiak átka?!

tsz_logikai

Van itt minden, hajrá turisták!

vegso

És végül senki sem vert szájba a baseballütővel bennünket, noha voltak ígéretek. Így lehet megbízni a korondiakban.

Béfé::

15 válasz: “Vissza Korondra: A törpék támadása 2.”

  1. Feri

    Hogy lehet, hogy nem veszitek észre, mennyire gyengék vagytok. Távol álltok a humortól.

  2. Gugucbatu

    Szeretnék én is egy kertitörpét. Kertem még nincs, a balkonra meg nem lehet kitennimert az olyan törpétlen lenne. Amúgy tudjátok-e, hogy a törpök élete nem mindíg mese, mert van az a gonosz, csúf kopasz hókuszpók…

  3. Germstorm

    Hehe. Kezdodik.

  4. csak o' bello

    Fotósóp! Nem is vótatok! A kertitörprgyáros meg biztos valami ismerős vagy rokon, aki benne van a buliba, s reklámcélból kölcsönadott néhány törpét. Korondon nincs is törpe. Korondon a nép van, aki művész! De ti ezt nem értitek, ezért erőltetitek a fotósópot…

  5. feketefene

    hehehe…
    arra nem gondoltatok, hogy a kocsi rendszámát cenzúrázzátok? Bátorságotok provokatívan hat majd a korondiakra és Kolozsvárra küldik bérgyilkosaikat… :( :P

    amúgy meg szörnyű mi van Korondon… :-s

  6. feketefene

    hoppá, mégvalami… a táblán egy Nagy-Magyarország matrica ;)

  7. kinga

    sztem megiscsak osszeverekedtetek vkikkel, Tsz karjan ott a sebtapasz:D

  8. aker

    A kocsit ajanlatos bebiztositani vandalizmus ellen… Amugy egyet fizetsz kettot kapsz akcio volt barna nadragra?

  9. Zsók

    Csak igy tovabb, es a kovetkezo fellepesetek a bunugyu helyszinelokkel lesz… :)

  10. korondi.az igazi

    Há persze, hogy nem áltunk nektek, me csak ugy septiben titokban jottetek, nem ám hogy megmondjatok elore hogy josztok. Mer nem meretetek a korondiak szemebe nezni, oszt igy nem tudtuk hogy miko josztok, hogy nezunk egymas szemibe, hogy aztan meglassatok.

  11. Laci

    A korondiak árulhatnának helyesírási szótárt is, ahogy elnézem elkelne egy pár a faluban.
    Vagy már nem is foglalkoznak a magyar nyelv helyes használatának megtanulásával, inkább a kinait tanulják, hogy a címkén lévő szöveget tudják elolvasni.

    Ja, és én az elkövetkezendő 1 évben biztos megyek Korondra, jó előre szólok, hogy tudjatok felkészülni :D

  12. Korondi

    Laci! amig te a helyesirasal foglalkozol,es a szamitogeped elott laposra ulod
    a feneked,addig a korond kereskedok legalabb 3-4 nyelven beszelnek!

  13. -jacynta-

    Hát… nem is tudom mit lehet ehhez az egészhez hozzászólni… Először is nem kell Korondon helyesírási-szótárt árulni, mert azok az emberek akik igazán korondinak vallják magukat tudnak helyesen írni… Jah és azzal, hogy valaki árul helyesírási-szótárt még nem fog megtanulni helyesen írni(sajnos). Gratula nektek, hogy visszamertetek jönni, amúgy meg nem csoda, hogy elmaradt a beígért szájbaverés hisz köztudott dolog, hogy amelyik kutya ugat, az nem harap :D Várunk jövőre is :) )

  14. cool

    Egyre távolabb kerültök a humortól. Még egyetlen nagy parodistától, vagy humoristától sem hallottam, hogy egy egész falut fikázzon. Nekik többre futja. Nektek nem….

  15. korond

    sztem olyan dolgot allits, amit igaz! ugyanis abban az uzletben ahol vetted a puzzlet, az emeleten csak nepviselet van, es lezeres pisztolyt tutira nem fogsz talalni! a humorotok nagyon gyenge, foleg ha tudod, h amit allitanak nem is igaz! legkozelebb probalj meg korultekintobb lenni, es ha parodizalni akarsz, az legalabb legyen humoros;)