15 perc hírnév Zsoltnak

Nem vagyunk mi az a humortársulat, aki beszól a közönségnek előadás előtt, hogy kamerát kikapcsolni ejnye-bejnye, ne fényképezzetek, mert ellopjátok a lelkünket, ilyenek. Mi is letöltjük a Batman cam versiont a netről, szóval így fair ez. A digitális vevőkészülékekkel kapcsolatos nyitottságunk eredményeként készülnek is szép számmal felvételek az előadásainkról. Észrevettem viszont egy érdekes jelenséget. Van egy srác, aki már több előadásunkat felvette, példának okáért egy kézdivásárhelyi fellépést, illetve legutoljára a Tusványosi előadásunkat. Ami meglepő, hogy ezeket az eladásokat jelenetenként teljes egészében felteszi a netre, és nem értem miért. Szóval fenn van tőle egyszer 90 perc Szomszédnéni, aztán 60 – és ki tudja még mi?! A baj csak az, hogy ezek a felvételek elég rossz minőségűek, egy előadást például az erkélyről vett fel, a másikban elfelejtett fókoszálni, hmm. Miután sokat nézem ezeket a videókat és tükörbe nézek, mindig meglepődöm, hogy nem nőtt “blur” az arcomra. Nem tudom mi ez a nagy szorgalom a részéről, de ha már annyit dolgozik a promoválásunkon, állítsunk néki emléket.
Az ő neve: Iochom Zsolt.
Példának okáért itt egy jelenetünk, amelyik arról szól, hogy TSz egy viccet próbál elmondani, én meg mindig beleszólok. Azért ez a jelenet, mert ez improvizáció – mindig másképp csináljuk.

Itt pedig maga az operatőr – Iochom Zsolt. A Youtubon találtam ezt a felvételt róla, saját maga szerepel benne, amint egy Székelylend számot playback-el.

Annyit röhögtem, majd leestem a székről. Csináljunk belőle internetes sztárt. Mindenki megérdemel 15 perc hirnevet.

Béfé::

28 válasz: “15 perc hírnév Zsoltnak”

  1. cs

    Szerintem ugyes Zsolt, egy jobb kamera kellene neki es egy kis filmezesi tapasztalat vagy egy allvany, hogy ne remegjen a keze. Maris tobb filmje van mint a hires Erdely TV-nek vagy akar a RTV magyar adasanak.

  2. Ella

    Vegigneztem a videokat, szerintem nem rosszak. Egyetlen, amit nem ertettem, az, hogy mit jelent a “HUMRO” szo, ami minden video elejen megjelenik. Vajon nem HURON akart lenni?:) Mindenesetre a Szomszedneniek egy HUMRO-n pendulnek…

  3. Izé

    Hú! Ráismertem erre a Iochomra! Ez valami sajtós, valami portáltól. Egyes feltételezések szerint nem is ember. Egyik tudósító megleste a fickót, amikor az éppen nem terepmunkázott. Többször megleste, és állítja: a fickó minden alkalommal éppen Dancs Annamarival kapcsolatos internetes anyagokat böngészett a laptopján. Azóta a pacák látványától is rázza a hideg. Egy másik sajtós szerint valószínűleg a szobája Dancs Annamari fotóival van kitapétázva. Ismerve a Dancs Annamari és a Szomszédnéni közti eseménydús kapcsolatot, lehet, hogy már rég baj van…

  4. cs

    Nem értem mi a bajotok Danccsal. :) Dancs a legerősebb zene márkanév Erdélyben. Szomszédnéninek még nem jelent meg lemeze, Annamarinak van egy tucat legalább.

  5. bacsa

    hehe. Szimpatikus srac.

    Jesszus.

    Van neki oldala az extran is. Erdemes megnezni.

  6. cs

    Szerintem ez a legjobb klippje:
    http://www.indavideo.hu/video/Interju_Gyozikevel

  7. Molnar Antonia

    Megnézegettem youtubon a videóit, hát van neki egy jó pár, tehetséges srác, de inkább mint színész, nem mint operatőr. Lehet volt alkoholista a családjába és azért remeg a keze videózás közbe.
    Kíváncsiságból beírtam a nevét a Google-be, lám mit dob ki, nagy meglepetésemre 7500 találat van vele kapcsolatosan. Videózik, portálra híreket ír, találtam egy csomó verset is tőle, no meg rengeteg sztár fotót.
    Utána kíváncsian beírtam a szomszédnéni produkciós iroda-t is… 6000 találat…
    Zsoltról kidobott a google amin felismertem 40-en képet, a szomszédnéniről 30-at. Ki csinál kiből sztárt? :P
    Én többet jósolok neki 15 perc hírnévnél…

  8. Molnar Antonia

    Valóban HUMRO-t ír a videók elején, nekem is feltűnt.
    “Ők még a humroból is viccet csinálnak!”

    Vagy csak elírta a ,,sztárunk,, és humort akart írni, vagy így kívánta jelezni – ,,…hogy fiúk, én ezt humornak azért nem nevezném,, :)

    Nem azért mondom fiúk, de én az ő playback-es székelylend kifigurázásán többet röhögtem (és nem a szöveg miatt…), mint a ti nagy viccmeséléséteken, és ezen a dinyére sört ,,poénon,,. Szerintem is nagyon humro-sok vagytok :P

    A végén még nehogy konkurenciátokká váljon! :) :) he-he :)

  9. Molnar Antonia

    Sztársarok…. Beszarok! Ezt ma fedeztem fel a videók között… Ezt látnia kell minden BéFé és TéeSZ rajongónak! Unicum :)
    Úgy látszik, a ,,sztárcsemetétek,, Iochom Zsolt visszavág ;)

    http://uk.youtube.com/watch?v=6IwzLagpt3I

    1-1 :)

    Kiváncsian várom a fejleményeket…

  10. Ferenc

    Szerintem jol csinalya a csavo amiket csinal…csak persze kel walaki aki dofkodi is..mind pl (tii!) na de hat meg kell hagyni irigyek vagytok mert a csavo megteheti azt amit ti nem:)))))

  11. Ella

    Na lam, ki kinek drukkol: http://www.youtube.com/watch?v=6IwzLagpt3I
    A video nem rossz, csak furcsan vegzodik…

  12. bacsa

    hihi parbaj van. Olyan mint Ionesco Macbett-je, sefule sefarka de azert erdemes megnezni!

  13. Cseh Zoltán

    Nem értem, hogy mi a baja BéFé-nek Iochom Zsolttal. Én ismerem Zsoltot és állíttom, hogy a szobája fala nincs kitapétázva Dancs Annamari képekkel és tudomásom szerint a tusnádi táborban azért válogatta (nézegette) a Dancs-képeket mert egy új honlapot készít számára. BéFé-nek évegik Dancs volt a vesszőparipája, őt támadta alaptalanul. Hol áll hírnév szempontjából Dancs Annamari BéFé-től? Nagyon távol. Emlékszem Gelencére a falunapokra talán egy évvel ezelőtt a szervezők a Szomszéd Néni Produkciós Irodát is meghívták. Csak BéFé volt jelen, egyedül lépett fel a színpad előtt. Angol humorát senki nem értette, a közönsége két tucat roma gyerekből ás pár felnőttből állt. Senki nem kacagott. Az ebédnél a polgármester kezében a programmal megkérdezte az asztalnál ülöktől, hogy mikor következik a Szomszéd Néni? Észre sem vette, hogy BéFé már leszerepelt a szó szoros értelmében, annyira szenzációs előadása volt. Hol áll ő Hofitól, Kabostól és a többi nagy magyar komikustól? Még vizet sem vihet nekik. Nem értem, hogy mitől tartja magát humoristának, hiszen amit produkál azon esetleg csak ő kacag. Megnézve Zsolt videoit azokon jobban mulattam mint a BéFé előadásain. Zsolt ott tévedett, hogy feltette azokat az internetre. Kár volt erre az idejét pazarolni. Nem akarok senkinek a védőügyvédje lenni, de azt nem hagyhatom szó nélkül, hogy alaptalanul BéFé letámadjon egy alig tizennyolc éves tehetséges srácot.

  14. Ella

    Mar latom, hogy ebbol a vitabol egyedul Dancs elvtarsno fog gyoztesen kikerulni. O talan fel tudja venni a versenyt Hofival vagy Kabossal… de ebbol csak holtverseny lehet: vegye fel a versenyt inkabb elokkel!

  15. pumukli

    nem annyira a Béfé bejegyzéséhez, mint inkább az ahhoz érkezett hozzászólásokhoz lenne pár hozzáfűznivalóm, illetve Zsolt munkásságához. 1. Kedves cs, ha mennyiséget vesszünk a Iochom gyerektől elég sok anyag van fent a világhálón, ám ezek minőségi vizsgálata után nagyon hamar arra a következtetésre juthat az épeszű, normális gondolkodású, feltörekvési mániától, és irigykedéstől mentes egyén, hogy szarok. Ha ilyen minőségű lesz az Erdély Tv, akkor inkább ne legyen.
    2. A technika odáig fejlődött, hogy szinte bárki készíthet kisfilmet, plébekkelhet egy számot, feltölthet a netre saját termést. De könyörgöm. Vegyétek már észre, hogy ez még mind nem elég. Ha ambiciód van, az még csak fél siker, vagy negyed. Tehetségre is szükség van, ami Zsoltnak nem jutott ki (legalábbis ez süt át a videóiból). Én egy kontárnak tartom őt, aki mindenbe beleüti az orrmányát, verseket ír, weboldalt szerkeszt (ami hányinger), Markóval fotóztatja magát, stb.
    3. Az újonnan gyártott videójából sugárzik az amatörizmus. A “Szomszédnéninek” feltett kérdésekben semmi logika, s az, hogy Kinter Oszkár, meg a mittudoménmilyen Balázs hangját utánozza, förtelem. A videó nem azért gyenge, mert kellene neki egy jobb kamera….Szerintem jó kamerával is elcseszte volna a teret, és benne lett volna a kagyló…
    4. Ha már valamit csinálunk, akkor próbáljunk meg, legalább önmagunkkal szembe igényesek lenni. Pl. a Székelylend számának playbackelése valamivel jobb lett volna, ha megkéri anyucit vagy apucit, hogy tartsák a kamerát…
    5. Béfé szerintem egy jó menedzser, Téesz minden helyzetben remekel…Mi kell még? Iochom videói tuti hogy nem…

  16. Szomszédnéni

    Hehe. Cseh Zoltán. Én másképp emlékszem kicsit Gelencére, mint te, de lehet a sörsátorig, ahol te ültél nem ért el a filining. Hidd el én is inkább veled ültem volna a sörsátorban, de azert hivtak, hogy a szinpadon lepjek fel. Hogy ezt két tucat romagyereknek és pár felnőttnek tettem, hat mit mondjak erre: nem vagyok felelős Gelence etnikai összetételéért.

    Ami a tehetseges tizennyolc éves Zsoltot illeti, ebből csak az életkor igaz.

    Béfé::

  17. kex

    Az IiZsé gyerek nagyon ott van! :D

  18. Bori

    Iochom Zsolt minden tehetsége abban rejlik, hogy saját magát jól tudja menedzselni. Hogy mi a foglalkozása? Egyszerű: ő Iochom Zsolt, és ez teljesen leköti. Lehet, hogy lesz belőle egy – a többséghez hasonló – üresfejű sztár, aztán az enyészeté lesz.

  19. Pál Ilona

    Borikám! Látszik te nem ismered Zsoltot… Butaságot írsz… ő nem lehet ,,üresfejű sztár,, soha…. Ha egy kicsit is tudnál róla tudhatnád, hogy tavaly elnyerte a Romániai Magyar Pedagógus Szövetség Mákvirág-díját, amelyet a megye legeredményesebb tanulója kap. A szín 10-es médiája, valamint a felmutatott kimagasló helyi, hazai és nemzetközi versenyeken elért eredményei magukért beszélnek. Vagy talán azt se tudod, hogy ő kapta idén Kézdivásárhely Tanácsának érdemdíját, mint a Református Kollégium végzős évfolyamelső tanulója.
    Szerintem, ha Zsolt olvassa ezt az oldalt és a hozzászólásokat jókat derül rajtad, rajtatok, hogy egyesek milyen butaságokat írnak. Bár nem hinném, hogy hülyesegekkel töltené értékes idejét :)

  20. Szomszédnéni

    Szegény Zsolt, nem lennék a bőrében, most, hogy Ilona ennyire bemártotta. Azért egy kicsit durva és embertelen szerintem ilyen szárazon a nyilvánosság elé tárni a Mákvirág díjat, meg Kézdivásárhely Tanácsának érdemdíját. Végülis bárkivel megtörténhet, nem kell mindjárt ilyen csúnyán a szemére hányni.

    TSz

  21. janec

    Épp ma akadtam rá erre a Zsoltra, megnéztem pár videoját, megnéztem a honlapját, őszinte legyek, nem tudom mit látnak egyesek benne. Pál Ilona emlitette, hogy éltanuló, utána is néztem, az igaz, hogy az érettségi átlaga 9,66, de nézzük azt is meg, hogy milyen tantárgyakból szerezte, román, magyar, angol, történelem, földrajz, bibliatörténet, a három utobbi nem épp reálnak felel meg, ebből kifolyolag jó nyugodtam lehet belöle ,,üresfejű sztár,,. Követheti ö is nagy művésznőnk utjait, majd, egyszer, ö is dancs-i magasságokba kerülhet, ahogy Erdély üresfejű hangja is megtette ezt, mert mindig lesznek ketten vagy hárman akik összegyülnek és Dancs Annamarit hallgatnak. Zsolt, zéró egyéniség, hi5 stilusu honlap, Székelyland-re tátogtat meg táncikál, kutyából nem lesz szalonna.

  22. Ferencz Eszter

    A napokban olvastam a Háromszékben:

    Háromszéki Mákvirág-díjasok

    A Romániai Magyar Pedagógus Szövetség (RMPSZ) országos elnöksége 2004 óta évente meghirdeti a Mákvirág-díjat kimagasló tanulmányi eredményeket elért, és iskolán kívüli tevékenységeken kiválóan szerepelő középiskolások számára.
    Idei Mákvirág-díjasok: Szabó Lilla, a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Főgimnázium kilencedikes (jelenleg tizedikes) tanulója, Szőcs Csongor, a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum tizedikes (jelenleg tizenegyedikes) tanulója, Szerző Péter, a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium tizenegyedikes (jelenleg tizenkettedikes) tanulója, valamint Iochom Zsolt, a kézdivásárhelyi Református Kollé­gium tizenkettedikes tanulója (jelenleg egyetemi hallgató).

    Iochom Zsolt bizonyult megyeszinten a legeredményesebb végzős tanulónak… Üresfejűnek fémjelezni őt nagy tévedés, és badarság!

    Én fényes jövőt jósolok neki….

  23. Molnar Antonia

    Na ez kemény! Micsoda amerikai elnök lett volna belőle… :)
    http://www.youtube.com/watch?v=4jmwoTYSdT4

  24. sanyi

    Lehet a csavo makviragdijas, ujsagirogyerek, barmi, a vege ugyanaz. olyan szar, mint a seggem. Egy feltorekvo, szemelyisegnelkuli, karaktertelen, tartalmatlan ugybuzgo senki, az a gennyesen nyomulo fajta, mikozben az osztalytarsai dicserik, es rossz spamekkel ellepik a vilaghalot, beszogesdrotozva ez a kreaturat.
    Szerintem szanalmas azzal merni szintet, hogy kinek mekkorak az iskolasjegyei, vagy kinek van tobszor fenn a neve a halon, mert akkor tenyleg csak dancs annamariig es iochom zsoltig jut el az ember.
    Iochom egy tizennyolc eves gyerek, aki picit ketsegbeesve megprobal eleg idejeben eleg sok segget kinyalni, minden popsibol egy pici kakit, aztan ha valaki nem erzekeny arra, az jol megjarhatja, ezt tapasztalhattuk, amikor elkeszult a bosszuvideo a sztarsarok szomszednenis epizodja, ilyen kegyetlen irgum burgumot azert…

  25. azmostnemlényeges

    Tiszteletem,
    Régóta figyelemmel követem , a manna.ro portált, ismerem a Szomszédnéni Produkciós Irodát, tudom, hogy híresek a humorestek, előadások, elismerem, hogy tehetségesek vagytok fiúk, ugyanakkor többszőr összefuttam a Iochom Zsolt névvel is, böngészéseim során, láttam a videókat, teljesen más kategóriába tartozik, mint ti. Ma néztem meg a Sztársarok műsorát, és utána kerestem rá a cikkre, amely arra késztette Zsoltot, hogy gúnyt űzzön belőletek, érdekes sztori. Persze mindkét félnek megvannak a maga jóakarói, akik a kommentekben harcolhatnak, én nem szeretnék senki ellen -ill. mellett beszélni de meglepődtem TSz és BF hozzáállásán, úgy látom ők szerencsések voltak, anno megalkottak egy pár perces hangfelvételt, amely a kóóólozsvári stílusával meghozta a gyümölcsét, ún. sztárok lettek, felléptek itt ott, volt aki pénzt is adott,hogy hallgathassa, valószínű, azóta ők nem kell megdolgozzanak a pénzért, írnak pár cikket,egyet humorizálnak aztán jön a pénz, eddig minden ok, a másik szálon ott van Zsolt, aki érdekes személyiség, meg kell hagyni, vannak jó és gyenge viccei, (meg videói melyeket lehet,hogy nem kelltt volna feltenni, de gondolom a SZomszédnéni Produkciós Iroda tagjai se aranyat tojó nyúkok, voltak nekik is, ill, vannak videók melyeket nem szeretnének a neten viszontlátni…) aztán a két szál találkozik, kicsit olyan gyerekes találkozás, amolyan te kezdted alapon, de érdekes mindenképp,hogy a művészurak (TSz. BF) úgy adnak jelt azon nemtetszésüknek, miszerint Iochom Zsolt filmezte az előadásaikat, hogy a blogon kiadnak egy cikket, melyben gúnyosan bemutatják… Zsoltot, aki nem ártott nekik, nektek….nem értem ezt a hozzáállást, valószínű,hogy féltékenyek vagytok rá. Figyelembe véve a korkülönbséget, azt hittem több eszetek van, ha már nem tetszett,hogy Zsolt lefilmezett , akkor szóljatok neki,hogy törölje le. Gondolom rákerestetek, láthatjátok, hogy a Plusz Portálnak dolgozik, valószínűnek tartom,hogy népszerűsíthetett volna a videóval , melyeket felvett, igaz is, most is népszerüsít, azt népszerüsítí , hogy ti ilyenek vagytok, hiába csináltak belőletek sztárt, gyengék vagytok, beijedtetek, mert látjátok,hogy van egy fiatal gyerek, akik mindenben jobb,mint ti. Gondolom azért titeket az RMPSZ nem díjazott… Csalódtam, aki humoristának meri nevezni magát, az egy szinten művész, de egy művész nem tesz ilyent, mint ti, ezzel bemutatkoztatok.

  26. Szomszédnéni

    Igen. Tenyleg, biztos ez az oka, hogy feltekenyek vagyunk Iochom Zsoltra es a Romaniai Magyar Pedagogusszovetseg dijara, amit Zsolt nyert meg.
    Hogy atlattal a szitan, hej.

    Befe::

  27. betmen

    szerintem Zsolt nem rossz, csak kene egy kicsit olvasson, nezzen masokat is, nem csak Szekelylndet es SZPI-t. Nekem ugy tunik, hogy a srac jo lenne, ha egy egesz picit tobbet tudna a vilagrol. Mindenesetre kivancsi vagyok mit hoz a jovo :)

  28. Szatee

    Személyesen nem ismerem Iochom Zsoltot, de a videóiból leszűrve én is egy mindenbe belekostoló és az “én produkcióm a legjobb” stílust felvéve a felnőttkor előtt még magamat VIP-k társaságában bebiztosító, nyomuló egyéniségre következtetek. Az “Állatságok” videójára írtam egy kommentet szépen megfogalmazva, amiben kifejtettem, hogy fölösleges ilyenekre pazarolja az idejét, mert ez nem más, mint Nándika Székely nyelvleckéjének a majmolása, de olyan különbséggel mint a Dacia és a Mercedes. Naná, hogy letörölte a hozzászólásom. Pedig építő kritika volt, semmi bántó nem volt benne.
    Próbálkozik, aztán ahogy írtátok lesz valami belőle… pl. polgármester :)