Az alkoholtilalom káros hatásai

Nem vitatom, hogy az alkoholnak vannak káros hatásai. De senki nem írt még arról, hogy ha tiltják, az milyen hatással van az elmére. Szerintem legalább olyan súlyos a hatása. A Neumann infótáborban (ahol t.i. alkoholtilalom van) végeztem megyfigyeléseimet. A harmadik napon érkeztem, tehát a tünetek, amelyekről beszámolok egy háromnapos alkoholtilalom után jelentkeznek.

Első megfigyelésem:
Hárman vagy többen ülnek egymás mellett, lefele fordított tenyerükkel megütik a saját térdüket, majd utána a bal szomszéd térdét, majd megint a sajátjukat, majd a jobb szomszédét, és így tovább. Eközben azt mondják dallamosan, hogy: Ó rám, szám, szám, ó rám, szám, szám. Egyszercsak mindenk ok nélkül egymással szembefordulnak, és elkezdik círogatni egymás álla alatt, miközben azt mondják: guliguliguliguli… Ezen a tüneten a kommunikációs képesség teljes összeomlását, a mozgás koordinátarendszer teljes felborulását, illetve a testi érintkezés betegesen módosult formáját figyelhetjük meg. Nagyon veszélyes lehet a társadalomra nézve, főleg a guliguliguliguli-s rész.

Második megfigyelés:
Nagyon hasonlít az elsőre, viszont az egyedek önmagukat ütik, egyszer a mellkasukon, utána a térdükön, és a szöveg már a következő: Dom dom, diri diri, dom dom, diri diri. Elmaradnak a guliguli jellegü kitérők, egyszerübb és súlyosabb. Később jelentkezik, mint a rámszámszám, nehezen megelőzhető.

Harmadik megfigyelés:
Körbe ülnek. Amúgy ezt jó tudni, ha a krónikus józanok körbe ülnek, abból lesz valami. De csak óvatosan figyeljük, ne zavarjuk meg őket. Tehát körbe ülnek, az ajkukat befelé csücsörítik, és így kérdi az egyik a másiktól: Szomszédasszony, megellett-e a tehene? Mire válaszol a mellette ülő (figyelem: fiú) hogy: Melyik, a szürke? És a másik ettől nem zavarodik össze, hanem, mondja, hogy nem, a fekete. Sokáig bírják tartani az értelmes kommunikáció látszatát. Ezt ha bírjuk hosszasan nézni, elkaphatjuk azt a fázist, amikor hirtelen az egyik alany feláll, és azt üvölti: Kiestél Laci! Látszik a fogad! És a Laci nevü egyed ekkor feláll, de nem megy el, csak hátrébb ül. Namármost ez az egész képi zavar, a valós világ fiktívvel való hasonulása, és a határok elmosódása komoly szakvizsgálatot igényelne, ugyanis meggyőződésem, hogy a történések között, noha elsőre nem látszik, de valamiféle összefüggésnek lennie kell.

Negyedik megfigyelés:
Talán mindközül a legsúlyosabb, itt már megsemmisül a körbenülés fegyelmezettsége is, a kommunikáció párhuzamosan, a valóságtó teljesen elszakadva történik. Összevissza járkálnak az alkoholtilalomban szenvedők, öklükkel a saját fejüket ütögetik, és azt mondogatják csak úgy a semmibe, a közölni akarás teljes hiányával, hogy: Tojás vagyok. Néha véletlenszerüen megállnak, kőpapírollót játszanak, majd továbbmennek, és mondogatják, hogy tojás vagyok.

Ezek után a megdöbbentő képek után, amelyeket élőben tapasztaltam, mindenkit óva intek, hogy óvakodjon az alkoholtilalomtól, mert visszafordíthatatlan folyamatokat indíthat el a szervezetben.

TSz

8 válasz: “Az alkoholtilalom káros hatásai”

  1. radiobuhera

    Sööööö, mit es kerestél te ott?

  2. Szomszédnéni

    Őőőőőőőő. söröztem.

    TSz

  3. Szabolcska

    Dám dám diridiri dám dám, diridiri dám dám dám :-) )
    Rámszámszám, ó rám szám szám, guliguliguli rámszámászám éjjhóóó ejhhóó :-) )

    Kösznjük TSz a Pozitív sajtót, egy élmény volt hogy ott lehettél :-D

    Egyik szervező ;)

  4. piszkos

    Én egyszer, amikor három napig nem ittam, rájöttem, hogy már rég elköltöztem attól a némbertől, aki miatt nem mertem hazamenni éjfél előtt.

  5. Asterixus

    Azt áruld el, hogy a fenébe fordultak egymással szembe, ha éppen 3an voltak? vagy 5en? :)

  6. Kextekercs

    Az ilyen Neumann táborban milyen korú egyedeken kísérleteznek?
    Phú, borzalom, a XXI. században ilyen borzalmas emberkísérletek…

  7. igenbiza

    Csoportvezető voltam egyszer én is egy Neumann-on, Váradon. A csop.vez. felkészítőn Guszti ezt mondta: Ti vagytok a csoportvezetők, alkoholt nem szabad inni. Bemutatom most a három nap programját, hogy tovább tudjátok adni, (rám néz) alkoholt nem szabad inni. Összerázókkal kell minden napot kezdeni, (rám néz) alkoholt nem szabad inni. Majd jöhet a bevezető, (rám néz) alkoholt nem szabad inni. Utána a tulajdonképpeni tartalom, (rám néz) alkoholt nem szabad inni. … na ott éreztem először alkoholistának magam… igazis: volt guluguli is…

  8. bacsa

    ez a neumann tabor, ez valami szekta rendszeres ulese? Valami rejki, vagy hitgyulekezet, vagy talan joga?