Nekrológ a döglött egérnek

Hat, keményen ledolgozott, aktív, ugyanakkor boldog, bizakodó életet élt, mígnem a mai nap reggelén, azaz október harmincadikán (három nappal a halottak napja előtt) szeretett és hűséges egerem megszűnt a működő egerek sorát gazdagítani. Orsinál ismerkedtünk meg és már az elején beláttam, hogy kitűnő segítség a mindennapi gondokban. Hamarosan hozzám került, és együtt indultunk majd öt éve egy kalandokkal, megpróbáltatásokkal teli, izgalmas útra a virtuális tér ismert és mindezidáig érintetlen mezsgyéire. Bátor kísérőm volt a legvadabb autós játékokban, szótlan türelemmel szórta felejthetetlen klikkjeit a legkilátástalanabb stratégiai játékokban, lankadatlanul kitartott mellettem minden számítógépes tervezéssel átvirrasztott éjszakán. Nem volt olyan munkám, amelyre az utolsó kattintást nem ő tette, társam, segédem, felügyelőm volt. Sima suhanását, görgő szkrollozásait, lágy klikkjeit feledni nem fogom. Emléke legyen áldott.

TSz

6 válasz: “Nekrológ a döglött egérnek”

 1. Zsók

  Mikor kiseritek utolso utjara az egeredet? A toroskaposztat en allom… :”’((

 2. feketefene

  Hol lesz az elhantolás? Házsongárd? Vagy a monostori temető rágcsáló-parcellájában? :(

 3. Szomszédnéni

  feketefene,

  egy olyan helyet választok, amely méltó emlékének, a Mátyás szobor előtti már kiásott gödörre gondoltam. Ha befödik üveggel, legalább bármikor láthatom.
  TSz

 4. Széna

  nagyon szomorú, szerintem igyunk az emlékére egyet valamikor, és az én egereimre is, a Pinci, Minci, Kunci, Poci és Kajmánka emlékére.

 5. feketefene

  írtó nagy lenne, ha tényleg belekerül a gödörbe :) )
  majd lehetne mutogatni…

  peeersze a másik etnikum majd újabb bizonyítékként fogja fel:
  “már a rómaiak is számítógépeztek, a dákok pedig a programokat írták…” :P

 6. piszkos

  Az egereknek hat életük van?