Soproni történet

Múlt héten, pénteken, a soproni Dumaszínházban léptünk fel Kőhalmi Zoltánnal. Jólesett, hogy még egy fellépő, aki vonattal megy a helyszínre. Előadás után megnyúlt az este, a szálláson még elszívtunk egy utolsó cigit Kőhalmi szobájában, mert amúgy nem lehetett cigizni, de őt nem merték volna megszidni. Majd belealudtunk a Hustler TV-be, közben éjszaka Béfé felverte Kőhalmit, hogy ottmaradt a kabátja. Másnap reggel, miután fizettem, kiderült, nincs elég forintom vonatra, vissza Budapestre, de sebaj, van az OTP számlámon, s ha nem, akkor van lej nálam és beváltom. Egy óra városnézés után, mialatt tulajdonképpen csak a bankokat néztem végig, kiderült, hogy szombaton minden bank zárva van. Összeszedtem minden aprómat, sietve sétáltam az állomásig, kiálltam a sort, odaértem, megkérdeztem, mennyi a jegy, válaszoltak, mondtam, köszönöm, nem kérek, majd kimentem az állomás elé. Valahogy úgy otthon éreztem magam. Egészen pontosan úgy éreztem, hogy ezután ott fogok élni a Soproni állomás előtt. 335 forint hiányzott. Derengett egy megoldás előttem, de azt mindenképp el akartam kerülni. Öt perc rágódás után semmi más megoldást nem láttam, visszamentem, és felköltöttem Kőhalmit. Legmélyebb álmából felriasztott, a meglepetéstől mérgesnek lenni is elfelejtett oroszlán tekintetével nézett rám. Előadtam ezt a zavaros történetet, majd kértem ötszáz forintot. Kaptam ezret. Mit gondolhat rólunk? Az egyik felveri éjszaka, hogy otthagyta a kabátját, a másik pedig reggel, hogy adjon neki ötszáz forintot. Visszamentem a már nagyon is jól ismert állomásra, épp lekéstem a vonatot. Másfél órát ültem egy padon, maradék pénzemet elcigiztem, és már jött is a következő. Ez az a vonat volt, ami öt perccel azután ér Pestre, miután elindult az Orangeways busz – amelyre megvolt a jegyem – Kolozsvárra. Rendesek voltak, felhívtak, hogy hol vagyok, mert nem várnak meg. Nem értettem, akkor miért fontos, hogy hol vagyok. Tényleg nem vártak meg. Szerencsémre, rá egy órára indult Barótra a Kolumbán Trans , “Hááááhogyná lennáháj!” örült a sofőr. Indulás előtt még egy utolsó cigi, benyúltam a zsebembe, és mi akadt az ujjaim közé? Egy ötszázforintos.

TSz

11 válasz: “Soproni történet”

 1. Suzy

  Miert nem kertel Befetol penzt? Neki se volt?

 2. Szomszédnéni

  Suzy,
  Béfé hajnalban eljött egy korai vonattal, mert ő sietett vissza. A másik kérdés, hogy hogyan tudtam kifizetni a Kolumbán Trans-t, úgy hogy ott lehetett lejben is. :)
  TSz

 3. feketefene

  jaaaaaaaaaj b**

  ilyen jót még nem kacagtam az itt olvasottakon…

  szerintem kőhalmi első adandó alkalommal megemlíti valamelyik fellépésekor :D

 4. NitRo

  Magyar igazolvány volt-e? Azzal 90%-os kedvezményben részesülsz, ha felmutatod.
  Igaz, hogy sokan vannak akik azt mondják, hogy dec 5. után inkább kitörölnék vele. De ott van az érem másik oldala, hogy minek fizessek én teljes árat az “árulóknak”?

 5. Szomszédnéni

  NitRo,
  igen, van magyar igazolványom, azért is vittem kevesebb forintot. Budapesten, jegyvásárláskor derült ki, hogy a másik táskámban hagytam. :)
  TSz

 6. fegyver

  bevett budapesti szokás a hontalanoknál. pl. nyugati: bocsi nincs száz forintod, mert pont annyi hiányzik még, h megvegyem a jegyem becske alsóig. miért ne működne ez sopronban, vagy győrben?

 7. blk

  ez olyan mint egy ötödikes (vagy harmadikos, nem tudom pontosan) matek feladat és a kérdes az, hogy Kőhalmi szobájától addig amig a Kolumbán Trans busyra felultél, hánz cigarettát szivtál?

 8. Szomszédnéni

  blk,
  szerencsére Kőhalmi egy ezrest adott, úgyhogy tudtam venni egy csomag cigit. Újságot már nem, és a vonaton nem szabad cigizni. A Kolumbán Transig mégis sikerült elszívni.
  TSz

 9. Kextekercs

  Béfé…kabát…
  MSJ

 10. Huba

  Te nem lehetne, hogy az adómat nektek ajánljam fel ??? Most csinálom a zapeknek a formulárt :) )) ….

  komolyan na….

  ui: amúgy ezt a határon túli humorista útiköltséget már elsütötték a szilveszteri kabaréban.

 11. zenobia

  aztaaaaaaaa..micsoda pech sorozat:))) kész röhej. te még engem is megelőzöl ilyen téren, pedig az elég nehéz…