Sörök, drogok, körhinták

Az Erdélyi Humorfesztivállal járó idegeskedést remekül ki lehet pihenni Brüsszelben és Amszterdamban – ezt persze egyetlen útikönyv sem írja, de gondoltam megér egy próbát. Mikor leszállt a repülőgép Belgiumban már éreztem, hogy hiányozni fog, hogy tízpercenként felhívjon egy Humorfeszt médiapartner, hogy akkor küldik a logót, vagy egy versenyző, hogy akkor mikor is lesz és pontosan mi, esetleg egy rokon azzal, hogy „Ferike, én vagyok a nagynénéd unokabátyja szomszédjának a keresztanyja és azért hívlak, hogy még mindig foglalkozol ezekkel a hülyeségekkel vagy inkább jönnél árubeszerzőnek a cégünkhöz?!”. Tudtam, hogy nehéz lesz mindezek nélkül, de ez van, valahogy kibírom.

Atom ez a Brüsszel – ez az első, ami beugrik:

De hogy valaki miért akar lecsúszni az Atomium tetejéről egy fémhuzalon, azt végképp nem értem:

Brüsszel jó hely. Persze nem olyan jó, mint a Monostor negyed, ahol lakom, de ki lehet bírni a többszáz éves architekturát is.

Ebben a városban minden úgy van kitalálva, hogy a lehető legtöbb belga sört igyál. Példának okáért ezt a korsót egyszerűen nem lehet letenni az asztalra. Van ez így. Kemény az élet.

Brüsszelből kábé két óra alatt átmentünk vonattal Amszterdamba. Olyan, mintha Kolozsvárról átugranál Nagyváradra, csak közben szélmalmok vannak. Ez az első képem innen, azt mutatja, hogy mit láttam, amikor kinéztem a szállodai szobából. Még azt mondják, hogy nálunk rosszak az utak. Ezeknek a hülye hollandoknak még utjaik sincsenek.

Ezért összevissza járkáltam hajóval:

Tisztában voltam azzal, hogy Amszterdamban legális a könnyűdrogok használata és a prostitúció, de hozzá kell tennem, hogy mindezek mellett a hollandok a minőségi oktatásra is nagy figyelmet szentelnek. Az ezt bizonyítandó alábbi fotót a helyi Szexmúzeumban lőttem:

És igen, ha kérdezné valaki: I was high in Amsterdam. De hogy is hagyhattam volna ki ezt, mikor ilyen szép körhintáik vannak:

7 euróba kerül az óriáskerék, de a fellegekben érzed magad.

Béfé::

2 válasz: “Sörök, drogok, körhinták”

  1. jónévez

    Ó, bojzasztó, kibírtad a söröskorsó borzasztó sokáig fogását, vagy kiittad gyorsan?
    És akkor most jössz árubeszerzőnek, avagy sem? :)

  2. Szomszédnéni

    Ki lehet birni azert a soroskorso fogast is. Nem volt konnyu, de nem okozott semmi maradando serulest.
    Es nem, ismetlem, nem megyek arubeszerzonek. A soroskorso fogassal ellentetben ugy erzem, hogy az arubeszerzes maradando seruleseket okozna bennem.
    Befe::