Hogyan menjünk Sepsiszentgyörgyről Budapestre, például?

A legegyszerübb megoldás az, hogy hajnali háromnegyed négykor felülünk a Hargita Express vonatra, ami egészen Budapestig visz. Ha te is úgy érzed, hogy ez így túl egyszerü, kövesd az alábbi tanácsaimat!

Kezdjük az előző estét a Tein-ben, majd folytassuk a Bástyában, majd ha az is bezár, menjünk át egy másik szórakozóhelyre, megspórólva így egy kellemetlen ébredést hajnali háromkor! Számoljuk ki percre pontosan, mennyi idő kell az állomásig! Induljunk pontosan! Kissé türelmetlenül nézzünk a nyomtatóra, amely soronként nyomtatja a jegyünket, miközben a vonat már az állomáson van! Ahogy átvesszük a jegyet Jolántól, nézzünk balra, ki az ablakon! Integessünk az elhaladó vonatnak! Adjuk vissza a jegyet, kérjük vissza a pénzünk! Üljünk be egy taxiba, mondjuk el, hogyan jártunk! Ötven lejért száguldjunk a taxissal faluban százharminccal, máshol még többel, egészen Tusnádig! Ott egy kicsit lepődjünk meg, amikor kiderül, hogy Tusnádon nem adnak nemzetközi jegyet, csak a határig! Üljünk fel a vonatra! Aludjunk nyugtalanul, álmodjuk azt, hogy a határnál lehajítanak a vonatról! Ébredjünk Kolozsváron, jusson eszünkbe, hogy nincs nálunk forint! Nagyváradon szálljunk le, próbáljunk forintot váltani, de ne menjünk messze, mert nem áll sokat a vonat, mert késésben van! Ne sikerüljön váltani! Adjunk tíz lejt a román kalauznak, aki átvisz a határon! Próbáljunk meg leszállni Biharkeresztesen forintot váltani, és jegyet venni, a határőrök úgysem fogják engedni! Vágjunk bajbajutott arcot, miközben a magyar kalauznak meséljük történetünket! Vágjunk még bajbajutottabb arcot, amikor elmondjuk, hogy csak lej van nálunk! Adjunk neki húsz lejt, amiért elvisz Püspökladányig, és telefonon megbeszéli az ott felszálló kalauzokkal, hogy vigyenek tovább Budapestig! Az újabb kalauzok huszonöt lejért visznek el majd Budapestig. Intézzük úgy, hogy ekkorra már csak ötvenlejesünk és egy darab tíz lejesünk legyen! Egy magyar kalauznál nem hányódik lej visszajáró! Legyünk kénytelenek nála hagyni egy ötvenlejest! Szolnoknál féljünk, hogy felülvizsgálat lesz! Budapesten szálljunk le, és gyújtsunk rá egy cigire! Menjünk a Gödörbe, rendeljünk narancsdzsúszt! Már csak motyogni van erőd, ezért nem értik. Végül kérjünk almalét, azt könnyebb kimondani!

Kipróbáltam, működik.

TSz

6 válasz: “Hogyan menjünk Sepsiszentgyörgyről Budapestre, például?”

  1. pászti

    téesz, ne haragudj, annyi éve ismerlek, ezt azért kár volt igy kitalalni… úgyis tudom hogy időben lefeküdtél, alkoholt már évek óta úgysem iszol, megkéri a szakmai fegyelem, legfeljebb bort, néha, veled egyidős száraz vöröset, a vonathoz jó órával előtte kiértél jegyet venni, nehogy sor legyen, elsőnek ültél fel, felállitottad a nyugdijas nénikét jogos helyedről az egyetlen zsúfolt fülkében s nyugodtan szunyiztál Budapestig, ahol leszállás után metróval leutaztál kőbányára ahol a lejet legjobb árfolyamon váltják át, ismét időben lefeküdtél, másnap rendesen készültél egész nap hogy este sebészi pontossággal másodpercre beosztva lőjjed be tökéletes poénjaid a hallgatóságnak… hiszen ez sikered titka… és ma is időben beérsz az irodába, hogy tovább dolgozzunk közös munkánkon, egy héttel határidő előtt leadjuk és egyből kaszálunk is vaegy milliót, hogy idén is akril és acélból metszett karcsú yachtokon vágtassunk a déli szigetek között, mindenki külön yachton, élre vasalt vizálló fekete szmokingban, a napnyugtába bele.

  2. felméripéter

    Bassza meg, te aztán tudsz élni… =))

  3. Tünde

    Látom, nem tagadod meg magad:). Gratulálok:)

  4. Laci

    Ez igen, ez….

  5. zenobia

    Azttaaa… Ez most annyira megnyugatott. Eddig tényleg keydtem elhinni, hogy nálam pechesebb nincs, de ráváfoltál… Úgy örülööök:P ez gonosznak hangzik???:D

  6. Kilroy

    Diana!!!