Az élet nehézségeiről

Ülünk a Ráday-n a Pink Cadillacben és azt beszéljük Felmérivel, hogy a szüleink mindig azt mondták nekünk, hogy addig örüljünk, ameddig iskolába járunk, mert utána, (VIGYÁZAT: KÖZHELY KÖVETKEZIK!) a nagybetűs Életben – csak rosszabb lesz. Pedig nem is. A suliban volt, hogy hétre kellett órára menjünk, meg délutánonként házifeladatokat kellett készíteni, aztán persze ott voltak a felelések, rögtönzések, vizsgák és szesszió.
Most csak ülünk a Pink Caddilacben, sört iszunk, és nincs hét órától suli, se házifeladat, se felelések, rögtönzések, vizsgák és szesszió sincs. Szóval most nem rosszabb. Miért hazudtak a szüleink?

És van egy rejtély is az életemben. Együtt bérlünk lakást TSz-el, és ő a minap készített padlizsánkrémet, amit egy műanyag tálban betett a hűtőszekrénybe. A padlizsánkrém folyamatosan fogyott, ez nem meglepő. Az már annál inkább, hogy mikor teljesen elfogyott a cucc, TSz visszatette az üres edényt a hűtőszekrénybe. Percekig próbáltam kitalálni, hogy miért. Nosztalgiából? Vagy esetleg ez olyan terülj-terülj varázsedényke, hogy üresen beteszed, és másnap reggelre újra tele lesz padlizsánkrémmel? Nem tudom, na.
Azt megértettem volna, ha az üres tejesdobozt tette volna vissza, hisz férfiak vagyunk, ez határoz meg bennünket, ez ad identitást, ezt én is szoktam csinálni. De az üres ex-padlizsánkrémes edényt?

Béfé::

12 válasz: “Az élet nehézségeiről”

  1. a_svab

    Amiota a Raday-ban ülsz mar csak padlizsankremet tudsz enni? Hova lett a vinetta?

  2. Szomszédnéni

    A vinetta dragabb volt. Ezert vettunk padlizsant.

  3. kövi sára

    T Sz tud valamit! Rituálisan megidézte a padlizsánkrémet. Bár varázsigétől függően akár vinetta is teremhet helyette…

    Ami a szülőket illeti, szerintem megpróbálják elviselhetővé tenni azt a felháborítóan korszerűtlen idomításrendszert, amit oktatásnak neveznek. Amúgy az “iskola” (school, schule, scoala) a görög “szkólé”-ból ered, ami szabadidőt jelentett. Erre varrj gombot!

  4. T.Reni

    A szülők állandóan hazudnak… Sohasem felejtem el a szörnyű igazságot a Mikulásról. Egy világ omlott össze bennem.
    Persze ha mi, gyerekek hazudunk akkor az már baj. Mi beszopjuk hogy létezik a Mikulás, meg a Jézuska, de ők nem hiszik el, hogy nem én törtem össze, nem én ettem meg az összes csokit (hanem apa), nem én rajzoltam a falra, nem én öntöttem ki, nem én, nem én, nem én…….

  5. Laci

    Olyan lehet ez, mint a szaloncukor: annak is visszacsomagoljuk a papírját szépen a fán, miután elfogyasztottuk. Így reméljük, hog később derül ki bűnösségünk.

  6. Melinda

    Igen a jó öreg szöveg.Bár nekem szerintem még nem mondták inkább azt, hogy tanulj és talán jobblesz az életed.Hm nemtudom.Az üres doboz visszarakosgatás amúgy nem csak a férfiaknál szokás.Mi nők ebböl se maradunk ki úgyhogy találjatok más egyedi csak rátok jellemző szokást.DE amúgy padlizsánkrémet esztek?Bár mindig jobb mintha Született Feleségeket néznétek mint 2 nagyon hungarista fiú osztálytársam.(ha nemértitek az utolsó mondat iróniáját szóljatok nyugodtan:)

  7. felméripéter

    Igen, pontosan így volt, én háttal ültem az utcának.

  8. Melinda

    Peti minek ültél háttal??

  9. szemmel

    Ide írok, mert máshová nem lehet:
    “Magyarországon csak nézik a Győzike showt, mi meg beszavazzuk őket az Európai Parlamentbe.” – - – nem jutottam szóhoz, amikor olvastam. Nagyon üt, és hát én is egy ideje azon gondolkozok, mennyire kompromittáló és kiábrándító volt ez az egész kampány.

    A másik, ami feltűnt, hogy a druszám nagy odaadással csügg minden betűtökön, de talán nem a legnagyobb figyelemmel. :-)

  10. zimmer

    ami a vinettat illeti.annyi biztos hogy nem nezett elobb a teli kagylora es volt dog ket orat mosogatni hogy beleferjen a doboz,nem….
    ami Felmerit illeti neki nem hazudtak szegenynek sose a szulei,azert ilyen.

  11. fegyver

    valahogy nem tudok azon csodálkozni, hogy TSz visszatette az üres vinetta/padlizsános edényt a hűtőbe, tele volt már a kagyló?
    hadd maradjon, jövőre talán már termés is lesz benne, bár házilag nem tudom, hogy kell penicilint előállítani.

  12. Kilroy

    Diana!!!