Critical Mass

Tegnap voltam életem első critical mass-én, de még fogok menni mindenképp, mert jó érzés amikor a rendőrök a te oldaladon vannak. Picit féltem, hogy leellenőrzik a lámpámat, rájönnek, hogy nem megy, és jól megbüntetnek a forgalommentes nap nevében, de sokan voltunk, egészen pontosan 147-en, meg még kettő, és nem ellenőriztek semmit. Végigbicikliztünk a városon, és mosolyogtunk az egyre mérgesebb sofőröknek. Az egyik sofőr (meglepődött, amikor befordult a sarkon és 147+2 biciklissel találta szembe magát) annyit mondott: Na bráááávóóó! – de éreztük, hogy nem őszinte a kijelentése. A felvonulás végén az alpolgármester beszédet mondott, miközben a közelben egy légkalapácsot működtettek, de eltaláltuk, mikor kell tapsolni.
Egy kedves párbeszéd, amit indulás előtt hallottam egy apuka és kisfia között:
Kisfiú: – Nem fognak elütni az autók?
Apuka: – Nem fognak, mert rendőrautók kísérnek végig. Elől is fog rendőrautó menni, meg utánunk is, meg még egy rendőrhelikopter követ végig bennünket, és amelyik autó el akar ütni, azt kilövik.

A kisfiú megnyugodott.

TSz

7 válasz: “Critical Mass”

  1. sanyi

    Csíkban van ennyi bicikli?:)

  2. Kata

    Nálunk Szááángyörgyön holnap lesz autómentes nap, nekem is tervben áll elmenni, bár a bringámnak még lámpája sincs, sőt, nem is olyan rég pedál nélkül maradtam a központ kellős közepén…nem volt ciki abszolút :) ) Na de a pedál vissza lett szerelve, kicsit nehéz lenne nélküle kerékpározni.
    TSz, te Kolozsváron biciklivel közlekedsz? :)

  3. TéDé

    gondolom akkor ez a Kólozsvári CM volt.

  4. Szomszédnéni

    Sanyi,
    nem.

    Kata,
    hát igen, pedál nélkül nehéz az élet. Igen, bicóval közlekedem.

    Tédé,
    párárámm, telitalálat, amúgy vannak Tivadarnál fotók, de én egyiken sem vagyok rajta, ezért nem linkeltem, de most: http://www.magyaritivadar.blogspot.com/

    TSz

  5. Kata

    Amint említettem, most folyik Szentgyörgyön a biciklitúra, épp elhúztak a Billa előtt (ahol mellesleg olcsó a dinnye), és meglepődésemre, rengetegen voltak, talán 300-an is. Ezek szerint kisvárosban nagyobb az összefogás ilyen téren… :) Ezek voltak híreink.

  6. Volt Nincs

    Szuper mistó! Ilyenkor azért milyen jó, hogy gyalog járok… :D

  7. TéDé

    Lassan érne egy új bejegyzés!