Virtuális kitérő Csíksomlyó felé

Gondoltam kimegyek nagymamámhoz Csíksomlyóra. Elég rossz idő volt, ezért nem akartam gyalog menni, úgyhogy beírtam a google-be, hogy Csíkszeredai autóbuszjáratok. Megnyomtam a search gombot, és vártam. Hosszú percekig nem történt semmi változás, majd egyszercsak megjelent egy, a röhögéstől a földön fetrengő szmájli. Majd újabb röhögő szmájlik jelentek meg. Próbáltam bezárni az ablakot, de nem sikerült. Nemsokára kaptam egy levelet a google munkaközösségtől, amelyben nagyon szépen köszönik, hogy feldobtam a szürkének ígérkező szerdai munkanapjukat. Tájékoztattak, hogy a vezetőség egy hirtelen összedobott gyűlésen szabadnapot szavazott mindenkinek, majd elmentek megtölteni a közeli kocsmákat, ahol továbbmesélték a történteket. Fontolgatják, hogy a google közösségén belül ezt a napot, az október 28.-át hivatalosan is szabadnappá nyílvánítsák. Továbbá megírták, hogy jól ismerik Csíkszeredát a googlemapsről, sok sikert kívántak hozzá, és reményüket fejezték ki, hogy nem fogom lekésni a buszt. Ez utóbbi mondatot újabb fetrengő szmájli követte. Utóiratban reményüket fejezték ki, hogy amennyiben arrafelé járok, beugrom hozzájuk, mivel szívesen látnak vendégül korlátlan ideig.

Válaszként elküldtem nekik ezt a linket. Hamarosan újabb levél érkezett, amelyben elnézést kértek, és biztosítottak, hogy a meghívásuk továbbra is érvényes.

TSz

3 válasz: “Virtuális kitérő Csíksomlyó felé”

  1. Ella

    Ma meg szerettem volna tudni, hogy milyen utvonalon lehet Romaniabol peldaul Krakkoba eljutni. A googlemaps meg csak nevetett, hogy olyan lehetetlent kerdeztem…

  2. pászti

    röhögtök baszki, de nem semmi az a menetrend! pár haverem aki a google-nál dolgozik, szólt, hogy máris jópáran pakolnak a Szilikon-völgyben, Csíkszeredába költöznek, minimum télire. Lehet az egész brancs lejön, fontolgatja állítólag Sergey is, meg a kínai barátja, hogy is hívják, nem tudom.
    Nagyok a melegek arra s éppen egész éven át nincs ahogy kibírjad. Meg aztán az sem kutya, hogy mindig o legjobb helyen dolgozz: nyáron ahol a legforróbb és a legnagyobbak a hullámok, pl. Kaliforniában, télen viszont egyértelműen Csíkszereda a választás: disznóvágás, decka, pálesz, megy attól a programozás, hejehuja, meg aztán a család is jól elvan közben. Hívják ezt Csíkszerelemnek is!

  3. pászti

    mozdulnak az egyetemek, kutatóközpontok is, s azt hallom Barabási lesz az új progresszív Csíki-medence főnöke! Egy-két kiselőadással Csibit is jó útra téríti. Engem mindenképpen meggyőzött! Szóljatok Vanyeknek, hogy a japánok hamarosan aszfaltozzák a kifutópályát, a terminált meg Makovecz tervezi, fából. A másikat meg Gehry. “A mindenség itt.”