Mese

Ma este sikerült megnéznem a Duna Tévé Esti Mese címü műsorát, amelyikben az egyik mese Tomról a traktorról szólt. Biztos sokan megnéztétek, de lehet akad, aki elmulasztotta, ezért gondoltam elmesélem azoknak, mert nem lesz ismétlés.

Ennek a mesének a főszereplője Tom, aki egy traktor, és vannak barátai, Kombi a kombájn, és Dudás a teherautó. A ma esti rész úgy kezdődött, hogy szegény Kombit, a kombájnt berakták a garázsba, mert már learatta a búzát, és nincs rá szükség. Nagyon szomorú Kombi, mert fölöslegesnek érzi magát. Ez abból is látszik, hogy a szeme, ami a lámpája, szomorúan néz. De azért van egy hang is, amelyik mondja, hogy szomorú. Úgyhogy teljesen biztosak lehetünk benne, hogy szomorú. Tom, a traktor, próbálja felvidítani úgy, hogy azt mondja a kipuffogó csövével, hogy tuff tuff. Ezt viszont csak onnan tudjuk, hogy vigasztalás, hogy mondja a hang. De Kombi szomorú marad, sikertelen a tuff tuff. Ezután megismerjük Fí-t, aki az eddigi szereplőkkel ellentétben ember, sőt egy szőke nő. Enni akar adni a macskának, aki egészen meglepő módon egy macska (narancssárga), és úgy hívják, hogy Nyau. Onnan tudjuk, hogy nem kell neki a finomabbnál finomabb étel, hogy azt mondja miau. Ebből Fí (nő) tudja, hogy nem kell neki az étel. Eközben a férfi főszereplő (neki elfelejtettem a nevét, habár Dudás a teherautó úgy hívta: brrr) elment leszedni az almát. Nagyon sok alma lesz, Tom beszállítja őket a garázsba, és annyi van, hogy még Kombi orrára (az az izé, ami elől forog) is kerül, aki most szomorúan alszik. Ekkor egy gazdasági jellegü probléma körvonalazódik, a férfi főszereplőtől megtudjuk, hogy mindenkinek sok almája termett, ezért nincsen ára a piacon. Nagy lesz a gond a farmon, mindenki aggódik. Nyau, a cica továbbra sem kér enni semmit, de nem hiszem, hogy emmiatt, mert azelőtt sem kért semmit enni. Időközben Tom, a traktor főszereplő bemegy a garázsba megnézni, mit csinál Kombi, a kombájn főszereplő, és uramatyám, mit lát? Miközben Kombi aludt, az orrán lévő almából almalevet passzírozott. Mentő ötlete támad Tomnak, amit onnan tudunk, hogy azt mondja: tuff tuff. Elmondja ezt a férfi főszereplőnek úgy, hogy: tuff tuff tuff. Megérti a férfi főszereplő, és bemegy a garázsba. Időközben Dudás, a teherautó a garázs előtt őrt áll, és nem engedi be Fí-t, a női főszereplőt, azt mondja neki, hogy: brrrr. Ebből megérti a nő, hogy a férfi főszereplő új kipuffogó csövet készít a garázsban, de közben mindenki sejti, hogy nem igaz. Reggel beengedi Dudás Fí-t a garázsba, és látja Fí, hogy az összes almából Kombi segítségével almalevet passzíroztak. A férfi főszereplő boldogan viszi az almalevet a piacra, ezért Fí is boldog. Mindenki boldog, Kombi azért, mert megint hasznos volt, Tom azért, mert milyen jól megoldotta a helyzetet. A végén kiderül, hogy Nyau is boldog, mert szereti az almalevet. Ezt onnan tudjuk, hogy azt mondja: Krrr.

TSz

6 válasz: “Mese”

 1. Kazsa

  Uh…
  Valamelyik nap é is megleste egy ilyet este 7-kor az m1-en…
  Olyan volt benne,hogy mikkkrobhi és azzal fenyegetőztek az egyik kölyöknek akiket magukkal vittek a furcsa kőbolygóra a galaxis másik végére,hogy kidobják az ürbe ha nem viselkedik jól.
  Akkor még volt Mir mur isaki kinyitotta a hűtőt,és ott lakott benne egy pinging.Mint egy hotelszobában…
  Ne beszéljek még Kiváncsi fáncsiról se,aki elefánt,és a telefont úgy veszi fel,mintha emberi keze lenne,és minden egyebet úgy csinál…

 2. gashicsavargo

  na bassza meg :) ))))))))

 3. Nyau

  Nyau

 4. kiva

  s csodalkoznak h egyre korabban kezd a fiatalsag drogozni…:)):))

 5. Andi

  megírtam az “odabasztákafát” verzióját az enyémnek, csak nem lelem az emailjeitek hogy elküldjem. (csak nektek, de tényleg).
  még tervezek egy székely verziót is belőle.
  majd.

 6. Doo

  Jááj ebbe én is belenéztem.
  2 percig bírtam. xD