A humoristák tízparancsolata

A tegnap megtartottuk a 7. Erdélyi Humorfesztivál humorversenyének a sajtótájékoztatóját a Bulgakov Kávéházban. Kedves emberek az újságírók és eljöttek, ezért ma minden nagyobb erdélyi médiatermékben lehetett olvasni erről. Ugyancsak ezen a sajtótájékoztatón bemutattuk az Erdélyi Humorista Chartát, avagy a humoristák tízparancsolatát, amelyben TSz-el együtt leszögezzük, hogy milyen irányelveket kell kövessenek a pályázatra jelentkező humoristák.
Ez az:

Erdélyi Humorista Charta
avagy a humoristák tízparancsolata

1. A humoristának kötelező a saját előadásán megjelennie!

2. A humoristának kötelező bekapcsolnia a mikrofont az előadás teljes időtartamára, amennyiben van közönség. Használd bátran a mikrofont: a mikrofon a barátod. Nem olyan jó barát, mint a kutya, de nem is kell reggelente sétáltatni.

3. A humoristának tilos Nagy Bandó András poénokat mondani, amennyiben nem Nagy Bandó Andrásnak hívják. Ha úgy hívják, azt úgysem hisszük el.

4. A humoristának nem ajánlatos valaki más, interneten megtalálható poénjával fellépnie, ugyanis megtörténhet, hogy a közönségben van olyan néző, akinek szintén van internete.

5.Elég ha mondod, nem kell megmutasd, ha meztelenül nagyon viccesen nézel ki!

6. Előadás közben a közönségre köpni tilos, kivéve az első sorban ülőket!

7. A humorista előadás előtti alkoholfogyasztása nem haladhatja meg a közönség előadás előtti ÁTLAG alkoholfogyasztását!

8. A humoristának tilos kézzel, lábbal, mikrofonnal, vagy bármilyen más eszközzel a nézőket fizikailag bántalmaznia, amennyiben nem ismeri a hátsó kijáratot. A humor egy interaktív kapocs az előadó és a néző között, mindazonáltal a humorista csak akkor szólhat be a nézőnek, ha meg van győződve arról, hogy ő az erősebb.

9. Ha egy újságíró a fellépés után megkérdi tőled, hogy milyen volt a közönség, használd a következő kifejezést: „Nagyon jó volt a közönség, mindig őszintén örülök, mikor itt léphetek fel, mert úgy érzem, hogy itt mindig igény van a minőségi szórakoztatásra, és szerencsére a közönség ezt értékelni is tudja.” Ha az előadásod közben valaki feláll a közönségből, felmegy a színpadra és beléd szúr egy kést, akkor az előbbi kérdésre elég, ha annyit mondasz, hogy „Kicsit kritikusak, de jól éreztem magam.”

10. Ha egy humorista túlságosan komolyan veszi magát, nagyon beképzelt vagy sztár-allűrös, akkor jelen Erdélyi Humorista Charta felhatalmazza a vele interjút készítő újságírót, hogy tökön* rúgja.

* metaforikus megfogalmazás, ami annyit takar, hogy az újságíró fájdalmat okozhat a humoristának, annak nemétől függetlenül

Az újságírók és mi:

Béfé::

2 válasz: “A humoristák tízparancsolata”

  1. Tündi

    A mikrofon addig jó barátom, míg a fogam ki nem verem vele… vagy lehet, ebben az esetben is én volnék a hibás, és a rossz poénért kapom cserébe a drága mikrofontól a bántalmazást? A kis készülék talán így kommunikál az előadóval.

    Bár az is megeshet, hogy ez az egész rám nem is vonatkozik, mivel nem vagyok erdélyi. Nem baj…akkor is elfogadok néhány pontot eme nagy igazságokból.

  2. sanyi

    Igazán érdekesen megvágtátok photoshopban ezt a képet:) Vagy csak nálam látszik fele?