Meglepetés a Meglepetésben

Szeretek kipróbálni új dolgokat, lehet ezért mentem bele eddig olyan hülyeségekbe, hogy beszíjaztak egy ülésbe, és egy parittyaszerű valamivel kilőttek kétszáz méter magasra, valamint ezért kóstoltam meg a csigát is egyszer egy étteremben, csak úgy. Lehet ezért is vártam kíváncsian arra, hogy mikor keres meg először minket a bulvármédia, mit mondok majd az interjú alatt, és persze mi fog megjelenni.
Pár nappal korábban felhívtak minket a Meglepetés magazintól és mondták, hogy a főszerkesztő asszony nagyon kedvel minket, és leküldene Kolozsvárra egy újságírót és egy fotóst, hogy készítsenek velünk egy interjút. Gondoltam, hogy nagyon kedvelhet minket a főszerk, ha utaztatná értünk hét órát a stábot, ezért is javasoltuk, hogy úgyis megyünk Debrecenbe fellépni, találkozzunk ott.
Kitti, az újságírócsaj mondta, hogy nem használ diktafont, beszélgessünk, ő mindent megjegyez. Oké. Megvolt az interjú, készült pár fotó, amelyen kellett sétálni, úgy mintha beszélgetnénk, meg ilyenek.

Mikor végeztünk, Kitti mondta, hogy átküldi az interjút publikálás előtt, hogy ha valamit elírt, ki tudjuk javítani.
Hát szórakoztató volt olvasni például, hogy “Székelyföldön nőttünk fel mindketten”, “Feri és Szabi együtt élnek”, “rutinos autóvezetők vagyunk, meg se kottyan nekünk hét óra vezetés” és “egy autóbalesetem után ömlött a fejemből a vér”.
Kicsit csalódtam, mert nem derült ki, hogy korábban pornózni kényszeríttettek bennünket az ufók, de ezt majd legközelebb.
Megírtam Kittinek, hogy nem Székelyföldön nőttünk fel mindketten, TSz és én nem együtt élünk, hanem együtt lakunk, egyikünk sem tud autót vezetni, és az autóbaleset után egy apróbb horzsolás lett csak a homlokomon, ennyi.
Szinte elküldtem a levelet neki, amikor eszembe jutott, hogy ez a csaj bulvárújságíró, nem vehetem el csak úgy a kenyerét, kiirtva a cikkből minden vad (igaz, meg nem történt) dolgot. Kitöröltem tehát azt a részt, hogy „horzsolásra javítanám, azt, hogy ömlött a fejemből a vér”. Tehát, aki látta az interjút, az olvashatta, hogy ömlött a fejemből a vér, patakzott, csorgott, szinte belefulladtunk a hátsó ülésen annyi kifojt.
Így jártam.
Újságíróit végeztem, és tudom, hogy a bulvárújságírás is egy szakma, ez a dolguk. És sohasem szerettem azt, ha valaki azon balhézott, hogy megjelent tőle valami egy bulvárlapban, amit nem úgy mondott. Volt erre az egyetemen egy tanáromnak egy jó mondása: Aki kurvának megy, ne sírjon, ha b*sszák.

Béfé::

14 válasz: “Meglepetés a Meglepetésben”

  1. rádióbuhera

    Mé’ megdugtátok?:))

  2. Gálfalvi Zsolt

    Korrekt :)

  3. domanno

    hát igen, találó mondás :)
    amúgy nagyon jó volt a fellépésetek debrecenben.
    gratulálok ;)

  4. Kextekercs

    Jó, és mennyit fizetett a Meglepi magazin, meg nemrég a Readest Digest, hogy a blogon keresztül megduplázzátok az eladást???
    Most legalább valami rendes nevű újságban jelentek meg. Legutóbb, mikor mondtam, hogy a Ridöszt Dádzsöszt újságot keresem, kérdezte az újságos, hogy MIVAAAAN?, másodszorra sem értette, de mikor szépen mondtam hogy leírva ‘readest digest’, na akkor mondta, hogy ‘jaaaaa’.

  5. aha

    A jobb oldali foton epp latszik ahogy indultok a siker fele, a baloldalin latszik hogy mar megerkeztetek.

  6. kextekercs

    Na, ne szórakozzunk má, hát ugye nem mondod, hogy az ELŐZŐ számban volt??? Én néztem a mostanit, na abban nem vagytok. Akkor a következő lesz?

  7. pettyeskatica

    Sosem tudom igy meg hogy miert van B.F. a rekettyesben? Jo hogy megkerdezted kextekercs

  8. klau

    Hali!
    Tóth Szabolcsnak üzenem, hogy írjon nekem valami elérhetőséget, mondjuk egy email cím megteszi, amire elküldhetem azt az újságot, amibe a vele készített zalaegerszegi interjú olvasható. :) köszi!

  9. Szomszédnéni

    Szia Pettyeskatica. Ugy kerultem a bokorba, hogy ott volt, es mondta a fotos, hogy milyen jo lenne, ha en belemasznak. Mondtam neki, hogy a bokor nem az en termeszetes kornyezetem, hagyomanyos elofordulasi helyem, meg aztan nincs is sok koze a humorhoz, de a fotos eroskodott, ezert belemasztam. Igy utolag orulok, hogy nem pornofotos volt.

    Befe::

  10. kextekercs

    Mi van? Én nem kérdeztem, hogy miért van Béfé a rekettyésben… Hát, akinek szeme van van, az láthatja, hogy ő a méhecske, a másik képen meg TSZ a ponty.

  11. kextekercs

    Egyébként meg lehetnétek határozottabbak, hogy “Béfé és Téesz vagyunk, a Szomszédnéni Produkciós Iroda, humoristák”, nem pedig “Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs a Showder Klub komikusai”. Értitek mire gondolok? Úgy csinálnak mintha mondjuk Fábry vett volna észre, holott ti magatokat vettettétek észre, már jóval azelőtt, hogy ez a határnak ezen az oldalán bárkinek feltűnt volna.

  12. Aniko'

    valojaban a medveles miatt kellett a bokorba pozolnod =))

  13. Aniko'

    *bokorban :) )

  14. sinn fein

    A Román Televízió Bukarestből sugárzott, magyar nyelvű adásában egyik szolgálatos, fő humoristánk csípősen gúnyolódik a nagycsaládosokkal és azokkal, akik szeretnék ma napirenden tartani azt a problémát, hogy fogyunk, akár a hullócsillagok a nagyégen.

    A gúnyirat tehetséges szerzője érdekvédelmi szervezetünk kampányos rendezvényein szokta sok pénzért, erősen hosszú nyelvvel szolgálni azokat, akik mindegyre futtatják őt és hahotára ösztönző jeleneteit, elmélkedéseit, sziporkázó kabaré szövegeit.

    Ezúttal a Piroska és a farkas nevű mesét dolgozza fel az igen jó nevű színész, aki kisjelenete egyik részében azokat pellengérezi ki, akik felemelik szavukat erdélyi magyar népünk fogyása miatt. Mesehősét nagycsaládos gyerekre figurázza át a paródiamester…

    http://www.erdely.ma/publicisztika.php?id=58670&cim=rohogjunk_sokgyerekes_magyarokon&autoid=58192&year=2009&month=09&day=30&what=archivum