Szupermókus meg egyebek

Írtam, hogy környezetvédő szuperhőst kell kitalálnom egy könyvecskébe, időközben elkészült. Megmutatom azt a rajzot, ami a címlapra kerül, a többit majd a könyvben lehet megnézni. Írtam, hogy egy állatra gondoltam, és lett szuperpocok, szupermanguszta, szuperhal, de végül a szupermókus mellett döntöttek. Ez olyan szupermókus, aki persze tud repülni, és akinél mindig van papír-bevásárlószatyor. Ezen a rajzon nincs nála, mert mással van elfoglalva.

mokus

Ő lenne az. Ahogy olvasgattam ezt a kis könyvecskét a környezettudatos életmódról, akarva akaratlan rám is hatással volt. Többek között nemrég be is iratkoztam egy sofőrsuliba. A másik ok, amiért ezt tettem, hogy a hétvégén volt a tízéves érettségi találkozóm, ahová meghívtak fellépni. Csak ott derült ki, hogy igazából köszöntőbeszédet kell mondanom, úgyhogy megköszöntem mindent mindenkinek, így remélem nem maradt ki semmi. Mivel nem tudok felmutatni nemhogy egy autót, de még egy hajtásit sem, ezért gondoltam, beiratkozom, hogy legalább a caietul cursantului-t elviszem, megmutatom, hogy ezt értem el a tíz év alatt.
Ma volt az első vezetésem. De annyira az első, hogy ma ültem volánnál először életemben, és egyből Apahidára kellett menni, mert az instruktornak volt ott valami biznisze az egyik gyárnál. Késésben voltunk. Úgyhogy az oktatás azzal kezdődött, hogy ezt nem szabad, és balra megfordultunk a dupla zártvonalon. Persze újabban, hogy egyáltalán elkezdhess vezetni, le kell tegyél egy elméleti vizsgát. A tegnap tettem le, rendes kesztionárt kellett megoldani. A vizsgázatató kijavította amit elrontottam, de csak annyit, hogy legyen 22 helyes válasz, adott egy másik papírt, és annyit mondott: transcrie (m.o.-nak: írd át)! Átírtam, újból megnézte, 22 helyes válasz, ráírta hogy acceptat (m.o.-nak: elfogadva). Remélem a rendőrségen is így működik majd a vizsga.

TSz

12 válasz: “Szupermókus meg egyebek”

  1. fegyver

    te. ez a fakalapács környezetbarát, csak az elkészítéséhez ki kell vágni hozzá egy fát? szerintem ennek a képnek van ám párja. miután a szupermókus megvívja élete első(utolsó) nagy csatáját egy (fa)kalapáccsal az igazi nagy druzsba (bp:láncfűrész) ellen. de ez már piros karikát érdemel.
    na de tetszik a cuncimókus.

  2. Barti Zoltán

    Na ha ezt a balra fordulást dupla zártvonalon, megcsinálod vizsgán is, akkor a rendőr azt fogja mondani “Mai încearcă” :P

  3. Barti Zoltán

    Amúgy nagyon jú pofa az új kepten plenet, gratulálok :D

  4. oszomke

    nem tudtam, hogy mi hiányzik az utóbbi időben az életemből…hát TSz bejegyzései:) na de megnyugtatlak, a rendőrségen nem így lesz…de van az a pénz amiért… ;)

  5. Szomszédnéni

    Ma vezettem másodszor, és ma is ahogy kiálltunk az udvarból balra kellett forduljunk a duplazártvonalon. Kezdek kételkedni, nem-e így kell majd a rendőrrel is?

    TSz

  6. timár

    az instruktor az életre, vagyis a nagyvárosi vezetésre (a sárga öntapadós utáni időre) készít fel. persze azt is meg kell majd tanulni, de gondolom, most az elején még nehéz sokmindenre egyszerre figyelni, hogy a manőver előtt szétnézni, hogy van-e rendőr a közelben. sok sikert

  7. szemmel

    mókuci egy fogpiszkálóval magasba lendít egy butykót :-)

    (fohászom meghallgatásra talált, kösz)

  8. felméripéter

    A rendőrségen nem így megy a vizsga, ott előre megmondják, nehogy elszarj egy papírt, mert még kinyír a Mókus Captain indokolatlan környezetszennyezésért.

  9. lackes

    miért “Z”?.. zupermókus?

    de tényleg kemény azért: szétüti a druzsbát mert csiklintja a talpát. ahelyett leszállna róla..

  10. Lona

    Sziasztok!
    Kiraktalak titeket az ajánlómba, remélem nem baj. Nagyon szeretek a műsorotokat! További sok sikert!
    Lona

  11. Szomszédnéni

    Lona,
    nyugodtan rakjál ki, nem baj. Legutóbb ezt egy tanáromnak mondtam, és ő is kirakott. Köszi a jókívánságot.
    TSz

  12. bukta

    záróvonal.